Robotlarla Savaşarak Dünyayı Kurtardığımız Looter-Shooter Oyunu Synced İncelemesi

Metal Revolution ve Death Coming gibi popüler oyunların da yapımcılığını üstlenen Next Studios’un yeni oyunu Synced, aslında oldukça basit ama etkili bir konsept üzerine kurulu. Destiny 2 benzeri bir yapıya sahip olan bu oyun, içerdiği Meka savaşçı sistemiyle rakiplerinden kolayca sıyrılmayı başarıyor.

4.12.2022 23:45:09 tarihinde yayınlandı.

Metal Revolution ve Death Coming gibi popüler oyunların da yapımcılığını üstlenen Next Studios’un yeni oyunu Synced, aslında oldukça basit ama etkili bir konsept üzerine kurulu. Destiny 2 benzeri bir yapıya sahip olan bu oyun, içerdiği Meka savaşçı sistemiyle rakiplerinden kolayca sıyrılmayı başarıyor.

Biz de oyunu kapalı beta süresince deneyimledik. Oyun sizlere neler sunuyor, hangi konularda başarılı ve başarısız olmuş bunlardan bahsedeceğiz. Gelin, hep birlikte bu yeni “looter-shooter” oyununa yakından bakalım.

Öncelikle oyunun yapısı ve hikayesi hakkında konuşalım. Oyun temelde bir Rogue-Like Looter-Shooter oyunu. Yani oyun esnasında sürekli olarak eşya toplamanız ve bu eşyalarla güçlenerek düşmanlarını alt etmeniz gerekiyor. Hikâyeye baktığımızda ise oyunun distopik bir dünyada geçtiğini görüyoruz. Nanorobotların gelişmesinin ardından robot teknoloji kontrolden çıkıyor ve insanlığı tehdit etmeye başlıyor. Biz de bu kaos ortamında insanlığı kurtarmaya çalışan bir “koşucuyu” canlandırıyoruz.

Oyundaki koşucuların görevi, nanorobotların kol gezdiği dünyada “nerva” adı verilen parçacıkları toplayarak bu robot istilasının sonunu getirmek. Tabii ki bu nervaları toplarken bir yandan da sizi yok etmek isteyen robotlara karşı dikkatli olmalısınız.

Oyuna ilk girdiğinizde kısa bir eğitim göreviyle başlıyorsunuz. Bu görevin ardından oyun size 2 adet oyun modu sunuyor. Bunlardan ilki olan Ölü Bölge Koşuları, 3 kişiye kadar co-op olarak oyunun yapay zekâsına karşı savaştığınız kısım. Burada amacınız mümkün olduğunca nerva toplamak ve oyunun size sunduğu görevleri tamamlamak. Tabii ki karakteriniz güçlendikçe oyundaki yapay zekâ da eşit oranda güçleniyor.

Nerva Koşusu ise diğer oyunculara karşı savaşarak nerva toplama yarışına girdiğiniz bölüm. Burada da yine 3 kişiye kadar co-op oynayabiliyorsunuz. Nerva koşusunun amacı ise haritada bulunan alıcıları kapatarak, robotları öldürerek ve düşmanlarını ortadan kaldırarak en çok nerva puanı toplayan takım olmak. Yani bir çeşit bayrak kapmaca modu diyebiliriz.

Oyunda 6 farklı karakter arasında seçim yapabiliyorsunuz. Bu karakterlerin her birisinin kendine has özellikleri ve yetenekleri mevcut. Örneğin İskambil isimli karakter yakın saldırı ve silahlar konusunda uzmanken Dr. Stone ise takım arkadaşlarını iyileştirmek konusunda uzman. Tabii ki bir de Nano isimli robotlarımız var. Sizi avlamaya çalışan robotların enerjilerini “çalarak” sahip olduğunuz bu iri kıyım robotlar, sizin komutlarınıza göre hareket ediyor. Burada da 4 farklı seçeneğiniz var. Bazı Nano'lar yakın dövüşte uzmanken bazıları ise sizi korumakla görevli. Hatta etrafı gözetleyip sizin için düşman ve nerva puanı kazanabileceğiniz görevleri tespit eden bir gözcü robotu bile var.

Hem karakterinizi hem de Nano’nuzu görev dışındayken değiştirebiliyor ve özelleştirebiliyorsunuz. Ayrıca oyun içerisindeki sandıklardan ve düşmanlardan bulduğunuz kristaller ile oyunda adım başı karşınıza çıkan makineleri kullanarak nanolarınızı o koşuya özel güçlendirebiliyorsunuz. Koşuların başında Nano’nun tek yapabildiği düşmanlara saldırmak ya da sizi korumakken koşunun sonlarına doğru elinizin altında devasa bir yıkım makinesi bulunuyor.


Kaynak webtekno.com

 

iCloud Kullanıcı Adı Nasıl Bulunur?

Android işletim sistemine sahip bir mobil cihaz kullanmak ve diğer Google hizmetlerine erişmek için gmail uzantılı bir e-posta adresine ihtiyacınız vardır. Aynı durum Apple cihaz ve hizmetleri için de geçerli. iCloud uzantılı bir e-posta adresi olan iCloud kullanıcı adınız ya da diğer adıyla Apple kimliğiniz olmadan ve bu hesaba giriş için gerekli parolayı bilmeden cihazınızı kullanmaz ve en temel hizmetlere bile ulaşamazsınız.

Zamlanmadan Yeni Asgari Ücretle Alınabilecek Telefonlar

Yeni asgari ücret Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 5.500 TL olarak açıklandı. Asgari ücretteki artışla birlikte beklenen bir diğer şey de haliyle zamlar oldu. Tabii ki zaten artık epey yüksek olan akıllı telefon fiyatları da orta vadede zamlardan nasibini alacaktır.

OpenAIın Yapay Zekası Kendine Özgü Bir Dil Üretmiş Olabilir: Kullandığı Sözcükler Hiçbir Dilde Yok!

Sürekli gelişen teknoloji, bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz birçok unsurun hayatımıza girmesini sağlıyor ve oldukça ilginç bir geleceğin bizleri beklediğini ortaya koyuyor. Gittikçe ilerleyen yapay zekâ sistemleri de hayatımızda önemli bir yer edinmesi beklenen bu teknolojilerden biri. ABD merkezli yapay zekâ şirketi OpenAI da bu konunun önde gelen firmaları arasında bulunuyor.