Twitter’da Fake veya Bot Hesaplar Nasıl Tespit Edilir?

Son 1 aydır Elon Musk’ın satın almak istemesi ile gündeme gelen Twitter, bildiğiniz gibi tüm insanların ‘özgürce’ fikirlerini ifade edebildiği ve gündem/kamuoyu oluşturabildiği bir yer. Eğer birçok insan belirli bir dertten muzdarip ise seslerini duyurmak için örgütleniyor ve Twitter’da bir araya gelerek belirli bir söz öbeğini yazıp paylaşarak gündem oluşturuyorlar.

25.04.2022 22:30:27 tarihinde yayınlandı.

Son 1 aydır Elon Musk’ın satın almak istemesi ile gündeme gelen Twitter, bildiğiniz gibi tüm insanların ‘özgürce’ fikirlerini ifade edebildiği ve gündem/kamuoyu oluşturabildiği bir yer. Eğer birçok insan belirli bir dertten muzdarip ise seslerini duyurmak için örgütleniyor ve Twitter’da bir araya gelerek belirli bir söz öbeğini yazıp paylaşarak gündem oluşturuyorlar.

Ancak bu gündemler, belirli belirsiz taraflarca sabote edilebiliyor ve gündem değiştirilebiliyor. Nasıl mı? Sahte veya bot hesaplarla. Birisi gündemi değiştirmek istediğinde bot hesaplara komut veriyor ve belirli bir söz öbeği binlerce sahte hesaptan Tweet olarak atılıyor ve gündem değiştiriliyor. Peki bu bot veya sahte hesapları nasıl saptarsınız? Gelin öğrenelim.

Twitter’da bir sahte hesap;

Twitter’da eğer bir hesabın sahte veya bot olup olduğunu anlamak için yapmanız gereken ilk şeylerden biri, hesabın kullanıcı adını kontrol etmek. Genellikle bot hesapların kullanıcı adlarının sonunda bir dizi numara olur. Bu da üretilme sıralarından kaynaklı.

Sahte hesapların attığı Tweet’ler genellikle tek bir gündem üzerinedir. Profile girdiğinizde ve Tweet’ler sekmesine tıkladığınızda gördüğünüz tweet’ler genellikle tek bir gündem üzerineyse anlayın ki o hesap sahtedir. Eğer botsa durum daha da vahim oluyor zira bot hesaplar, gündeme girmek için o kelime öbeğini kullanıp geri kalanında rastgele Türkçe kelimeler diziyorlar ve bunları spamlıyorlar.

Bu tarz hesaplar genellikle sadece doğrulanmış hesapların altında Tweet atarlar. Doğrulanmış hesaplar bir iş adamına, bir siyasiye, bir sosyal medya fenomenine veya ünlü birine ait olabilir. Direkt olarak kendileri yapmasa da bazen hayranlar bile sahte hesaplarla o kişilerin tweet’lerini gündeme sokabilirler.

Sahte veya bot hesapların açılma tarihi en çok 2-3 ay öncesine gider zira bu tarz hesaplar Twitter tarafından çoğunlukla engellenir. Örneğin bu yazının yazıldığı tarih, 23 Nisan 2022. Eğer Şubat veya Mart ayında açılmış bir hesap görürseniz ve üstteki kriterleri karşılıyorsa bilin ki o hesap sahtedir.


Kaynak webtekno.com

 

GTA’nın Yayıncısı Take Twonun Patronundan Oyunların 70 Dolardan Çıkması Hakkında Açıklama: Tepki Almıyoruz

Video oyun sektöründe fiyat tartışmaları uzun süredir devam ediyor. Birçok yayıncı, yeni nesil konsollarda oyun fiyatlarını 60 dolardan 70 dolara çıkardı. Bu durum, hem oyuncular hem de geliştiriciler arasında farklı görüşlere neden oldu. Bazıları oyunların maliyetlerinin arttığını ve fiyatların buna göre ayarlanması gerektiğini savunurken, bazıları da oyunların zaten çok pahalı olduğunu ve daha uygun fiyatlarla sürümden kazanılarak daha fazla satış yapabileceğini öne sürdü.

Google, Dinleyince Bir İnsandan Ayırt Edemeyeceğiniz Yapay Zekası LaMDAyı Tanıttı

Teknoloji devi Google’ın her yıl düzenlediği, fakat geçtiğimiz yıl koronavirüs nedeniyle iptal ettiği Google I/O etkinliği, bu yıl geri döndü. 18-20 Mayıs tarihlerinde sürecek etkinlik, TSİ 20:00’da başladı. Google’ın ürünlerine getireceği yenilikleri ve yepyeni teknolojilerini görmeyi beklediğimiz etkinlikte gösterilen yeni teknolojilerden birisi LaMDA dil modeli oldu.

6 ve 12 TBlik iCloud+ Abonelikleri Türkiyede Kullanıma Sunuldu: İşte Fiyatları!

iPhone 15 satışları için gün sayan teknoloji devi Apple'dan dikkat çekici bir hamle geldi. "Wonderlust" isimli etkinliğinde iCloud servisi için iki yeni abonelik paketi oluşturduğunu duyuran şirket, şimdi o paketleri kullanıcıların beğenisine sundu. Daha büyük depolama alanına ihtiyaç duyan Apple müşterileri, an itibarıyla 6 TB ve 12 TB kapasiteli paketleri satın alabiliyorlar.

Dünya Tarihinde Kayıtlara Geçen En Büyük Gök Taşı Çarpmaları ve Oluşturdukları Kraterler

Dünyamız, günümüze kadar oldukça fazla felaketleri atlatmış. Her ne kadar şu an karşılaşmasak bile geçmişe baktığımızda dünya tarihine geçen meteor çarpmaları ile karşı karşıya kalmışız ve kimi zaman ucuz yırtmışız diyebiliriz. Aslında biz görmesek bile, bilim insanlarına göre dünyamıza her gün binlerce gök taşı parçası düşüyor. Ama bu parçalar oldukça küçük olduğu için, atmosferi geçer geçmez toz haline dönüşüyorlar. Ama elbette, her gök taşı için böyle bir durum olmuyor.