Tokenler Geleceğin Para Birimi Olabilir mi? Avrupa’nın En Büyük Kripto Para Borsası WhiteBIT’in CEO’su Nosov Konuya Açıklık Getirdi

Kripto para dünyasının hızla gelişen bir yönü var: Tokenler. Ancak tokenlerin kripto para birimlerinden bile daha popüler hale gelebilecek potansiyelini gören çok az kişi var. Zira bir kripto paranın kullanılamadığı alanlar için tokenler devreye girebiliyor. Örneğin bir token, ödeme aracı olarak kullanılabildiği gibi indirim veya kampanyalar, sadece sahiplerine özel avantajlar sunulabilecek projelerin bel kemeğini oluşturabiliyor, yani çok yönlülüğü ile öne çıkıyor. 

26.08.2022 19:30:21 tarihinde yayınlandı.

Kripto para dünyasının hızla gelişen bir yönü var: Tokenler. Ancak tokenlerin kripto para birimlerinden bile daha popüler hale gelebilecek potansiyelini gören çok az kişi var. Zira bir kripto paranın kullanılamadığı alanlar için tokenler devreye girebiliyor. Örneğin bir token, ödeme aracı olarak kullanılabildiği gibi indirim veya kampanyalar, sadece sahiplerine özel avantajlar sunulabilecek projelerin bel kemeğini oluşturabiliyor, yani çok yönlülüğü ile öne çıkıyor. 

Yakın zamanda kendi tokenini piyasaya süren kripto para borsası WhiteBIT’in CEO’su Volodymyr Nosov, tokenlerin geleceği hakkında umut dolu açıklamalarda bulundu. Tokenlerin ilk çıktıklarında sadece alım-satım ticaretindeki yükü kullanmak için geliştirildiklerini hatırlatan Nosov, artık bunun değiştiği görüşünde. Zira seyahatten eğlenceye kadar pek çok farklı alanda tokenler görüyoruz.

Tokenlerin hayatımıza girdiği 2017 yılından bu yana kullanım alanlarının önemli ölçüde arttığını belirten Nosov, “Token kullanmanın birçok yolu var. Ancak olayın özü aynı; kâr elde etmek. Ayrıca, artık token kullanmanın faydası hem kullanıcılar hem de borsanın kendisi için geçerli. Kullanıcılar tokenler sayesinde ek fırsatlar elde ederken borsalar piyasanın likiditesini artırabilir ve kullanıcı tabanını genişletir. Bugün birçok kripto para borsasının başarısı, diğer şeylerden ziyade büyük ölçüde sürekli olarak ticaret hacmini sürdürmeye bağlıdır ve bu da tokenlerden elde edilen kârlar ile mümkün olur" diyor. 

Borsaların çıkardığı tokenlar, kullanıcılara ticari komisyonlarda, fiat para yatırma ve çekme işlemlerinde indirim, ek gelir ve ödül elde etme gibi imkanlar sunar. Ayrıca token sahipleri, üye oldukları borsanın ekosistemine de etki etme avantajına sahip olurlar. Örneğin hangi kripto paraların daha önce listeleneceğine karar verme, airdrop ve promosyonlara erken erişimler gibi… 

Volodymyr Nosov, kripto para birimlerinin aksine token fiyatlarının istikrarlı bir şekilde arttığını belirtiyor. Örneğin, 2017'de KuCoin tokeni 0,81 ABD doları iken bugün 9,52 ABD doları değerinde. Yüzdesel olarak büyüme oranı %1075... FTX tokeni ilk çıktığında 1,8 ABD doları iken şimdi 26,73 ABD doları, yani büyüme oranı %1385... Ayrıca günümüzde en popüler 5 tokenin toplam piyasa değeri 51,7 milyar dolar seviyesinde.

"Borsalar yalnızca kendi tokenlerini oluşturmakla kalmaz, aynı zamanda tokenin daha fazla kullanım ve fayda sağlamasını da teşvik eder. Bugün, bazı borsa tokenlerinin yerleşik bir stake ve ödül mekanizması var. Yani token aslında temettü getiren bir varlık haline geliyor. Kripto para birimleriyle uğraşan bir kişi olarak tokenlerin gelişimi, kullanımları ve hayatımız üzerindeki etkileri için büyük bir olasılık görüyorum. Geleceğin evrensel bir para birimi olarak token bugün bir fantezi gibi değil, oldukça olası bir gerçek gibi görünüyor" diyor Nosov.

14 Ağustos'ta WhiteBIT borsasının kendi WBT tokenini çıkardığını hatırlatalım. Borsanın aktardığı bilgilere göre ilk etapta satışa koyulan 1 milyon token, kullanıcılar tarafından sadece 15 dakikada satın alındı. WBT, öncelikle WhiteBIT kullanıcıları için ek faydalar sunma ve rahatlık elde etmeyi amaçlayan bir dahili değişim aracı olarak planlandı. WhiteBIT, platformdaki aktif işlemler, alım satım turnuvaları, airdroplar, diğer borsalardaki listeler için ödüller sağlayacak. 

Ayrıca WBT tokenları avantajları arasında diğer değişim ürünleriyle entegrasyon; satın alanlar için ödüller, daha fazla bonus, daha az komisyon ve özellikle de yönlendirme oranında %40-50'ye varan artış avantajı sağlıyor. Ek olarak alım-satım komisyonlarında azalma, indirim de getiriyor. ERC20/ETH ağından günlük ücretsiz çekim hakkı, günlük ücretsiz AML kontrolleri, sabit sayıda token arzı ve haftalık yakma yoluyla büyüme potansiyeli de cabası. 


Kaynak webtekno.com

 

SpaceX, Müşterilerine E-Posta Yollayarak Destek İstedi: Starlink Uydusu Kullanılamaz Hale Gelebilir

Elon Musk, geçtiğimiz aylarda Starlink uydularına bağlanmak için kullanılan çanağın hareket halinde de kullanılabilmesinin mümkün olduğunu ancak henüz yasal izinleri alamadığı için bunun şu anda mümkün olmadığını açıklamıştı. Bunun üzerine ABD'de faaliyet gösteren Dish Network isimli firma Musk’a tepki göstermiş ve yetkisiz şekilde mobil Starlink kullanımının şirketin uydu ve TV servislerinde sorunlar yaratacağını açıklamıştı.

Wİ-Fİ Ağının Görünür Adı Olan SSID Nedir ve Nasıl Bulunur?

İnternet ve dijital dünyanın hayatımızın değişmez bir parçası olması ile birlikte pek çok yeni terimle tanıştık. Bunlardan biri de SSID kısaltması ile anılan Service Set Identifier’dır. Oldukça havalı ve karmaşık görünmesine rağmen aslında SSID, bağlanmak istediğiniz ya da bağlandığınız kablosuz Wi-Fi ağının görünen adını tanımlar. Tüm kablosuz Wi-Fi ağları bir SSID sahibidir.