Samsung Galaxy S21in Bu Kadar İyi Fotoğraf ve Video Çekmesinin Asıl Nedeni: Exynos 2100

Akıllı telefon dünyasının en güçlü isimlerinden bir tanesi olan Güney Koreli teknoloji devi Samsung, oldukça hareketli bir yılı geride bıraktı. Şirket, özellikle de 2021 model amiral gemisi telefonu Galaxy S21’de kullandığı Exynos 2100 işlemci ile sektörde adeta esti geçti. Peki Exynos 2100, hangi özellikleri sayesinde tüketicileri kendine hayran bırakmayı başardı?

21.02.2022 20:30:26 tarihinde yayınlandı.

Akıllı telefon dünyasının en güçlü isimlerinden bir tanesi olan Güney Koreli teknoloji devi Samsung, oldukça hareketli bir yılı geride bıraktı. Şirket, özellikle de 2021 model amiral gemisi telefonu Galaxy S21’de kullandığı Exynos 2100 işlemci ile sektörde adeta esti geçti. Peki Exynos 2100, hangi özellikleri sayesinde tüketicileri kendine hayran bırakmayı başardı?

Samsung’un Exynos 2100 modeli, aslında piyasadaki bazı bilgisayardan bile daha güçlü bir yapıya sahip. 1 adet Cortex-X1 (2.9 GHz), 3 adet Cortex-A78 (2.8 GHz), 4 adet de Cortex-A55 (2.2 GHz) çekirdeğinden güç alan işlemci, bu yüksek hız sayesinde kullanıcılara benzersiz bir deneyim yaşattı. GPU konusunda ise Mali-G78 MP14 karşımıza çıktı. Telefonlarda oyun oynamak ya da yüksek güce ihtiyaç duyan yazılımlar kullanmak, Exynos 2100 ile hiç de zor değildi.

Güney Koreli teknoloji devinin 5 nm üretim sürecinden geçen işlemcisi, 4K çözünürlükte 120 Hz ya da QHD+ çözünürlükte 144 Hz ekran tazeleme oranı sayesinde de adından çok fazla söz ettirdi. Zira Exynos 2100 işlemciden güç alan mobil cihazlar, sundukları pürüzsüz ekran deneyimi ile Samsung’un kalitesi bir kez daha kendini göstermiş oldu.

Akıllı telefonlar, son dönemlerde özellikle de kamera özellikleri ile gündem oluyorlar. Bu durumun farkında olan Samsung, Exynos 2100 ile fotoğraf ve video çekimlerine de boyut atlattı. 200 MP çözünürlük sunan sensörlere bile destek verebilen işlemci, 30 ya da 60 fps’de 8K video çekimleri yapabildi. Exynos 2100’ün bu özelliği, Samsung’un akıllı telefonlarıyla film kalitesinde çekimler yapılabilmesine imkan tanıdı.

Yapay zeka, son dönemlerde cebimize kadar girdi. Bu bağlamda Samsung Exynos 2100 işlemci de sahip olduğu yapay zeka özellikleriyle ön plana çıktı. Yalnızca kamera özellikleri açısından değil; performans yönetimi ve batarya verimliliği gibi durumlar için de yapay zekayı ön plana çıkaran şirket, rakiplerini geride bırakmayı başardı. Tüm bunlara ek olarak Samsung, Exynos 2100 işlemciden güç alan telefonların Android güncellemelerine de öncelik verdi. Bu da kullanıcıların, en yeni özelliklere en çabuk ulaşmalarını sağlamış oldu.

Samsung’un yeni nesil işlemcisi, yardımcı yazılımlar için de yüksek optimizasyona sahipti. Örneğin daha eski işlemcilere sahip telefonlarda bulunan dosyaları Smart Switch ile Galaxy S21’e atmak her zamankinden daha kolaydı. Öte yandan; Game Launcher sayesinde performansı daha da iyileştiren Exynos 2100, kullanıcılara 2021 yılında benzersiz bir deneyim sunmuş oldu.

Samsung'un üst düzey işlemcisi Exynos 2100, CES 2022'de resmen tanıtılan Galaxy S21 FE'ye de güç veriyor. Böylelikle kullanıcılar, Samsung'un yepyeni amiral gemisi telefonunda da Exynos 2100'in nimetlerinden faydalanma imkanı yakalamış olacaklar. Peki an itibarıyla ülkemizde de satın alınabilen Galaxy S21 FE'nin teknik özellikleri nasıl?

Samsung Galaxy S21 FE teknik özellikleri:


Kaynak webtekno.com

 

Bilgisayarlarımızın Başına Bela Olan Trojan Virüsü Nedir, Kurtulma Yöntemleri Nelerdir?

Her zaman söylüyoruz, internet kötülüklerle dolu bir dünya. Tıkladığınız, dokunduğunuz neredeyse her şey sizden bir şeyler almaya ve çalmaya çalışır. Kötü amaçlı yazılımlar, virüsler, truva atları cihazlarınıza sızmak için hazır bekliyor. Truva atı ya da truva virüsü olarak da adlandırılan trojan virüsü, bilgisayarınıza sızmasını istediğiniz son virüstür çünkü sinsi sinsi arka planda çalışır.

Sizi Profesyonel Bir Müzisyene Dönüştürecek En İyi Müzik Programları

Teknoloji ile birlikte gelişen yazılım dünyasındaki benzersiz programlar sayesinde artık daha önce deneyiminiz olmayan bir konu hakkında bile profesyonel düzeyde çalışmalar yapabiliyorsunuz. Konu müzik olduğu zaman üretici, düzenleyici ve program çok daha fazla öne çıkıyor. İyi bir müzik programı kullanarak oluşturduğunuz ses projesi ya da yaptığınız düzenleme, en amatör kulaklarda bile farkı hissettirecektir.

Üretildiği Döneme Göre Farklı Tasarım Anlayışı ve Renkleriyle Dikkat Çeken Nokia 5210’un Şimdi Kulaklara Şaka Gibi Gelen Özellikleri

Tam 20 yıl öncesine gidelim. Yüzlerce megapiksel kameralar yok, sosyal medya yok, her işlevimizi gören akıllı telefon teknolojisi yok. Hatta, bunların hepsini geçecek olursak renkli ekran teknolojisi bile tam oturmamış. O dönemlerin tek bir sefiri var, o da Nokia. Dev teknoloji firması, 2000-2010 yılları arasında ürettiği telefonlar ile art arda devrim yaratıyor, günümüzle kıyaslanamayacak kadar düşük özellikli telefonlar ile yok satıyordu. Nokia 5210 ise, teknoloji devinin ürettiği ve tasarımı ile oldukça tercih edilen modellerden bir tanesiydi.

Kişisel Sağlık Sistemi e-Nabız Üzerinden Aile Hekimi Nasıl Değiştirilir?

Halk arasında sağlık ocağı olarak bilinen, resmi adıyla aile sağlığı merkezleri ve burada görevli aile hekimleri ülkemiz sağlık sisteminin temelini oluşturuyorlar. Çoğu kez hastanelerin yoğun kalabalığına girmek zorunda kalmadan bize şifa veren aile hekiminizden memnun değilseniz, taşınıyorsanız ya da farklı bir nedenden dolayı hem kayıtlı olduğunuz aile sağlığı merkezini hem de aile hekiminizi değiştirebilirsiniz.