Uzayda Neler Oluyor? Son 1 Ayda Yapılan 10 Önemli Uzay Keşfini ve Gelişmeleri Özetledik!

Uzayın dört bir yanına gönderilmiş uydular, uzay araçları ve gökyüzünü izleyen dev teleskoplar ile gözlemevleri sayesinde artık uzay hakkında her geçen gün pek çok yeni keşfe imza atıyoruz. Haliyle bu gelişmeleri takip etmek de giderek zorlaşıyor.

10.07.2022 04:45:11 tarihinde yayınlandı.

Uzayın dört bir yanına gönderilmiş uydular, uzay araçları ve gökyüzünü izleyen dev teleskoplar ile gözlemevleri sayesinde artık uzay hakkında her geçen gün pek çok yeni keşfe imza atıyoruz. Haliyle bu gelişmeleri takip etmek de giderek zorlaşıyor.

Geçtiğimiz ay da uzay hakkında bol bol keşif yapıldı, önemli gelişmeler yaşandı. Asteroitlerden, Dünya benzeri gezegenlerden ve Güneş Sistemimize ışık tutan araştırmalardan oluşan pek çok haberin yer aldığı bir aylık uzay gündemine birlikte göz atalım…

Japon Uzay Aracı Hayabusa2, 2014 yılında önemli bir görev için yola çıkmış ve 2018'de de Ryugu isimli asteroite ulaşmıştı. Asteroitten alınan örnekler 2020'nin sonunda gezegenimize dönüş yaptı ve o zamandan bu yana da inceleniyor.

Ryugu'dan elde edilen örnekleri özel kılan ise tarihte ilk kez milyarlarca yıldır el değmemiş, ilkel ve herhangi bir müdahaleye maruz kalmadan uzay boşluğunda varlığını sürdürmüş bir materyalden alınmış olmaları. Elde edilen sonuçlar da aynı oranda etkileyici.

Ryugu üzerinde pek çok farklı yöntemle çalışmalar yürüten araştırma ekipleri, bu asteroitin Güneş Sistemimizin oluşmaya başlamasından yalnızca 5 milyon yıl sonra oluştuğunu ortaya koyuyor. Bildiğiniz üzere Güneş Sistemimiz 4.6 milyar yıl önce oluşmaya başladı ve bu da Ryugu'nun da neredeyse 4.6 milyar yaşında olduğunu gösteriyor.

Ryugu'ya dair yaşı dışında dikkat çeken bir diğer detay ise Güneş Sistemimizi ve haliyle Dünya'yı oluşturan aynı maddelerden oluşuyor olması. Bu durumu araştırmayı yürüten ekipte yer alan Profesör Hisayoshi Yurimoto 'Ryugu, Dünya'nın yapı taşlarından biri' sözleriyle özetliyor.

Ryugu üzerinde yapılan araştırmaların ve elde edilen sonuçların gezegenlerin oluşumu ile ilgili pek çok soruya cevap olacağı düşünülüyor.

Pentagon, geçtiğimiz bir yıl içerisinde çeşitli tanımlanamayan uçan obje görüntüleri ile ilgili açıklamalar yaparak görüntülerin varlığını doğruladı. Kaynağı hakkında yapılan araştırmalarda görüntülerde var olan 'şeylerin' dünya dışından olduğuna ya da zeki bir uzaylı medeniyete işaret ettiğine dair kanıt bulunamasa da, bu nesnelerin ne olduğu büyük bir merak konusu. 

Askerlerin kameralarına yansıyan bu görüntüler kimilerine göre uzaylılara ait araçlarken bunların ışık kırılmaları olabileceği ya da gelişmiş, gizli bir insan teknolojisi olabileceği gibi ihtimaller üzerinde de duruluyor.


Kaynak webtekno.com

 

Discord Şifremi Unuttum Sorunu Nasıl Çözülür? Adım Adım Şifre Sıfırlama ve Değiştirme İşlemleri

İlk kez 2015 yılında yayınlanan Discord, gruplar ve kanallar kurarak toplulukların anlık olarak mesajlaşmasını sağlayan en popüler anlık mesajlaşma uygulamalarından bir tanesi. Özellikle oyuncular arasında popüler olan Discord şifrenizi unuttuysanız ya da daha güçlü bir şifre belirlemek istiyorsanız Discord mobil uygulamasından ya da masaüstü uygulamasından bu işlemleri birkaç basit adımda gerçekleştirmeniz mümkün.

YouTuber, Gıcır Gıcır Tesla Model Se Dinamit Bağlayıp Havaya Uçurdu

Finlandiya'da YouTube için çektiği videolarla bilinen Tuomas Katainen isimli bir adam, akıllara durgunluk veren bir olaya imza attı. Sahip olduğu 2013 model Tesla Model S'e tam 30 kilogram dinamit bağlayan adam, elektrik motorlu aracını havaya uçurdu. YouTuber, patlattığı Model S'in içine de Elon Musk mankeni koymuştu. Peki neden? Gelin hep birlikte, bu olayın detaylarına bakalım.

Beklenen Özellik Sonunda Geliyor: Microsoft Teamste Kurumlar Arası İş Birliği Artık Mümkün Olacak

Çalışma grupları; müşteriler, satıcılar ve ortaklar dahil olmak üzere birden çok dış paydaşla bağlantı kuran çalışanlarla birlikte çoğu zaman tek bir kurumun ötesine geçer. Şimdiye kadar kullanıcılar, onlarla iletişim içinde kalmak için farklı yazılımlara ve hatta kişisel uygulamalara bağımlıydı ve bu da çalışanların daha uzun vakit alarak üretkenliklerini azaltan birden fazla uygulama kullanmak zorunda kaldığı anlamına geliyordu. Hem çalışanlar hem de şirketler için oluşabilecek güvenlik riskleri de cabası. 

Dünyanın En Popüler Sosyal Medya Platformlarından Birinin Mucidi Kevin Systrom Kimdir, Instagramı Nasıl Kurdu?

Influencer’ların, markaların, vloggerların, küçük ya da büyük ölçekli şirketlerin, arkadaşlarımızın, artık herkesin evi… Tabii ki geçtiğimiz yıl dünya genelinde en fazla kullanılan sosyal medya olan Instagram’dan bahsediyoruz. Peki bazılarımızın her gün saatlerini harcadığı, bazılarımızın attığı story’lerin birikip birikip ekranda karınca kadar kaldığı, bazılarımızın internetten alışveriş alışkanlığının merkezi haline gelen Instagram'ın kurucusu kimdir ve hikayesi nedir acaba? Gelin Instagram’ın kurucusu Kevin Systrom’un Instagram’ı kurma macerasına ve hayatına göz atalım.