Steam, Önerilen Dolar Kurunu 1,8 TLden 10 TLye Yükseltti: Çoğu Oyunun Fiyatı %550 Artacak!

Dünyanın en popüler çevrimiçi oyun platformu Steam, en çok da Türkiye'deki oyuncuları ilgilendirecek bir karara imza attı. Platformdaki para birimleri pariteleri güncellendi. Bu güncelleme sonrası tavsiye edilen dolar/TL kuru 10'a yükseldi. Bu oran, daha önce 1,8'di. Peki bu ne demek?

27.10.2022 11:00:37 tarihinde yayınlandı.

Dünyanın en popüler çevrimiçi oyun platformu Steam, en çok da Türkiye'deki oyuncuları ilgilendirecek bir karara imza attı. Platformdaki para birimleri pariteleri güncellendi. Bu güncelleme sonrası tavsiye edilen dolar/TL kuru 10'a yükseldi. Bu oran, daha önce 1,8'di. Peki bu ne demek?

Steam, geliştirici hesabı olan işletme veya bireylere "Pricing Tool" isimli bir hizmet sunuyor, bu hizmetle oyun fiyatlarının belirlenmesine yardımcı oluyordu. Geliştiriciler, ülkeler bazında bağımsız olarak fiyat belirleyebildikleri gibi bu Pricing Tool'u da kullanabiliyor ve otomatik olarak fiyatlandırma yapabiliyordu. Steam'in dünya genelinde hizmet veren bir platform olduğunu düşündüğümüzde, Pricing Tool kullanımı oldukça yaygındı.

*Yayıncı ve geliştirici Dora Özsoy tarafından paylaşılan ekran görüntüleri.

Diyelim ki bağımsız bir geliştiricinin 1 dolara sattığı bir oyunu satın almak istiyorsunuz. Bu oyunun bugüne kadarki tavsiye edilen satış fiyatı 1,8 TL idi. Ancak son kararla bu durum değişti. Aynı oyun, bugün itibarıyla 10 TL'ye satın alınabilecek. Bir kez daha altını çizelim: Bu durum Steam'in Pricing Tool isimli aracını kullanan ve otomatik fiyatlandırma yapan geliştiricilere ait oyunlar için geçerli.

Örnek olarak; Left 4 Dead'in fiyat geçmişine baktığımızda, oyunun 18,5 TL olan fiyatının 24 Ekim itibarıyla 105 TL'ye fırladığını görüyoruz. Elbetteki bu değişim, Türk Lirası için otomatik fiyatlandırma yapan çoğu oyunda karşımıza çıkacaktır.

İLGİLİ HABER Steam Anlık Kullanıcı Sayısı Rekoru Kırıldı (Oynayacak Bir Şey Bulamamışız)

Bu noktadan sonra Steam'deki oyun fiyatlarının ciddi anlamda zamlanacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Zira pek çok geliştirici, ülke dinamiklerini de göz önünde bulunduran Steam Pricing Tool'u kullanıyordu. Oyunun fiyatını dolar bazında belirleyen geliştirici, diğer ülkelerdeki fiyatların anında oluşmasını sağlıyordu. Bundan sonra Türkiye için yerel fiyat uygulaması yapmayan geliştiricilere ait oyunlar, her zamankinden daha pahalı olacak...


Kaynak webtekno.com

 

WhatsApp Gruplarına Son Kullanma Tarihi Geliyor: İşte İlk Bilgiler

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın üzerinde çalıştığı yeni bir özellik gün yüzüne çıktı. "23.5.0.71" kodlu iOS beta sürümde ortaya çıkan özellik, WhatsApp'taki gruplara "son kullanma tarihi" ekleneceğini gözler önüne seriyor. Peki bu özellik tam olarak ne işe yarayacak?

Facebook-Cambridge Analytica Davası 11 Saatin Ardından Arabulucuda Sonlandı

Dört yıl önce Cambridge Analytica skandalı bir anda gündeme bomba gibi düşmüştü. Cambridge Analytica, yaklaşık 50 milyon Facebook kullanıcısının kişisel verilerini toplamıştı. Bu veriler daha sonra seçmenlerin görüşlerini etkilemek için kullanılmıştı. Facebook ise kullanıcılardan özür dileyip, fiirmanın verileri uygunsuz şekilde topladığını açıklamıştı. 

Kripto Para Borsası KuCoinin Twitter Hesabı Hacklendi: 20 Bin Doların Üzerinde Para Toplandı

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan KuCoin ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Borsanın Twitter hesabı, hacklendi ve yaklaşık 1 saat süreyle hackerların elinde kaldı. Bilgisayar korsanları, hesabı ele geçirdikten sonra sahte bir bağlantı paylaşıp, KuCoin adına yatırımcılardan para topladılar. Neyse ki çok büyük bir miktarda maddi kayıp yaşanmadı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan KuCoin, zararın tazmin edileceğini duyurdu.