Twitter’ın Telif Hakkı Sistemi Bozuldu: Siteye Film Yükleyenler Bile Var
Elon Musk’ın satın almasından sonra yönetimsel ve yapı olarak çok ciddi bir sınav veren Twitter’da işler, görünüşe göre pek de yolunda gitmiyor. Musk’ın pek çok ismi kovması, kovulmayanların bir kısmının görevlerinden ayrılması, gelen eleştiriler derken platform pek çok sorunla boğuşmaya başladı.
Elon Musk’ın satın almasından sonra yönetimsel ve yapı olarak çok ciddi bir sınav veren Twitter’da işler, görünüşe göre pek de yolunda gitmiyor. Musk’ın pek çok ismi kovması, kovulmayanların bir kısmının görevlerinden ayrılması, gelen eleştiriler derken platform pek çok sorunla boğuşmaya başladı.
Son olarak platformun otomatik telif takip/kaldırma sistemi devre dışı kalmış gözüküyor. Bir kullanıcı, Tha Fast and the Furious Tokyo Drift filminin tamamını platforma yükledi. Bunu da filmi iki dakikalık 50 parçaya bölüp tek bir liste haline getirerek başardı.
Film yüklendikten sonra da süreç oldukça enteresan bir şekilde ilerledi. Genellikle bu tür telif sorunu yaratan içeriklerde “bu medya oynatılamıyor” ifadesi kullanılır. Tweet ve hesap kalsa da medyaya erişemezsiniz. Bu defa ise Twitter’dan bir çalışan gönderileri kendi elleriyle kaldırdı ve hesabı da engelledi.
Sorun bu kadarla da kalmıyor, hatta daha da ilginç bir hale geliyor. Mobilde kullanıcılar kapatılmış olan hesaptaki gönderilere erişebiliyor ve filmi de izleyebiliyorlar. Gönderileri favorilemiş olanlar, gönderi kaldırılmış olsa bile gönderilere erişebiliyor.
Bu da temel olarak telif sisteminin hatalı olduğunu gösteriyor. Üstelik tek bir hesap kapatılmış olsa bile bu durumun nedeni, hesabın viral olması nedeniyle dikkat çekmiş olması. Dikkat çekmeyen hesaplar ya da yedek hesaplar, herhangi bir sorun olmadan paylaşımlarına devam edebilecek gibi duruyor. Özellikle az bilinen yapımlar paylaşıldığında neredeyse hiçbir yaptırım olmuyor.
İLGİLİ HABER Twitter, Dünya Kupasında Oynayacak Futbolculara Gelen Irkçı Tweet’leri Silmiyor
Bu durumun ufak tefek trollükler için kullanılabilmesini bir kenara bırakırsak, medya devleri platformu DMCA ihlalleri ve potansiyel yasal yaptırımlarla sıkıştırabilir. Özellikle Disney gibi devler, bu türden durumlar ortaya çıktığında çok ciddi hukuksal yaptırım süreçleri başlatabilir.
Kaynak webtekno.com
Apple, İşlemcilerinde 3 nm Teknolojisi Kullanan İlk Şirket Olabilir! (Peki Bu Ne Demek?)
Dünyanın en büyük yarı iletken üreticisi olan TMSC son dönemde harıl harıl 3nm mimariye sahip çiplerin üretimini gerçekleştiriyor. Bu çiplerin elbette ki yeni nesil işlemcilerin altyapılarından yer alması bekleniyor. İddialara göre bu işlemcilerden ilki Apple'ın M2 işlemcileri olacak.
Samsung Galaxy Book3 Serisi Tanıtıldı: İşte Kendi Zarif, Performansı Canavar Dizüstü Bilgisayarların Özellikleri
Yılın beklenen ilk büyük teknoloji etkinliği olan Samsung UNPACKED etkinliği gerçekleşti. Güney Koreli teknoloji devi, merakla beklenen amiral gemisi telefonları Galaxy S23, S23+ ve S23 Ultra’yı tanıttı.
Sony, Tasarımıyla da Özellikleriyle de Çok Konuşulacak Kablosuz Kulaklığı LinkBudsı Duyurdu
Japonya merkezli teknoloji devi Sony, gerçekleştirdiği bir etkinlikte yepyeni kablosuz kulaklığı LinkBuds’ı tanıttı. İlginç bir tasarıma sahip olan kablosuz kulaklık, hem bu tasarımı hem de teknik özellikleriyle çok konuşulacak gibi görünüyor. Peki Sony'nin yeni kablosuz kulakiçi kulaklığı tüketiciye neler vadediyor?
Samsung, "Tost Makinesiyle mi Çektin?" Dedirten Fotoğrafları Neredeyse Cam Gibi Net Hale Getiren Fotoğraf Düzenleme Uygulamasını Yayınladı
Güney Koreli teknoloji devi Samsung, sessiz sedasız yeni bir mobil uygulama yayınladı. Samsung'un üst düzey akıllı telefonlarına ek olarak orta ve bazı giriş segment cihazlarda da kullanılabilen bu mobil uygulama, sahip olduğu yapay zeka desteği ile çektiğiniz fotoğrafları çok daha kaliteli bir hale getirmenizi sağlıyor. Gelin hep birlikte bu uygulamaya yakından bakalım.
Yapay Zeka ile Oluşturulan Görseller Hakkında ABDde Emsal Bir Karar Alındı
Midjourney ve DALL-E 2 gibi yapay zekâ destekli görsel oluşturma araçları, dijital sanat dünyasında da büyük bir tartışmaya yol açtı. Sanatçıların bir kısmı bu görsellerin özgün olmadığını ve sanatı mahvettiğini savunurken bir kısmı ise yapay zekâyı bir yararlı bir araç olarak gördüğünü dillendirdi.