WhatsAppın En Büyük Rakiplerinden Signale de Hikâyeler Özelliği Geldi: Ne Kadar Güvenli?

İlk olarak Snapchat ile karşımıza çıkan ‘Hikâyeler’ özelliği, kısa sürede tüm sosyal medya platformlarına yayıldı. Günümüzde milyarlarca insanın kullandığı Instagram, Facebook, YouTube gibi önde gelen uygulamalarda bu özelliğin yer aldığını görüyoruz.

8.11.2022 03:00:17 tarihinde yayınlandı.

İlk olarak Snapchat ile karşımıza çıkan ‘Hikâyeler’ özelliği, kısa sürede tüm sosyal medya platformlarına yayıldı. Günümüzde milyarlarca insanın kullandığı Instagram, Facebook, YouTube gibi önde gelen uygulamalarda bu özelliğin yer aldığını görüyoruz.

Hatta bunun sadece bu tarz platformlar değil, mesajlaşma gibi farklı uygulamalarda da ‘hikâyeler’ karşımıza çıkıyor. Örneğin dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, ‘Durumlar’ olarak adlandırılan bu tarz bir özelliğe sahip. Şimdi gelen bilgiler, bir mesajlaşma uygulamasının daha buna dahil olduğunu gösteriyor.

WhatsApp’ın en büyük rakiplerinden biri olan Signal de uygulamasına hikâyeler özelliğini getirdiğini açıkladı. İlk kez geçtiğimiz ay duyurulan yeni özellik, şimdi tüm dünyadaki Signal kullanıcılarına açıldı. Artık, kullanıcıların 24 saat sonra kaybolacak video, görsel ve metinleri paylaşabileceği ifade edildi.

Hem Android hem de iOS kullanıcıları için son güncellemeyle birlikte kullanıma sunulan yeni özelliğin yakın zamanda masaüstü için de geleceği aktarıldı. Kullanıcıların, ‘Ayarlar’ kısmındaki ‘Hikâyeler’ bölümünden bu hikâyeleri kimlerin görebileceğini ayarlayabileceği de görüldü. Ayrıca, hikâyelerin aile üyeleri veya iş arkadaşları gibi belli gruplarla sınırlandırılabileceği de açıklamalar arasında yer aldı.

Bilindiği üzere Signal, gizlilik ve güvenliğe büyük önem vermesiyle tanınıyor. Uçtan uca şifreleme protokolüne sahip olan platform, tüm mesajları, görüşmeleri ve multimedyayı korumasının yanı sıra meta verileri de korumasıyla da biliniyor. Bu kadar güvenlik konusunda öne çıkan bir platformun normal olarak hikâye özelliğini getirmesi kullanıcılarda soru işareti yaratıyor.

Açıklamalara göre Signal’de tüm özelliklerde olduğu gibi hikâyelerde de uçtan uca şifreleme var. Bu da Signal’in kendisi de dahil olmak üzere hikâyelere hiç kimsenin erişemeyeceği anlamına geliyor. Zaten hikâyeler 24 saat sonra otomatik olarak kaybolacak. İsterseniz manuel olarak da onları istediğiniz zaman silebileceksiniz. Ayrıca şirket, hikâyeleri görmek veya hikâye paylaşmak istemeyenler için ayarlar kısmından yapılabilen özelliği devre dışı bırakma imkanını da sunuyor. Signal bunu yaptığınızda kişilerinizi de bilgilendirmiyor.

Şirket de bu durumla ilgili açıklamalarda bulunarak ‘hikâyeler’ özelliğine tüm dünyadaki kullanıcılardan büyük talep olduğunu; bu yüzden de güvenli bir şekilde sunmanın yolunu sunduklarını söyledi. Signal’den Nina Berman da insanların bunu istediğini ve çok sık kullandığını, bu yüzden de reklam olmadan onlara uygun bir şekilde özelliği getirdiklerini aktarıyor.

İLGİLİ HABER WhatsApp, Telegram ve Signal Karşılaştırması: Hangisini Kullanmalısınız?


Kaynak webtekno.com

 

Eskişehir’de ATM Cihazının İçindeki Adamın Videosu Viral Oldu (Hani Gerçek Değildi)

2008 yılında kullanıma sunulan ve günümüzde pek çok şehirde kullanılan kartlı su sayaçları, vatandaşların kullanacakları su miktarını önceden ATM benzeri makinalardan satın alarak karta yüklemesi ve kartı sayaca takarak kullanmasıyla biliniyor. Eskişehir ve Ankara gibi şehirlerde sıklıkla kullanılan bu sistem, gün geçtikçe daha da yaygınlaşıyor.

Uzaydan Yeni Yıl Mesajınız Var: Uluslararası Uzay İstasyonunda Bulunan Astronotlar Yeni Yıla Uzayda Girdi

Çoğumuz 2021 yılına ailemiz ve sevdiklerimizle veda ederken, Dünya'nın 260 mil (418 km) üzerinde 17.500 mil (28.000 km / s) hızla seyahat eden Uluslararası Uzay İstasyonu’nda bulunan astronot ve kozmonotlar yeni yılı çok daha farklı bir şekilde karşıladı. Her gün 16 gün doğumu ve 16 gün batımı gözlemleyen NASA’nın Expedition 66’nın mürettebat üyeleri olan Reja Chari, Tom Marshburn, Kayla Barron ve Mark Vande Hei, Avrupa Uzay Ajansı’ndan (ESA) Matthia Maurer ve Roscosmos’tan Anton Shkaplerov ile Pytor Dubrov; 2022 yılına uzay istasyonunda ‘merhaba’ dedi ve yeni yıla uzayda giren 37. mürettebat oldu.