Türkiye Uzay Ajansından Birinci Yılında Milli Uzay Programı Açıklaması: Çalışmalar Hız Kesmeden Devam Ediyor
Dünyadaki önde gelen birçok ülke, uzay araştırmalarına hız kesmeden devam ediyor; çünkü bu sonsuz karanlığın derinliklerini keşfetmenin, insan ırkını bir üst seviyeye taşıyacağı düşünülüyor. Türkiye de diğer ülkeler gibi uzay yatırımlarını geçtiğimiz yıllarda başlatmış ve Türkiye Uzay Ajansı’nı (TUA) kurmuştu. Ardından bundan tam bir yıl önce de Mlli Uzay Programı açıklanmıştı.
Dünyadaki önde gelen birçok ülke, uzay araştırmalarına hız kesmeden devam ediyor; çünkü bu sonsuz karanlığın derinliklerini keşfetmenin, insan ırkını bir üst seviyeye taşıyacağı düşünülüyor. Türkiye de diğer ülkeler gibi uzay yatırımlarını geçtiğimiz yıllarda başlatmış ve Türkiye Uzay Ajansı’nı (TUA) kurmuştu. Ardından bundan tam bir yıl önce de Mlli Uzay Programı açıklanmıştı.
Son zamanlarda da bu konuda ‘önemli’ olarak nitelendirilebilecek gelişmeler yaşanıyordu. Geride bıraktığımız haftalarda TUA ile Rusya uzay ajansı ROSCOSMOS’un işbirliği yapacağı duyurulmuştu. Bunun yanı sıra uzay yatırımlarının lüks değil ihtiyaç olduğunu belirten TUA Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, 2023’te Ay’a çıkmayı ve Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) insan göndermeyi planladıklarını ifade etmişti. Şimdi de gelecek yılları şekillendireceği ifade edilen Milli Uzay Programı hakkında, programın birinci yılında yeni açıklamalar yapıldı.
TUA’nın resmi twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamalarda, Türkiye’yi uzay yarışında hak ettiği noktaya taşıyacağı ifade edilen Milli Uzay Programı çalışmalarının hız kesmeden deva ettiği vurgulandı: Ay Araştırma Programı-1 ile mesafeler her gün daha da kısalıyor, hedeflerimize yaklaşıyoruz. TÜBİTAK ve Delta V ile çalışmalar koordineli bir şekilde sürdürülüyor
Programın birinci yılını kutlayan TUA, uzay aracı ve Milli Hibrit İtki Sistemi (HİS) hakkında da bilgi verdi. TUA bunlarla ilgili şu ifadeleri kullandı: Uzay aracımız; görev tasarımı, operasyon konsepti, yörüngelerin tasarımı ve görev analizleri. Sistem mimarisine uygun bir şekilde aracın ayrıntılı tasarımı devam ediyor
İLGİLİ HABER Türkiye Uzay Ajansına Alınacak Uzman ve Uzman Yardımcılarında Aranacak Şartlar ve Görevleri Açıklandı: İşte Detaylar
Milli Hibrit İtki Sistemi’nde (HİS); ön tasarımın, uçuş ölçekli ilk test prototip üretiminin ve uçuş ölçekli yer testlerini icra edecek test sisteminin üretiminin tamamlandığını gösteren bir fotoğraf paylaşan TUA, yapılan paylaşımda ''Milli Hibrit İtki Sistemimizin (HİS) ilk uçuş testleri mart ayında gerçekleştirilecek.'' ifadelerine yer verdi ve hibrit itki sistemi ile ilgili yakında yeni gelişmeler yaşanacağını da açıklamış oldu.
Kaynak webtekno.com
Bitcoin’in Sert Düşüşü Devam Ediyor: Uzmanların Konu Hakkındaki Tahminleri Neler?
(Bu içerik yatırım tavsiyesi değildir.)
Bored Ape Yacht Clubın da Dahil Olduğu Discord Kanalına Saldırı Düzenlendi: Milyonlarca Liralık Kripto Para Çalındı!
Çevrimiçi ortamlarda bulunan benzersiz varlıkların blok zincirine işlenmesiyle ortaya çıkan NFT’lerin internetin bir sonraki versiyonunda önemli bir yer edinmesi bekleniyor. Ancak bu varlıklar konusunda bazı olumsuz durumların yaşandığını ve şüphelerin sürdüğünü belirtmeden geçmemek gerek.
Google Chrome İçin Kullanabileceğiniz En İyi Reklam Engelleme Eklentileri (2021 Güncel Liste)
Günümüzde internet, hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Öyle ki dünyadan haberdar olmak, herhangi bir yazı okumak veya video izlemek için doğrudan internete başvuruyoruz. Ancak pratikte epey basit görünen bu eylemler, sürekli karşımıza çıkan reklamlardan dolayı can sıkıcı bir hal alabiliyor.
Microsofttan Fiyatıyla da Özellikleriyle de Öğrenci Dostu Dizüstü Bilgisayar: Surface Laptop SE Tanıtıldı
Microsoft, Chromebook’un okullarda yaygınlaşmasına bir “dur” diyerek yeni öğrenci ve eğitim görevlisi dostu laptopunu duyurdu. Chromebook, son zamanlarda özellikle ABD’deki okullarda eğitim amacıyla en çok kullanılan cihazlardan biri olmuştu. Yeni Surface Laptop SE bunu değiştirecek potansiyele sahip gibi görünüyor.
Bilim Kurgu Filmlerinde Sıkça Gördüğümüz Beyin Okuma Yakın Gelecekte Mümkün Olacak mı?
Bir başkasının düşüncelerini okumak, ne hissetiğini bilmek bize her zaman ilgi çekici ve bir o kadar da korkutucu gelir. Bu fikir, bilim kurgu filmlerine, kitaplarına, oyunlarına da sıkça yansıyor. Bu alan ile ilgilenen nörobilim, yeni teknolojileri kullanarak duyguları ve düşünceleri okumayı mümkün hale getirmeye çalışıyor.