Samsungun Galaxy Unpacked Etkinliğinde Tanıtılan Tüm Yeni Teknolojiler: Yeni S-Pen, Nightography, One UI 4 ve Dahası

Samsung, bugün tanıttığı Galaxy S22, S22 Plus ve S22 Ultra ile pek çok Android kullanıcısının şimdiden beğenisini topladı. Ayrıca Samsung, etkinlikte yeni tablet ailesi Galaxy Tab S8'i de kullanıcılarının beğenisine sundu. 

16.02.2022 02:49:22 tarihinde yayınlandı.

Samsung, bugün tanıttığı Galaxy S22, S22 Plus ve S22 Ultra ile pek çok Android kullanıcısının şimdiden beğenisini topladı. Ayrıca Samsung, etkinlikte yeni tablet ailesi Galaxy Tab S8'i de kullanıcılarının beğenisine sundu. 

Galaxy Unpacked etkinliğinde Galaxy S22 ailesinin ve yeni Galaxy Tab S8 ailesinin yanında bir de bu cihazlara ve Galaxy ekosistemine güç veren yeni teknolojiler tanıtıldı Bizde sizler için bu teknolojileri bir araya getirdik.

Daha önceleri Samsung Galaxy Note serilerinde gördüğümüz S-Pen, Note serisinin sonlandırılmasıyla birlikte S22 Ultra’da kullanılmaya başladı. Yapılan bu değişiklikle birlikte S-Pen’de tabii ki çok daha gelişmiş bir hâl aldı. Samsung’un açıklamasına göre bu yeni S-Pen’in çok daha hızlı olacağını açıkladı.

Bu sayede kullanıcılar herhangi bir gecikme hissetmeyecek ve daha verimli çalışabilecek. Samsung tarafından geliştirilen yapay zekâ sayesinde S-Pen, sizin ekrana çizdiklerinizi tahmin edecek ve çizimlerinizi düzeltecek.

Telefonlar güçlendikçe daha büyük bataryalara ihtiyaç duyar olmuştu. Daha büyük bataryalar ise daha çok enerji ve dolayısıyla daha çok ısınma anlamına geliyordu. Samsung, ürettiği yeni Gel TIM teknolojisi ve hava kanalları ile bu ısınma sorununa bir çözüm bulduğunu açıkladı.

‘Gel TIM’ adı verilen teknoloji sayesinde ısı transferini 3.5 kat arttırdığını açıkladı. Bu yeniliğe ek olarak ek olarak yeni bir hava dağıtım kanalı tasarımı yaptıklarını belirten Güney Koreli teknoloji devi, bu sayede telefonların ısınma sorununun önüne geçeceklerini açıkladı.

Özellikle parlak güneşin altında telefonumuzun parlaklığı ne kadar açarsak açalım ne yazık ki yeterli olmuyor. Bazen de ekranı görebilsek bile birçok detayı yüksek parlaklık nedeniyle kaçırabiliyoruz. Bu konuya da el atan Samsung mühendisleri, Vision Booster adını verdikleri teknolojiyi, Unpacked etkinliğinde tanıttı.

Bu teknoloji, yüksek ışık altında telefonun parlaklığını 1750 nite kadar çıkarıyor ve ekrandaki görüntüyü tarayarak görüntünün iyileştirilmesi için gereken düzenlemeleri otomatik olarak yapıyor.


Kaynak webtekno.com

 

Vakit Öldürmeye Birebir, Az Bilinen En İyi Oyunlar (Hem Mobil Hem PC)

İster telefonumuzda olsun ister PC veya diğer platformlarda, genel olarak bir oyundan sürükleyici olmasını ve uzun saatler içerisinde kaybolabileceğimiz bir dünyaya sahip olmasını bekleriz. Fakat bu durum her zaman bu şekilde olmuyor. Özellikle telefonlarımızda çoğu zaman hem keyifli hem de kısa sürede oynayabileceğiniz en iyi mobil oyunları arıyoruz.

Merakla Beklenen Nothing Phoneun Ön Sipariş Detayları Ortaya Çıktı: En Çok Parayı Veren Alacak

OnePlus’un kurucu ortaklarından biri olan Carl Pei’nin 2020 yılında kurduğu Nothing şirketi, kısa süre içinde ilk akıllı telefonu Nothing Phone 1 ile piyasaya giriş yapacak. Geçtiğimiz günlerde ışıklı mışıklı oldukça ilginç tasarımı ve özellikleriyle ortaya çıkan ve 12 Temmuz’da piyasaya sürülmesi beklenen telefon daha satışa sunulmadan gündeme oturdu. Son ortaya çıkan bilgilere göre akıllı telefon farklı bir şekilde satışa sunulacak.

Nokia 1200’ın Şimdi Kulaklara Şaka Gibi Gelen Özellikleri (Yılan Oyununu Hatırlayanların Gözü Yaşlı)

Günümüzde üretilen akıllı telefonlara baktığımızda; oldukça büyük ekranlar, minimum 3 veya 4 kamera, 1 TB dahili hafıza gibi oldukça yüksek özellikleri görebiliyoruz. Lakin, bundan tam 15 yıl önce böyle değildi. Bu içeriğimizdeki konumuz, 2007 yılında Nokia tarafından tanıtılan ve gönüllerimize taht kuran, zamanın efsanevi telefonlarından bir tanesi olan Nokia 1200. Günümüzle kıyaslandığında şaka gibi gelen Nokia 1200 özellikleri ve tasarımı, o dönem teknolojinin seviyesine göre oldukça yeterliydi.

Optik İllüzyonların Bizi Nasıl Kandırdığı Ortaya Çıktı: Tongaya Düşen Aslında Beynimiz Değilmiş!

Mutlaka bir kez karşılaşmış ve hatta birkaç kez yanılmış olabilirsiniz. Görseldeki hangi çizgi daha uzun, daire hangi yöne dönüyor ve hatta bu elbise, ayakkabı, duvar ne renk… Optik illüzyonlar üzerine dönen tartışmaların internette sonu gelmiyor. Ancak bu tartışmalar bilim dünyasında da karşılık buluyor, bilim insanları beynimizin veya gözlerimizin nasıl çalıştıklarını anlamak için bu yanıltıcı, tartışmalı görselleri kullanıyorlar.