Tarihte İlk Kez Bir Uzay Aracı Güneş’in Dış Atmosferine Girdi: Evrenin Geri Kalanı Hakkında Bildiklerimizi Değiştirebilir

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi’nin (NASA) resmi internet sitesinde yer alan bir habere göre bundan 3 yıl önce fırlatılan Parker Solar Probe isimli uzay aracı, Güneş’in korona olarak da bilinen dış atmosferi olan taç küreden uçarak tarihte şimdiye kadar Güneş'e en çok yaklaşmayı başaran ilk uzay aracı oldu. 

21.02.2022 16:45:21 tarihinde yayınlandı.

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi’nin (NASA) resmi internet sitesinde yer alan bir habere göre bundan 3 yıl önce fırlatılan Parker Solar Probe isimli uzay aracı, Güneş’in korona olarak da bilinen dış atmosferi olan taç küreden uçarak tarihte şimdiye kadar Güneş'e en çok yaklaşmayı başaran ilk uzay aracı oldu. 

NASA tarafından bugüne kadar gerçekleştirilmiş en önemli uzay görevlerinden birisi olan Parker Solar Probe; Güneş'i daha önce herhangi bir insan yapımı uzay aracının incelediğinden daha da yakından inceleyerek dev yıldızın atmosferinde yer alan parçacık ve manyetik alanlarının örneklerini çıkardı. Bilim insanlarına, güneş sistemi adına önemli bilgilerin elde edilmesi ve keşfedilmesi adına yardımcı olması beklenen bu adım, Güneş bilimi için bir dönüm noktası olarak nitelendiriliyor. 

Washington'da bulunan NASA Genel Merkezi'nde Bilim Misyonu Müdürlüğü’nde görevli Thomas Zurbuchen; Parker Solar Probe'un 'Güneş'e dokunması'nın güneş bilimi için arz ettiği öneme dair olarak, "Bu kilometre taşı bize sadece Güneş'imizin evrimi ve güneş sistemimiz üzerindeki etkileri hakkında daha derin bilgiler sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda kendi yıldızımız hakkında öğrendiğimiz her şey bize evrenin geri kalanındaki yıldızlar hakkında daha fazla şey öğretiyor." ifadelerini kullandı. 

İLGİLİ HABER Güneşin Şimdiye Kadarki En Net Fotoğraflarından Biri Paylaşıldı: Baktıkça İçinde Kaybolacaksınız

Parker Solar Probe uzay arasının görevleri arasında; Güneş’ten dışarıya doğru devamlı olarak madde akışının olmasının, güneş rüzgarının hızlanmasının ve taç kürenin çok yüksek derecedeki sıcaklığının ardındaki gizemi çözmek bulunuyor. Buna ek olarak uzay aracının, Güneş’in aktif parçacıklarının hızlanmasının sebebi olan mekanizmanın anlaşılmasında da büyük katkısının olması bekleniyor. Güneş’a bakan kısmının 1370 derece sıcaklığa maruz kaldığı Parker Solar Probe’un, 7 yıl boyunca Güneş’in etrafından 24 defa tur atması hedefleniyor. 


Kaynak webtekno.com

 

OPPO A1 Vitality Edition Tanıtıldı: 90Hz Ekran, 12 GB RAM ve Daha Fazlası

OPPO A1 Vitality Edition, 6,56 inçlik bir ekrana sahip. Ekran, 90Hz'lik akıcı bir yenileme hızını destekliyor. DCI-P3 geniş renk gamının %100'ünü kapsıyor ve canlı ve gerçeğe yakın görseller sunuyor. 4096 seviyeli akıllı parlaklık ayarı sayesinde ekran, ortam ışığı koşullarına otomatik olarak uyum sağlıyor ve görünürlüğü optimize ediyor.

FIFA, Ofsayt Tartışmalarını Tarihe Gömecek Teknolojisinin Adını ve Nasıl Çalışacağını Açıkladı

Futbol, bugüne kadar ‘faul mü değil mi, gol mü değil mi veya ofsayt mı değil mi?’ gibi soruların neredeyse her maçta bir kez tartışıldığı bir spordu. Fakat teknolojinin yardımıyla pozisyon tekrarını anında gösterebilen VAR gibi sistemler hayata geçirildi ve futboldaki bu çatışma büyük oranda sona erdi. Yine de ofsayt tartışmaları sürmeye devam etti.

6 Yıl Önce Gerçekleşen 4,5 Milyar Dolarlık Bitfinex Bitcoin Vurgununda Sürpriz Gelişme: 3,6 Milyar Dolar Ele Geçirildi

Dünyanın en bilindik kripto para borsalarından bir tanesi olan Bitfinex, 2016 yılında büyük bir hack saldırısına maruz kalmış, bu saldırı sonucunda 119.754 adet Bitcoin (bugünkü değeri 4,5 milyar dolar) çalınmıştı. Konuyla ilgili olarak harekete geçilmiş olsa da bugüne dek somut bir gelişme yaşanamamıştı. Ancak şimdi, bu olayla ilgili çok önemli bir gelişme yaşandı.