WhatsApp, Sansüre Karşı Mücadele İçin Proxy Desteği Getirdiğini Duyurdu: Nasıl Kullanıldığını Adım Adım Anlattık

İnternet kullanımı artık tüm dünyaya yayılmış olsa da hâlen sansür ve kesintiler gibi birçok nedenden dolayı özgür ve gizli bir şekilde internet deneyimi yaşayamayan insanlar var. İşte bununla mücadele etmek isteyen mesajlaşma platformu WhatsApp, yepyeni bir özellik getireceğini duyurdu.

6.01.2023 18:30:23 tarihinde yayınlandı.

İnternet kullanımı artık tüm dünyaya yayılmış olsa da hâlen sansür ve kesintiler gibi birçok nedenden dolayı özgür ve gizli bir şekilde internet deneyimi yaşayamayan insanlar var. İşte bununla mücadele etmek isteyen mesajlaşma platformu WhatsApp, yepyeni bir özellik getireceğini duyurdu.

Alanında dünyanın en popüleri olan uygulama, resmi sitesinden yaptığı açıklamada tüm dünyada proxy desteği sunmaya başladığını duyurdu. Şirket, WhatsApp’a ulaşamayanların kurmasına yardımcı olmaya adanmış, gönüllüler ve kuruluşlar tarafından oluşturulmuş sunucular aracılığıyla platforma erişebileceğini belirtti.

WhatsApp, proxy aracılığıyla bağlanmanın uygulamanın sağladığı gizlilik ve güvenlik önlemlerine bir etkisinin olmayacağını ve kişisel mesajların uçtan uca şifreleme ile korunmaya devam edeceğini de ekledi. Ayrıca platform, 2023 yılı için temennisinin internet kesintilerinin yaşanmaması olduğunu belirtirken İran’da aylardır yaşananlara atıfta bulundu. Ülkedeki kesintilerin birçok kişiyi insan haklarından mahrum bıraktığını ekleyen şirket, kesintilerin devam etmesi durumunda sundukları çözümün herkese yardımcı olacağını umduğunu ekledi.

WhatsApp tarafından paylaşılan blog gönderisinde şu ifadelere de yer verildi:

“WhatsApp'ı kullanan herkesin yeni yılı kutlu olsun! 2023'ün başını özel mesajlarla veya aramalarla kutlamış olsak da birçok insanın hâlâ internet kesintileri yüzünden sevdiklerine erişme imkanından mahrum bırakıldığının farkındayız.

Bu kişilere yardımcı olmak amacıyla, bugün dünyanın her yerindeki WhatsApp kullanıcıları için proxy desteği sunmaya başlıyoruz. Böylece, bağlantıları engellenen veya kesintiye uğrayan kişilerin WhatsApp'a erişmeye devam edebilmesi için gücü onların eline veriyoruz.

Bir proxy seçerek, dünyanın dört bir yanındaki gönüllüler ve kuruluşlar tarafından insanların özgürce iletişim kurmasına yardımcı olma amacıyla kurulan sunucular üzerinden WhatsApp'a bağlanabilirsiniz.

Proxy aracılığıyla bağlanmanız, WhatsApp'ın sağladığı yüksek gizlilik ve güvenlik seviyesini azaltmaz. Kişisel mesajlarınız uçtan uca şifreleme ile korunmaya devam eder. Bu sayede mesajlarınız iletişim kurduğunuz kişi ile sizin aranızda kalır ve proxy sunucuları, WhatsApp ve Meta dahil başka hiç kimseye görünmez.”

Platformun aktardığına göre yeni özellik herkes için kullanıma sunulmuş durumda. Öncelikle uygulamanızın son sürüm olduğundan emin olmalısınız. Eğer değilse uygulama mağazasına girip güncelleyebilirsiniz.


Kaynak webtekno.com

 

Chrome, Opera, Firefox... Tüm Tarayıcılarda Kritik Güvenlik Açığı Tespit Edildi, Her Ne Kullanıyorsanız Hemen Güncelleyin!

Artık hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen internet tarayıcıları, hâlâ tonla güvenlik açıklarıyla dolu. Geliştiriciler de bu güvenlik açıklarını kapatmak için çalışmalarını sürdürüyorlar. Tüm bunlara zaten alışığız ancak gelen son haberler, büyük tarayıcı şirketlerinin hep birlikte teyakkuza geçtiklerini gözler önüne seriyor. 

Avrupadan Metanın Facebook ve Instagram Tehdidine Yanıt: Olmasa da Olur

Facebook ve Instagram’ın çatı şirketi Meta, geçtiğimiz gün ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na sunduğu raporda dünyada gündem oluşturan ifadelere yer verdi. Şirket, Avrupa Birliği’nde geçerli olan ve Avrupalı vatandaşların verilerini korumayı hedefleyen Schrems II kararına ilişkin şikâyetlerini dile getirdi ve yeni bir düzenleme olmazsa Avrupa Birliği’nden çekilebileceğine işaret etti.

LinkedIn, Gerçekten Nerede Çalıştığınızı Patronunuza Soracak: İşte Yeni Doğrulama Sistemi

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft'un 2003 yılında kullanıma sunduğu iş odaklı sosyal medya platformu LinkedIn, kullanıcılar için önemli olacak yeni bir özelliği hayata geçirdi. Microsoft, kendi e-posta servisini kullanan şirketlere LinkedIn’de doğrulama rozetleri vermeye başladı. Meta ve Twitter'ın aksine ücretsiz olarak sunulan bu özellik, kullanıcıların doğrulanmış bir e-postaya sahip olduklarını ve hatta gerçekten profillerinde yazan şirkette çalıştıklarından emin olunmasını sağlayacak.