Telefonunuzda Bulunan Verileri Yedeklemenizi Sağlayan Senkronizasyon Nedir, Ne İşe Yarar?

Günümüz akıllı telefonlarında, kimi zaman bize vakit kazandıracak ve hayatımızı kurtaracak bazı özellikler bulunabiliyor. Bunlardan bir tanesi ise, özellikle geri yükleme tarafında büyük bir konfor sağlayan senkronizasyon özelliği. Akıllı telefonlarımızdaki uygulamaları, belgeleri ve daha birçok şeyi eşleştirerek hem geri yükleme, hem de başka bir telefona geçerken büyük bir konfor sağlayan senkronizasyon nedir, ne işe yarar? sorusunu merak ediyorsanız, sizler için en ince detaylarıyla birlikte açıkladık.

1.09.2022 11:45:12 tarihinde yayınlandı.

Günümüz akıllı telefonlarında, kimi zaman bize vakit kazandıracak ve hayatımızı kurtaracak bazı özellikler bulunabiliyor. Bunlardan bir tanesi ise, özellikle geri yükleme tarafında büyük bir konfor sağlayan senkronizasyon özelliği. Akıllı telefonlarımızdaki uygulamaları, belgeleri ve daha birçok şeyi eşleştirerek hem geri yükleme, hem de başka bir telefona geçerken büyük bir konfor sağlayan senkronizasyon nedir, ne işe yarar? sorusunu merak ediyorsanız, sizler için en ince detaylarıyla birlikte açıkladık.

Senkronizasyon, aslında uzun yıllardır akıllı telefonlarımızda bulunan bir şey. Eğer uzun yıllardır Android kullanıyorsanız, telefonunuzun Google üzerinden sürekli bir senkronizasyon uyarısı verdiğini görmüşsünüzdür. Senkronizasyon özelliğinin ne işe yaradığını bilmeyen akıllı telefon kullanıcıları, çoğu zaman bu tarz bildirimleri okumadan geriye atıyor. Ama aslında, senkronizasyon çoğu zaman hayatımızı kurtaran özelliklerden birisi olduğu bilinmiyor. Dilerseniz lafı hiç uzatmadan, senkronizasyon nedir ve nasıl kullanılır? Tüm detaylarıyla anlatalım.

Senkronizasyon özelliği, telefonunuzda bulunan bilgileri Google üzerinden yedeklemenizi sağlayan, telefon aktarma veya geri yükleme işlemleri esnasında büyük oranda kolaylık sağlayan bir özelliktir. Özellikle Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarınızda, kayıtlı olan e-posta adresiniz üzerinden yaptığınız senkronizasyonlar sonucunda, WhatsApp sohbetinizdeki konuşmalar bile senkronizasyon özelliği sayesinde e-posta adresiniz adına yedeklenir. Daha sonra tekrardan WhatsApp uygulamasını kurduğunuzda kolaylıkla kaldığınız yerden konuşmaya devam edebilirsiniz.

Yalnızca WhatsApp olarak bakmayın, senkronizasyon özelliği sayesinde kişileriniz, belgeleriniz, galeriniz ve daha birçok sık kullandığınız araçlar yedekleniyor. Yedeği alınan bu belgelere, şifresinin yalnızca sizde bulunduğu Google hesabını telefonda aktif hale getirerek geri getirebilme imkanına sahipsiniz.

Sıklıkla telefonlar arası geçiş yapan bir Android kullanıcısı olduğunuzu düşünün. Sürekli olarak eski telefonunuzdaki verileri aktarmak, kimi zaman eziyet haline gelebiliyor. İşte telefonlarımızdaki senkronizasyon özelliği tam olarak burada devreye giriyor. Bir önceki telefonunuzda eğer Google üzerinden senkronizasyon özelliği aktif ise, yalnızca e-posta adresinizi yeni akıllı telefonunuza girerek önceki telefonunuzdaki bilgileri yeni telefonunuza aktarabiliyorsunuz. Hatta isterseniz, senkronize etmek istediğiniz uygulamaları ayarlar kısmından seçebilirsiniz. Örneğin, WhatsApp uygulamasını senkronizasyon altına alabilir ama rehberinizi almayabilirsiniz.

Akıllı telefonunuzdaki ayarlar menüsünden senkronizasyon özelliğini açtığınız zaman, seçtiğiniz uygulamalar arasında senkronizasyon başlıyor. Uygulamalar otomatik olarak birbirini eşliyor ve yedeklemeler başlıyor. Örneğin, WhatsApp sizin belirlediğiniz periyotlarda yedekler alarak, tanımladığınız Google hesabına kaydediyor. Veya telefonunuza kaydettiğiniz her yeni bir kişi, eşzamanlı olarak Google hesabınıza da kaydediliyor. Ayrıca, Masaüstü Google Chrome tarayıcınızdan açtığınız bir sekmeyi, mobildeki Chrome tarayıcınıza anlık olarak gönderebilirsiniz. Aynısı, mobil Chrome tarayıcınızdan Masaüstü tarayıcınıza gönderirken de geçerli.

Senkronizasyon özelliğini kapattığınızda, telefonunuzdaki tüm mesajlar, fotoğraflar, kişiler, WhatsApp yedekleri dahil olmak üzere senkronizasyon ayarları üzerinden aktif ettiğiniz tüm veriler tekrardan telefonunuza kaydediliyor. Bununla birlikte, yeni bir telefona geçmek istediğinizde verileriniz telefona kayıtlı olduğu için aktarım yapmak çok daha zor oluyor. Hatta, kimi zaman bazı verileri yeni akıllı telefonunuza aktaramıyorsunuz bile.


Kaynak webtekno.com

 

DOGEun En Büyük Rakibi FLOKIden Türkiyedeki Depremzedelere Dev Bağış

Son yıllarda kripto para endüstrisinin hızla artmasıyla birlikte birçok popüler token ortaya çıkmıştı. Bunlardan biri 2021 yılında geliştirilmeye başlayan blok zinciri projesi Floki Inu’nun kripto para birimi FLOKI’ydi. İki yıldır faaliyet gösteren Floki, genellikle hayırseverlik temelli projelerde kullanılıyordu.

Elon Muskın Jetini Takip Eden Hesap Twittera Geri Döndü: Artık Gecikmeli Paylaşım Yapıyor

44 milyar dolarlık astronomik bir ücretle Twitter’ı satın alan Elon Musk, platformda yaptığı şeylerle herkesin ağzında dolanmaya devam ediyor. Binlerce çalışanı işten çıkaran iş insanı, ifade özgürlüğünü savunduğunu söylese de geçtiğimiz günlerde özel jetini takip eden ElonJet isimli hesabı Twitter kurallarına uymadığı gerekçesiyle banlamıştı.

Mars’a Gitme Aşkıyla Yüz Çevirdiğimiz Venüs Hakkında 10 Şaşırtıcı Gerçek

İnsanlık yönünü uzaya çevirdiğinden beri, Güneş Sistemi’nin tüm gezegenleri ile ilgili çeşitli araştırmalar yapılıyor ve artık her biriyle ilgili birçok bilgiye sahibiz. Venüs de artık yakından tanıdığımız bir gezegen. Üstelik uzaya dair sormayı en sevdiğimiz sorulardan birine de cevap verme ihtimali var; Dünya dışında yaşam var mı?