Sürekli İfade Özgürlüğünü Savunan Elon Musk, Özel Jetini Takip Eden Hesabı Twitterdan Banladı!

Twitter’ı satın alan Elon Musk, platformda ‘ifade özgürlüğü’ vaadiyle birçok değişiklik yapıyordu. Bu kapsamda da daha önce askıya alınan hesapları Twitter’a geri getirmeye bile başlamıştı. Ancak yaşanan yeni bir gelişme Musk’ın bu konuda pek de dürüst olmadığını gösterdi.

15.12.2022 04:30:14 tarihinde yayınlandı.

Twitter’ı satın alan Elon Musk, platformda ‘ifade özgürlüğü’ vaadiyle birçok değişiklik yapıyordu. Bu kapsamda da daha önce askıya alınan hesapları Twitter’a geri getirmeye bile başlamıştı. Ancak yaşanan yeni bir gelişme Musk’ın bu konuda pek de dürüst olmadığını gösterdi.

‘ElonJet’ isimli bir hesabın daha önce Musk’ın özel jetini takip ettiği ortaya çıkmıştı. Hatta ünlü girişimci, jetinin anlık olarak durumunu paylaşan bu gence durması için 5 bin dolar bile teklif etmişti. Ancak hesabın sahibi, bunu kabul etmeyerek 50 bin dolar talep etmişti. Bundan aylar sonra ise Musk, Twitter’ı satın aldı. Milyarder iş insanı, kasım ayında paylaştığı bir gönderide de ifade özgürlüğünü savunması gerekçesiyle bu hesabı yasaklamayacağını söyledi. Ancak hesap kontrol edildiğinde Musk’ın sözünde durmadığı görüldü.

ABD’deki Florida Merkez Üniversitesi’nde birinci sınıf öğrencisi olan Jack Sweeney’in yönettiği hesap, Twitter tarafından askıya alındı. ElonJet kullanıcı adına sahip hesap kontrol edildiğinde, “Hesap askıya alındı. Twitter, Twitter Kuralları’nı ihlal eden hesapları askıya alır” ifadelerinin yer aldığı görüldü.

Musk’ın jetini takip eden Sweeney, geçtiğimiz hafta sonu platform ile ilgili bazı iddialarda bulunmuştu. Genç kullanıcı, ismi bilinmeyen bir Twitter çalışanının kendisine şirketin hesabının görünürlüğünü ciddi oranda azalttığını söylediğini iddia etti.

Pazartesi günü ise kendi hesabından yaptığı açıklamalarda Twitter’ın son zamanlardaki iddialarını fark ettiğini ve görünürlüğü artırdığını belirtti. Ancak bugün platformdaki diğer kullanıcılar, şirketin tekrar fikrini değiştirerek daha sert bir hamle yaptığını ve hesabı tamamen askıya aldığını fark etti. Sweeney de bunu kendi hesabından bir paylaşım yaparak doğruladı. Paylaşımında ElonJet’in kalıcı olarak yasaklandığı görüldü.

Twitter’ın bu hamlesi, Elon Musk’ın kasım ayında hesabı yasaklamayacağını söylemesinden bir ay sonra geliyor. Sürekli olarak ifade özgürlüğünü savunan ve bu konuda platformda adeta kaos yaratan Musk, Twitter’dan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanmıştı: “İfade özgürlüğündeki kararlılığım, benim için doğrudan bir güvenlik riski olsa da uçağımı takip eden hesaba bile uzanıyor.”

İLGİLİ HABER Elon Musk, Özel Jetini Adım Adım Takip Eden Genci Parayla Kandıramadı: "10 Kat Fazlasını İstiyorum"

İLGİLİ HABER Elon Muskın Özel Jetini Adım Adım Takip Eden Genç, Şimdi de Gözüne Diğer Milyarderleri Kestirdi: Para Onu Durduramıyor


Kaynak webtekno.com

 

Samsung Galaxy Z Flip4 Tanıtıldı: İşte Özellikleri ve Tasarımı

10 Ağustos, Güney Koreli teknoloji devi Samsung için oldukça önemli bir gün. Zira şirket, gerçekleştirdiği Galaxy Unpacked etkinliğinde en yeni ürünlerini tanıttı. Yapılan tanıtımlarda Galaxy Z Flip4, Galaxy Z Fold4 ve Galaxy Watch 5 ile tanışma imkanı yakaladık. Peki Samsung'un yeni akıllı telefonları, tüketicilere neler vadedecek?

Epic Gamesin Bugün Ücretsiz Olarak Vereceği Oyun Belli Oldu

Her yıl sonuna doğru günde 1 ücretsiz oyun dağıttığı kış kampanyasıyla geniş oyuncu kitlelerini kendisine çeken Epic Games, bu yıl vitesi çok da yukarı çekememiş görünüyor. Oyuncular tarafından "daha önce zaten ücretsiz olarak dağıtılan oyunları yeniden dağıtması" sebebiyle eleştirilen Epic Games, bu kez beklentileri nispeten karşılayacak gibi. 

NASA İlk Kim Tarafından, Ne Zaman ve Nasıl Kuruldu? Tarihe Geçen Başarılı ve Başarısız Görevleri

Günümüzde büyük bölümü özel şirketler tarafından gerçekleştiriliyor olsa da birkaç on yıl geriye gittiğimiz zaman uzay çalışmalarının tek sorumlusu devletlerdi. Uzay çalışmaları denilince akla gelen ilk devlet kurumu da elbette NASA. NASA gibi çalışması için yüksek maliyetler gereken bir kurumun kurulma amacı bilimsel merak değil, ülkeler arası yaşanan ve o dönem tüm dünyayı etkileyen bir güç mücadelesiydi.