Türkiyeden Üç Kişinin Etkilendiği Twilio Saldırısında 130dan Fazla Şirketin Bilgileri Çalındı

Twilio’ya yakın zamanda gerçekleştirilen kimlik avı saldırısının ardından yaklaşık 1.900 Signal kullanıcısının telefon numaralarının çalındığı ortaya çıkmıştı. Kimlik avı yoluyla Twilio’nun müşteri destek hattına erişmeyi başaran bir hacker, istediği gibi kullanıcıların mesaj geçmişine, profil bilgilerine ya da kullanıcıların kişi listesine erişebiliyordu. Saldırı kısa süre içerisinde Twilio tarafından durdurulmuştu ancak ortaya çıkan bilgilere göre bu saldırıdan yalnızca Signal etkilenmedi.

29.08.2022 01:00:29 tarihinde yayınlandı.

Twilio’ya yakın zamanda gerçekleştirilen kimlik avı saldırısının ardından yaklaşık 1.900 Signal kullanıcısının telefon numaralarının çalındığı ortaya çıkmıştı. Kimlik avı yoluyla Twilio’nun müşteri destek hattına erişmeyi başaran bir hacker, istediği gibi kullanıcıların mesaj geçmişine, profil bilgilerine ya da kullanıcıların kişi listesine erişebiliyordu. Saldırı kısa süre içerisinde Twilio tarafından durdurulmuştu ancak ortaya çıkan bilgilere göre bu saldırıdan yalnızca Signal etkilenmedi.

Farklı uygulamalara sesli ve görüntülü mesaj gönderme olanağı sunan Twilio, geçtiğimiz günlerde büyük bir kimlik avı saldırısıyla karşı karşıya kalmıştı. Güvenlik firması Group-IB'ye göre, bu saldırı sonrasında bilgisayar korsanlarının kimlik avı kiti, yaklaşık 10.000 kullanıcının giriş bilgilerini ele geçirdi ve çoğu ABD merkezli 130’dan fazla kuruluş bu saldıran dolayı zarar gördü.

Siber güvenlik firması Group-IB'ye göre bilgisayar korsanları, çoğu ABD merkezli 130'dan fazla kuruluşu hedef almak için "0ktapus" adlı bir kimlik avı kiti kullandı. Perşembe günü, kullanılan araçları kapsayan ve bilgisayar korsanlarından birinin olası kimliğini ortaya çıkaran bir rapor yayınlayan firma, 169 farklı alanda gerçekleşen saldırının ölçeğinin çok büyük olduğunu iddia ediyor.

Mart 2022’de başladığı belirtilen ve şu ana kadar yaklaşık 10.000 giriş bilgisinin çalındığı düşünülen saldırılar sonucunda finanstan telekoma kadar birçok alan hedef alındı. Group-IB tarafından saldırıya uğradığı belirtilen şirketler arasında Microsoft, Twitter, T-Mobile, Riot Games ve Epic Games gibi dev şirketler yer alıyor. Ancak bu konuda hiçbir şirket açıklama yapmadı.

Rapora göre Türkiye’den üç kişinin etkilendiği bu saldırıda kullanılan kimlik avı kiti, şüpheli olmayan kimlik avı mesajları ile kullanıcıları kandırarak oturum açma bilgilerini girmeleri için tasarlanmış ve web siteleri oluşturabilen bir dizi yazılım aracıdır. Bu durumda, 0ktapus korsanları çeşitli şirketlerdeki çalışanlara SMS mesajları gönderiyor. Bu mesajlar, görünüşte meşru, ancak nihayetinde sahte, şifreleri kaydedebilen 0kta giriş sayfalarına açıylıor.

Kurban, kimlik avı sitesini her zaman girdiği site sanıyor ve büyün bilgilerini giriyor. Group-IB’nin raporuna göre kurbanlardan kullanıcı adları ve şifreleri isteniyor ve ardından 2FA (iki faktörlü kimlik doğrulama) kodunu soran ikinci bir sayfa gösteriliyor. Kullanıcılar gelen şifreyi buraya giriyor ve böylece kimlik avı gerçekleşmiş oluyor.

İLGİLİ HABER Kimlik Avını Azaltacak Yeni Güvenlik Yöntemi Resmi Olarak Kabul Edildi

Rapora göre 0ktapus'un mart ayından bu yana 5.441 çok faktörlü kimlik doğrulama kodu da dahil olmak üzere en az 9.931 kullanıcı kimlik bilgileri çalındı. Group-IB'ye göre, gerçekleşen bu son saldırılar, bugüne kadar bu ölçekteki en büyük saldırılardandı. Bu tür olayların içerisinde şirketlerden birileri olduğu düşünülüyor.


Kaynak webtekno.com

 

DOGEun En Büyük Rakibi FLOKIden Türkiyedeki Depremzedelere Dev Bağış

Son yıllarda kripto para endüstrisinin hızla artmasıyla birlikte birçok popüler token ortaya çıkmıştı. Bunlardan biri 2021 yılında geliştirilmeye başlayan blok zinciri projesi Floki Inu’nun kripto para birimi FLOKI’ydi. İki yıldır faaliyet gösteren Floki, genellikle hayırseverlik temelli projelerde kullanılıyordu.

Temmuz Ayında Yatırımcıların Dikkatini Çeken 3 Kripto Para Projesi

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in ABD Menkul Kıymetler Borsası (SEC) soruşturmasına maruz kalması, kripto para piyasalarına ilişkin güveni sarstı. Ancak zaten bu dünyanın nasıl işlediğini, blok zincirinin “merkeziyetsizleşme” vaadini çok iyi bilen yatırımcılar, sadece Binance gibi bir merkezi odaktan ilerlemiyor; piyasaya yeni giren ve daha büyük borsalarda listelenmeyen projelerin de peşinde koşuyor.

Artık Kimlik Fotoğrafı, Telefon Numarası, Adres Gibi Bilgilerinizi Google Arama Sonuçlarından Kaldırabileceksiniz

İnternette hemen her bilgiyi bulabildiğimiz şu günlerde kendimiz de birer kullanıcı olarak en özel bilgilerimizi resmi ya da özel çeşitli sitelere girerek güvenliğini bir şirketin sunucularına emanet etmiş oluyoruz. Üstelik bazı sitelere sunduğumuz adres, telefon numarası ve şifre gibi bilgiler, Google’da arama yapıldığında arama sonuçlarında doğrudan karşınıza çıkabiliyor.

Twitter’da ‘Rüyanızda Doların 5 TL Olduğunu Görseniz Alacağınız İlk Şey Ne Olur?’ Diye Sorduk: İşte Gelen Cevaplar

Türk lirasının dolar karşısındaki değer kaybı her geçen gün daha da şiddetlenerek devam ediyor. Gelinen noktada çözümün ne olacağı bir yana dursun yaşadığımız krizi idrak etmemiz bile uzun zaman alacak gibi görünüyor. Dolar, Temmuz 2018’de 5 TL’ye yükseldi ve son üç yılda da hız kesmeden ilerlemeye devam etti.