Türkiye’nin Siber Güvenliği Hakkında Korkutan Açıklama: Bir Anda Elektriğimiz Suyumuz Kesilip, Banka Hesabımız Ele Geçirilebilir…

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çeşitli kurum ve kuruluşlara her gün siber saldırı girişimi gerçekleşiyor ve hackerlar, zaman zaman dijital ortamda depolanan bilgilere erişim sağlayabiliyorlar. Özellikle sigorta şirketleri gibi vatandaşlar hakkında pek çok bilginin bulunduğu şirketler de hedef altında olurken, siber güvenliğin önemi de her geçen gün artmaya devam ediyor.

17.04.2022 06:00:27 tarihinde yayınlandı.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çeşitli kurum ve kuruluşlara her gün siber saldırı girişimi gerçekleşiyor ve hackerlar, zaman zaman dijital ortamda depolanan bilgilere erişim sağlayabiliyorlar. Özellikle sigorta şirketleri gibi vatandaşlar hakkında pek çok bilginin bulunduğu şirketler de hedef altında olurken, siber güvenliğin önemi de her geçen gün artmaya devam ediyor.

Siber güvenliğin ne derece önemli olduğu konusunda bazı önemli açıklamalar, Fordefence Bilişim Şirketi Genel Müdürü Mustafa Sansar tarafından paylaşıldı. Independent Türkçe’ye konuşan Sansar, siber saldırıların özellikle pandemi döneminde artış gösterdiğini ve daha da artabileceğini belirtirken bunun nedenini “Nedeni basit çünkü artık her şey dijitalleşiyor. Daha çok veri dijital ortamda saklanıyor.” şeklinde açıkladı.

Türkiye’de birçok kamu kurumu ve özel şirketin basit önlemlerle siber güvenliği geçiştirmeye çalıştığını paylaşan Sansar, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Siber güvenlik yılda bir kere test yapılarak geçiştirilecek bir konu değil. Bazı şirket ve kurumlar bize gelerek 'göstermelik bir test yapsanız' diyor. Bunu kabul etmiyoruz. Çünkü siber güvenlik düzenli takip edilmesi her ay en azından bir kere test edilmesi, daha büyük kurumlarda bununla alakalı personel bulundurulmasını gereken bir konu. Maalesef bazı kurum ve şirketler, bu konuda kapsamlı düşünemiyor. Bilgisayarlarına anti-virüs programı yüklemeyi siber güvenlik açısından yeterli sanan birçok kişi var. Sonra verileri kolaylıkla çalınınca bu işin profesyoneller kanalıyla düzenli kontrol gerektirdiğini anlıyorlar.”

Siber güvenliğe önem verilmemesiyle yaşanacak sıkıntıların yalnızca veri sızıntılarıyla sınırlı olmayacağını söyleyen Sansar, geçmiş dönemlerde yaşanan elektrik, su kesintisi, bankaların işlem yapamaması ve e-Devlet işlemlerinin çökmesi gibi süreçlerin bir silsile halinde yaşanabileceğine dikkat çekti.

İLGİLİ HABER 15 Bin Kişinin E-Devlet Giriş Bilgilerinin Çalındığı Ortaya Çıktı: Dahası da Var!

İLGİLİ HABER E-Devlet 2022 Verilerinin Sızdırıldığı İddia Edildi: Birçok Ünlünün Telefon Numarası ve Ev Adresi Paylaşılıyor

İLGİLİ HABER e-Devletten "E-Devlet Verileri Sızdırıldı" İddiaları Hakkında Resmî Açıklama

Dijital dünyanın suç anlayışını da değiştirdiğini ifade eden Sansar, artık gerek adli gerekse organize suç işleyen grupların, sokaklar yerine dijital dünyaya daha fazla yöneldiğini belirtti. Sansar, suç örgütlerinin dijital dünyada kendilerini sokaktan daha güvende hissettiklerini de paylaştı.

Sansar, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 2044’te Bilişim Suçlarıyla Mücadele Bürosu’nun kurulduğu yılda incelenen vaka sayısının yalnızca 800 civarında olduğunu hatırlattı. Sözlerine şu şekilde devam etti:


Kaynak webtekno.com

 

Appleın Monitör Diye Tanıttığı Studio Displayin Neredeyse iPhone 11 ile Aynı Özelliklere Sahip Olduğu Ortaya Çıktı

ABD merkezli teknoloji devi Apple, geçtiğimiz haftalarda düzenlediği bir etkinlikte Studio Display olarak isimlendirdiği yeni monitörünü tanıttı. 27 inç büyüklük ve 5K çözünürlük sunan bu ekran, A13 Bionic işlemciyle geliyor oluşu ile de dikkat çekti. Ancak bir geliştirici, bu Studio Display ile ilgili dikkat çeken bir sonuca ulaştı. Öyle ki bu monitörde 64 GB kapasiteli NAND depolama alanı bulunuyordu. Ancak işin ilginç yanı, bu depolamanın yalnızca 2 GB'sinin kullanılabiliyor olması.

Bored Ape Instagram Hesabı Hacklendi! Milyonlarca Dolarlık NFT Vurgunu Gerçekleşti...

Dünyanın en popüler NFT koleksiyonu olarak bilinen Bored Ape Yacht Club, bu kez trajik bir olay ile gündeme geldi. Bir hacker, koleksiyonun resmi Instagram hesabını hackledi. Sonrasında insanlara bu hesap üzerinden ücretsiz metaverse arsası alabilecekleri paylaşımında bulunan hacker, gönderdiği linkler ile kullanıcıların cüzdanından NFT'leri çaldı.