Sevilen PSP Oyunlarını Farklı Cihazlarda Oynamanızı Sağlayan Emülatör PPSSPP Nedir, Nasıl Kullanılır?

Yıllar içinde pek çok farklı versiyonu, pek çok farklı marka tarafından üretilmiş olsa da PlayStation markasının el oyun konsolu olan PSP hala pek çok oyuncu için gerçek bir efsanedir. PSP oyunlarının tadını ise başka oyunlardan almak pek mümkün değildir. Neyse ki PPSSPP emülatörü var. PPSSPP emülatörünü kullanarak pek çok farklı cihaz ve işletim sistemi üzerinden efsane PSP oyunlarını oynayabilirsiniz.

15.04.2022 21:30:26 tarihinde yayınlandı.

Yıllar içinde pek çok farklı versiyonu, pek çok farklı marka tarafından üretilmiş olsa da PlayStation markasının el oyun konsolu olan PSP hala pek çok oyuncu için gerçek bir efsanedir. PSP oyunlarının tadını ise başka oyunlardan almak pek mümkün değildir. Neyse ki PPSSPP emülatörü var. PPSSPP emülatörünü kullanarak pek çok farklı cihaz ve işletim sistemi üzerinden efsane PSP oyunlarını oynayabilirsiniz.

PPSSPP emülatörü, ilk kez kuracak olanlar için biraz karmaşık görünebilir ancak ilk indirme işlemi sonrası kurulum aracı tarafından verilen yönlendirme adımları sayesinde kolayca kurulum yapacak ve efsane PSP oyunlarını dilediğiniz cihazda oynamanın tadına varacaksınız. Gelin PPSSPP nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır gibi merak edilen soruları biraz daha yakından inceleyelim ve emülatör üzerinden oynayabileceğiniz oyunlardan bazılarını görelim.

PlayStation Portable Simulator Suitable for Playing Portably, kısaca PPSSPP; Henrik Rydgård tarafından GPL 2.0 ve C ++ kullanılarak geliştirilmiş ve ilk kez 2012 yılında yayınlanmış olan bir PSP oyun emülatörüdür. PPSSPP emülatörü ile tüm PSP oyunlarını farklı cihaz ve işletim sistemlerinde oynayabilirsiniz. PPSSPP aktif olarak güncellenmekte ve günümüz sistemlerinin ihtiyaçlarını karşılayacak özellikler eklenmektedir. 

PPSSPP emülatörü ile Windows, macOS, Linux, iOS, Android, Nintendo WiiU, Nintendo Switch, BlackBerry 10, MeeGo, Pandora, Xbox Series X, Xbox Series S, Symbian gibi işletim sistemlerinde, platformlarda ve cihazlarda tüm PSP oyunlarını oynayabilirsiniz. PPSSPP emülatörünü kurduğunuz cihaz ve işletim sistemine bağlı olarak kullanım özellikleri değişiklik gösterebilir.

PPSSPP emülatörünü kullanmak için öncelikle buradaki bağlantı üzerinden kullanmak istediğiniz cihaza ve işletim sistemine uygun PPSSPP emülatör yükleme dosyasını indirmelisiniz. PPSSPP kurulum işlemi emülatörü kullanmak istediğiniz cihaza ve işletim sistemine göre değişiklik gösterdiği için PPSSPP internet sitesinde yükleme dosyası ile aynı sayfada bulunan kurulum rehberini incelemelisiniz.

PPSSPP emülatörünün kurulumunu tamamladıktan sonra sıra geldi oyun oynamaya. Emülatör üzerinden oynamak istediğiniz PSP oyunlarının .cso uzantılı CSO ya da .iso uzantılı ISO dosyalarına sahip olmalısınız. Bu dosyaları, emülatörü kullanmak istediğiniz cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ya da farklı bir yöntemle PPSSPP klasörüne yüklemelisiniz. Sonrasında oyunun tadını çıkarmaya başlayabilirsiniz. 

İlk kez bu tür bir emülatör kurulumu yapacak olan kullanıcılar için PPSSPP kurulum süreci biraz kafa karıştırıcı olabilir. Ancak PPSSPP internet sitesinde yer alan kurulum rehberi ve kurulum sırasında karşınıza çıkacak olan yönlendirme aracı sayesinde bu işlemi başarıyla gerçekleştirebilirsiniz. PPSSPP kurulumu yapmadan önce kullanmak istediğiniz cihazın emülatöre uygun olup olmadığını yükleme sayfası üzerinden öğrenebilirsiniz. 

PPSSPP nasıl kullanılır başlığı altında verdiğimiz bağlantıyı açtığınız zaman karşınıza PPSSPP yükleme dosyalarının olduğu bir sayfa çıkacak. Bu sayfa üzerinden Windows, macOS, Linux, iOS, Android, Nintendo WiiU, Nintendo Switch, BlackBerry 10, MeeGo, Pandora, Xbox Series X, Xbox Series S, Symbian PPSSPP versiyonlarından size en uygun olan yükleme dosyasını indirebilirsiniz.

PPSSPP emülatörünü, tıpkı tüm uygulamalarda olduğu gibi PPSSPP resmi internet sitesinden indirmeniz öneriliyor. Farklı kaynaklardan indirilen yükleme dosyaları ile cihazınıza virüs ya da kötü amaçlı yazılım bulaştırma ihtimaliniz bir hayli yüksek. PPSSPP emülatörünün son sürümünü ve kullanacağınıza cihaza uygun versiyonunu indirdiğinizden emin olun. Uyumsuz dosyalar, PPSSPP çalışmıyor sorununa neden olabilirsiniz. 


Kaynak webtekno.com

 

Appledan Ses Yok: AirTagler, Apple Kullanıcılarının Kişisel Bilgilerinin Ele Geçirilmesine Neden Oluyor

Geçtiğimiz günlerde Apple, iCloud Private Relay (Özel Geçiş) üzerinde bulunan bir güvenlik açığı sebebiyle gündemimize gelmişti. Söz konusu açık sebebiyle kullanıcıların IP adresleri, basit birkaç işlemin ardından öğrenilebiliyordu. macOS üzerinde düzeltilen söz konusu sorunun, iOS 15 cihazlarda hala devam ettiği bildirilmişti.

AMD’nin Steam Deck’e Özel APU Geliştirdiği İddia Edildi: Yüksek Özelliklere Sahip Oyunlar Oynanabilecek

Steam Deck el konsolu hem işlemci hem de ekran kartının tek bir yongada birleştiği ve ufak cihazlarda aktif olarak kullanılabilen AMD’nin APU yongasından güç alıyor. Günümüzde bir hayli gelişen ve daha da güçlü hale gelen APU’larla alakalı dikkat çekici bir iddia ortaya atıldı ve bu iddia gerçekleşirse Steam Deck’in işlemcisinin daha iyi performans verir hale gelmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Kosova, Enerji Krizi Sebebiyle Kripto Para Madenciliğini Yasakladı

Kosova’nın kömürle çalışan en büyük enerji santrali, yaşanan teknik bir sorun sebebiyle geçtiğimiz ay kapanmış ve bunun sonucunda da hükümet dışarıdan oldukça yüksek bir fiyattan elektrik satın almak durumunda kalmıştı. Bu olayı takiben hükümet aralık ayında 60 günlük olağanüstü hal ilan etmiş ve enerji ithalatına daha büyük bir bütçe ayırmak için enerji kullanımını kısıtlayıcı önlemler alma kararı vermiş; ülke genelinde dönüşümlü kesintiler uygulamaya başlamıştı. Elektrik kesintileri toplu gösterilere neden olurken Kosova halkı, ülkenin Ekonomi Bakanı Artane Rizvanolli’yi istifa etmeye çağırmıştı. 

Starlinkin Türkiyeye Gelişi Aksadı! SpaceX, Starlink İçin Yeni Tarih Verdi

Elon Musk’ın CEO’su olduğu uzay şirketi SpaceX, uzun zamandır yürüttüğü ve bu kapsamda uzaya şu ana kadar bile binlerce uydu gönderdiği Starlink projesini tüm hızla sürdürüyor. Dünya genelinde ucuz ve hızlı internet hedefiyle yola çıkılan proje, günümüzde Avrupa ve ABD’de hizmet verirken Starlink’in Türkiye’de hizmete gireceği tarih merak ediliyordu.