SEO Çalışmalarında İşinizi Kolaylaştırın: Google İçin En İyi Sıra Bulucu Araçları - 2022

21. yüzyılın reklam alanı haline gelen web siteleri, pek çok marka ve kişi için en önemli platformlarından biri. Web siteleri sayesinde uluslararası alanda tanınan markalardan küçük ölçekli işletmelere kadar birçok kuruluş potansiyel müşteriler ile bir araya gelme şansı yakalıyor. Bu noktada web sitelerini geliştiren SEO çalışmaları gitgide daha önemli hale gelmekte.

22.04.2022 19:00:31 tarihinde yayınlandı.

21. yüzyılın reklam alanı haline gelen web siteleri, pek çok marka ve kişi için en önemli platformlarından biri. Web siteleri sayesinde uluslararası alanda tanınan markalardan küçük ölçekli işletmelere kadar birçok kuruluş potansiyel müşteriler ile bir araya gelme şansı yakalıyor. Bu noktada web sitelerini geliştiren SEO çalışmaları gitgide daha önemli hale gelmekte.

Sıra bulucu kullanmak isteyen web site sahipleri ya da SEO uzmanları için bilgi vermeyi hedefleyen bu yazıyı okuyarak “Sıra bulucu nedirridi ve ne işe yarar? En iyi araçlar hangiler?” öğrenebilirsiniz. 

SEO çalışmaları ile web sitelerini yükseltmek oldukça kapsamlı ve yoğun bir iş. Çoğu zaman uzmanlık gerektiren çalışmalar içeren SEO sürecinin pek çok ayağı bulunsa da bu süreçte temel hedeflerden biri de web sitesinin sıralamasını yükseltmek. Sıralamayı yükseltmek için backlinkler, kırık linkleri düzeltmek ve içeriği zenginleştirmek gibi unsurlara dikkat ederek web sitesinin sırası değiştirilebilir. 

Web sitelerinin sıralarını yükseltmek için atılabilecek ilk ve en mantıklı adım öncelikle sitenin sıralamasını biliyor olmak. Bu sayede SEO çalışmaları sonrası değişen sıralamayı görebilir, attığınız adımların lehinize ya da aleyhinize işlediğinizi öğrenebilirsiniz. Bu noktada sıra bulucu kullanmak oldukça faydalı bir seçenek. Web sitenizin sıralamasını öğrenebileceğiniz profesyonel araçlar ile arama motorlarındaki sıralamanızı görebilirsiniz. 

Sıra bulucu kullanarak anahtar kelime optimizasyonu yapmanız kolaylaşacaktır. Sayfalarınızda kullandığınız anahtar kelimelerin başarı düzeyini ölçmeniz bir sonraki hamleniz için belirleyici olabilir. Bir tek kendi web sitenizi değil, rakip web siteleri görüntülemek de sizler için faydalı olacaktır. Markanız ile aynı alanda çalışma yürüten web sitelerinin anahtar kelime kullanım hareketlerini analiz ederek yapmanız ve yapmamanız gereken şeyleri değerlendirmeniz daha kolay olacaktır.

SEO çalışmalarının en temel amaçlarından biri arama motorlarında web sitelerin ve sayfaların sıralamasını yükseltmek. Sıralamanın yükselmesi, sunduğunuz hizmetin türü ne olursa olsun potansiyel kitlenize ulaşmanızı mümkün kılmaktadır. Örneğin ayakkabı tamir ettiğiniz dükkanınızın web sitesinde “deri ayakkabı tamiri” anahtar kelimesini seçmiş olabilirsiniz. Peki tam olarak bu anahtar kelime ile yapılan arama sonuçlarında web siteniz kaçıncı sırada yer almakta? İşte SEO çalışması web sitenizi birinci sıraya taşımak amacı ile yürütülmektedir. 

Arama motorlarındaki sıralamanızı tespit etmek, sıra bulucu araçlar ile kolaylaşıyor. Bu sıra bulucuların bir kısmı güvenilir ve ücretsiz şekilde hizmet vermekte. Öte yandan kimi araçların kullanımı yalnızca zaman ve para ziyanı olabiliyor. Bu noktada SEO uzmanları tarafından tanınan ve onaylanan bir platform olan dopinger.com tarafından geliştirilen araçları tercih etmek SEO çalışmalarınız için faydalı olacaktır. 

Sıra bulucu hizmetlerine aşina olan ve bu araçtan yararlanmak isteyen kişiler, Dopinger ile tanışarak SEO çalışmalarına güçlü bir adım atabilir. Üyelik gerektirmeyen bu platformu kullanmak oldukça basit. Kullanıcı dostu web tasarımı ile öne çıkan site sıra bulucu hizmetinin sonucu hızla karşınıza çıkıyor. https://www.dopinger.com/tr/, profesyonel ve kurumsallaşmış bir araç olmasının yanı sıra tamamen ücretsiz bir hizmet sunuyor. Bu araç ile:


Kaynak webtekno.com

 

Görüntü Şöleni mi, Kıyamet Senaryosu mu: Dünyanın Satürn Gibi Halkaları Olsaydı Ne Olurdu?

1610 yılındaki keşfinden bu yana Satürn’ün buz temelli halkaları, güzelliğiyle insanlığın ağzını açık bırakmayı başarıyor. Peki gezegene uzaktan bakıldığında ayrı bir güzellik katan ve kendisine ulaşamadan parçalara ayrılan uydu ve kuyruklu yıldızlardan oluştuğu düşünülen bu halkaların Dünya üzerinde nasıl duracağını hiç düşündünüz mü?

Dünyanın En Değerli NFT Koleksiyonu Hakkında Soruşturma! NFTlerin Kaderini Belirleyebilir

Geçtiğimiz yıl bomba bir çıkış yapan, günümüzdeyse yatırımcılarını büyük bir hüsrana uğratan NFT sektöründen bugün önemli bir haber geldi. NFT piyasasının en yüksek fiyatlardan satılan bazı NFT’lerinin de yer aldığı, ikonikleşen maymun figürüne yer veren Bored Ape Yacht Club NFT’lerinin oluşturucusu hakkında soruşturma başlatıldı.

OnePlus, En Çok da Fiyatıyla Konuşulacak Telefonu Nord 2 CEyi Duyurdu

Çinli teknoloji şirketi OnePlus, düzenlediği bir etkinlikte yeni akıllı telefonu "Nord 2 CE"yi duyurdu. Hiç de fena olmayan özelliklere sahip akıllı telefon, fiyatıyla biraz tartışılacak olsa da rağbet görecek gibi görünüyor. Peki OnePlus'ın yeni akıllı telefonu tüketiciye neler vadediyor?