Türkiye Uzay Ajansı Başkanı, Türkiyenin Uzay Çalışmalarına Dair Konuştu: Uzaya Yatırım Lüks Değil İhtiyaç

Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, Azerbaycan Teknik Üniversitesinde düzenlenen 'Uzayda gelecek, gelecekte uzay' konulu konferansta öğrencilerle bir araya geldi. 

21.02.2022 16:45:13 tarihinde yayınlandı.

Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, Azerbaycan Teknik Üniversitesinde düzenlenen 'Uzayda gelecek, gelecekte uzay' konulu konferansta öğrencilerle bir araya geldi. 

MÜSİAD Azerbaycan ve Azerbaycan Üniversiteleri Türkiye Cumhuriyeti Öğrencileri Birliği tarafından düzenlenen konferansta konuşan Yıldırım, Türkiye'nin Milli Uzay Programı'na dair açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin uzay konusunda oldukça geride kaldığını kaydeden Yıldırım, Türk milletinin hızlı hareket ettiğini kaydederek sorunları çözmek konusunda başarılı olduğunun altını çizdi. 

TUA’nın hedefinin Türkiye’nin uzayda güçlü bir şekilde yer alması olduğunu aktaran Yıldırım, hem Türkiye’nin hem de kardeş ülkelerin menfaatleri açısından uzay alanında sağlam bir şekilde bulunmayı planladıklarına dikkat çekti. Konuya dair olarak Yıldırım, "Uzayda güçlü olamazsanız dünyada da güçlü olmazsınız. Bugün uzay çalışmalarına ehemmiyet vermemek yarın başkalarına köle olmak demektir. Uzay çalışmalarına yatırım yapmak lüks değil ihtiyaçtır" ifadelerini kullandı. 

"Kendi bayrağımızla beraber başta Azerbaycan olarak dost ve kardeş ülkelerin de bayraklarını uzaya götüreceğiz" diyerek Ay'a gönderilecek milli aracın ön tasarımının tamamlandığını kaydeden Yıldırım; 2 tonluk uzay aracının, uluslararası fırlatıcı firmalardan biri ile anlaşılmasının ardından en geç 2024 yılında ay yörüngesine gönderilmesini hedeflediklerini belirtti.  

İLGİLİ HABER Türkiye Uzay Ajansı, Uluslararası Astronot Federasyonu Üyeliğinin Onaylandığını Açıkladı

Buna ek olarak Yıldırım, Kafkasya Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Araştırmalar Merkezince (QAFSAM) Hazar Üniversitesinde düzenlenen 'Uzay Çağı ve Türk Dünyası' konferansında da konuşmacı olarak yer aldı. Burada da uzay çalışmalarında yer almanın ülke açısından stratejik önemine dikkat çeken Yıldırım, "Büyük güçler bir zamanlar dünyadaki bazı bölgeleri sömürgeleştirdi. Aynı şey uzayda da olabilir. Bizim Türkiye olarak önerimiz şudur. Gelin uzayda hep birlikte çalışalım. Rekabet etmeyelim. Birliktelik oluştuğu zaman bu dünya barışına da hizmet edecektir." şeklinde kaydetti. 


Kaynak webtekno.com

 

Googledan Sürpriz Dava: Tinder, Play Storedan Kaldırılabilir!

ABD merkezli teknoloji devi Google, dünyanın en popüler flörtleşme uygulamalarının çatı şirketi olan Match'e dava açtığını duyurdu. Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre Match, Google Play Store'da kalmaya devam etmek için Google'a para ödemek istemiyor. Play Store koşullarına göre 1 milyon dolarlık gelirin yüzde 15'lik bölümünün komisyon olarak Google'a verilmesi gerekiyordu.

Yapay Zekâ ile Gerçekçi Fotoğraflar Nasıl Yapılır?

Birbirinden farklı yapay zekâ araçlarını kullanarak şimdiye kadar çok sayıda içeriği sizlere ulaştırdık. Çoğunlukla yapay zekâ ile fotoğraflar ürettiğimiz bu içeriklerde Stable Diffusion, DALL-E 2 ve Midjourney gibi uygulamaların nasıl kullanılacağını da kabaca anlattık. Şimdiyse yapay zekâ araçlarından nasıl gerçekçi bir görüntü alabileceğinizi anlatıyoruz.

Spotify, Metaverse Evrenine Giriş Yaptı: İşte Robloxta İnşa Edilen Spotify Adası

Dünyanın en popüler çevrimiçi müzik platformlarından Spotify, her geçen gün biraz daha popüler hale gelen Roblox oyunu için özel bir çalışma yürüttü. Yapılan bu çalışma ile "Spotify Island" olarak isimlendirilen bir bölge, Roblox'a resmi olarak eklendi. Peki Spotfiy Island oyunculara neler sunuyor ve Spotify, neden böyle bir işe girişme gereksinimi hissetti?