Threadse, Xi Köşeye Sıkıştıracak Özellik: Ücretli Hâle Geldiği İçin Tepki Çeken TweetDecke Rakip API Sistemi Geliyor!

Instagram patronu Adam Mosseri, ekibinin Threads ile ilgili yeni planlarını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre X'e rakip olan mikroblog platformu için API geliştiriliyor. Böylece içerikler daha da zenginleşecek, uygulamanın bazı eksikleri de giderilebilecek. 

31.10.2023 03:15:07 tarihinde yayınlandı.

Instagram patronu Adam Mosseri, ekibinin Threads ile ilgili yeni planlarını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre X'e rakip olan mikroblog platformu için API geliştiriliyor. Böylece içerikler daha da zenginleşecek, uygulamanın bazı eksikleri de giderilebilecek. 

Gazeteci Casey Newton'ın bir başka kullanıcı ile Threads'te TweetDeck benzeri bir deneyimin olmaması üzerine gerçekleştirdiği sohbete dahil olan Mosseri, yaptığı paylaşımda "Üzerinde çalışıyoruz. Çekincem, daha fazla yayıncı içeriği ve o kadar da fazla olmayan üretici içeriği anlamına gelecek olması ama yine de yapmamız gereken bir şey gibi gözüküyor." ifadelerini kullandı. 

Daha önce yaptığı açıklamalarda Mosseri, Threads'in haberlere karşı olmadığını ancak aktif olarak haberleri öne çıkarmaya çalışmayacağını belirtmişti. Sosyal medya platformları ve haberlerin geçmişteki bağlarına baktığımızda, üçüncü parti uygulamaların haber üreticileri için kritik önem taşıdığını görüyoruz. Üçüncü parti araçları kullanan haber üreticileri, Twitter, LinkedIn, Facebook gibi platformlarda anında paylaşım yapmak için API bağlantılı uygulamalar kullanıyor. Threads gibi daha yeni platformlarda ise haberleri kendilerinin paylaşması gerekiyor. Bu da pek ideal bir durum değil. 

İLGİLİ HABER 100 Milyon Kullanıcıya Yaklaşan Threadse, GIF ve Anket Paylaşma Özelliği Geldi

Öte yandan içerik üreticileri de gönderileri için farklı araçlara ihtiyaç duyabiliyor. Üçüncü parti uygulamalar sayesinde onlar da platformlara özgü bazı düzenlemeler yapabiliyor ya da içeriklerini platformdan platforma farklı şekilde özelleştirebiliyor. Bunun için de API entegrasyonu gerekiyor. 

Threads geçtiğimiz günlerde aylık kullanıcı sayısının neredeyse 100 milyonu bulduğunu da açıklamıştı. Bir API geliştirilmesi durumunda ortaya çıkacak olan ekosistem sayesinde bu kullanıcı sayısı daha da artabilirken, platformu keşfetmek için yeni alternatifler de oluşacaktır. Threads'in açık medya protokolü olan ActivityPub ile entegrasyonu olması durumunda ise farklı platformlardan gönderileri de Threads'te paylaşılırken görmek mümkün olacak. 


Kaynak webtekno.com

 

Call of Duty 2023ten İlk Bilgiler Geldi: İşte Konusu, Çıkış Tarihi ve Dahası!

Video oyun dünyasının önemli isimlerinden Activision, 2019 yılında bir açıklama yapmış ve her yıl yeni bir Call of Duty oyununun piyasaya sürüleceğini duyurmuştu. Sözünde duran şirket, geçtiğimiz yıllarda bu seri için birer oyun yayınladı. Hal böyle olunca oyuncular, 2023 yılında piyasaya sürülecek yeni Call of Duty oyununu merak etmeye başladılar.

Operaya Bitcoin ve Solana Geldi! İşte Operanın Desteklediği 8 Yeni Blockchain Ağı...

Kripto paralar ve Blockchain teknolojisi, artık hayatımızın gerçekten de bir parçası olmuş durumda. Hatta TBMM'nin geçtiğimiz günlerde hazırladığı bir raporda da kripto paraların artık her yerde kullanılmaya başlandığına değinilmişti. Hal böyle olunca da hemen her sektörde özellikle de Blockchain girişimlerinin olduğunu görüyoruz. Bu girişimlerden bir tanesine imza atan isim de popüler internet tarayıcısı Opera'ydı. Şirket, Blockchain ağlarına destek vereceğini açıklamıştı.

Gmail Hesabına Farklı Cihazlardan Nasıl Giriş Yapılır ve Şifre Değiştirilir? (Bilgisayar, Android ve İOS)

İlk kez 2004 yılında hayatımıza giren Google şirketinin kullanıcılarına sunduğu Gmail e-posta hizmeti, bugün dünya çapında milyarlarca kullanıcıya sahip. Yani şöyle bir etrafınıza baktığınız zaman pek çok kişinin bir Gmail hesabına sahip olduğunu görürsünüz. Kaldı ki Android işletim sistemine sahip bir cihaz kullanıyorsanız zaten Gmail adresiniz ve parolanızdan oluşan bir Google hesabına sahip olmalısınız.