Popüler Video Görüşme Uygulaması JusTalkın Aylardır Kullanıcı Verilerini Sızdırdığı Ortaya Çıktı

İnternette çok sayıda sosyalleşmeye yarayan ya da mesajlaşmayı sağlayan uygulama bulunuyor. Bu uygulamaların güvenliklerini nasıl sağladıkları sorusu da sık sık gündeme geliyor. Özellikle Facebook, WhatsApp, Instagram gibi platformlar bu konuda sıklıkla cevap vermeye zorlanıyor.

30.07.2022 15:15:12 tarihinde yayınlandı.

İnternette çok sayıda sosyalleşmeye yarayan ya da mesajlaşmayı sağlayan uygulama bulunuyor. Bu uygulamaların güvenliklerini nasıl sağladıkları sorusu da sık sık gündeme geliyor. Özellikle Facebook, WhatsApp, Instagram gibi platformlar bu konuda sıklıkla cevap vermeye zorlanıyor.

Öte yandan daha küçük sosyal ağlar ve mesajlaşma uygulamaları da bulunuyor. Bu uygulamalardan bazıları gizlilik, bazıları güvenlik gibi noktalarla öne çıkmaya çalışıyor. JusTalk ise işin bu kısmıyla o kadar da ilgilenmemişe benziyor. 

Siber güvenlik araştırmacısı olan Anurag Sen, JusTalk'ın Çin'de bir Huawei sunucusunda bulunan bir veri tabanının aylarca açıkta kaldığını fark etti. Haziran ayının başlarında açığı keşfeden Sen, o dönemde bile veri tabanına yeni bilgilerin kaydedildiğini gözlemledi.Bu veri tabanı oldukça büyük ve herhangi bir şekilde şifrelenmemiş olan verileri içeriyor. Öyle ki verilere ulaşmak isteyen birinin yapması gereken tek şey bilgisayarında bir tarayıcı açmak ve sonra da sunucunun IP adresini arama çubuğuna yazmak. 

Üstelik sunucudaki bilgiler de oldukça hassas: arama tarihleri, çevrimiçi olunan lokasyonlar, çevrimiçi olma saatleri, aramalar, arayan numaralar, aranan numaralar, mesajlar gibi pek çok hassas bilgi bu veriler arasında yer alıyor. Veri tabanı yüzlerce GB büyüklükte ve tam olarak kaç kişinin verilerinin açığa çıktığı bilinmiyor. Uygulamanın 20 milyon civarında kullanıcısı olduğu belirtiliyor. Ayrıca JusTalk Kids versiyonunu da 1 milyon çocuk kullanıyor.

İLGİLİ HABER Instagram, Mesajlaşma Deneyimini Üst Seviyeye Çıkaracak Yeni Özelliklerini Duyurdu

Sen'in durumu ortaya çıkarmasının ardından JusTalk'ın sunucuyu kapattığı belirtiliyor. İşin ilginç yanı ise daha önce bu açığı keşfeden birinin JusTalk'tan fidye istediği anlaşılıyor. Bu kişinin fidyeyi alıp alamadığı ise meçhul. Konuyla ilgili JusTalk bir açıklamada bulunmadı.


Kaynak webtekno.com

 

Avustralya Mahkemesi, Yapay Zekanın Mucit Olabileceğini Onayladı

Yapay zekâ ile çalışan makineler, birçok alanda insanlara kolaylık sağlasa da büyük çoğunluk, bu makinelerin kendileriyle yer değiştireceğinden tedirgin oluyor. Doğal insan bedeninden çok daha gelişmiş özelliklerle tasarlanabilen bu makineler, teknoloji geliştikçe daha da iyi hale geliyor ve tedirginliğin daha da artmasına sebep oluyor.

Çıkar Çıkmaz Game Passe Gelecek, Yılın En Çok Beklenen Oyunlarından Redfallu Denedik: Beklentileri Karşılayabilecek mi?

Dishonored, Prey ve Deathloop gibi başarılı oyunların arkasındaki stüdyo Arkane Studios’un geliştirdiği Redfall, şüphesiz 2023 yılının en çok beklenen oyunlarından biri. Bethesda Softworks’ün yayıncısı olduğu vampir temalı birinci şahıs nişancı türündeki yapım, ertelemelerin ardından 2 Mayıs günü piyasaya sürülecek.

Twitter’a Yana Kaydırma Özelliği Geliyor (Tinder Gibi Ama Değil)

Twitter, yakın zamanda kullanıcılarının tavsiye edilen gönderiler ve takip ettikleri kullanıcılardan gelen tweetler arasında kolayce geçiş yapabileceği bir özelliği kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor. Böylece trendleri, konu başlıklarını daha kolay bir şekilde takip etmek mümkün olabilecek. 

Yeni Chrome Logosu Böyle Olabilirdi: İşte Google Tarafından Tasarlanan Ancak Hiçbir Zaman Kullanılmayan Chrome Logo Tasarımları

ABD merkezli teknoloji devi Google'ın internet tarayıcısı Chrome, geçtiğimiz aylarda dikkat çeken bir yenilikle karşımıza çıkmıştı. Geliştiriciler, hazırladıkları bir güncelleme ile dünyanın en popüler tarayıcısının logosunu değiştirmişlerdi. Böylelikle 8 yıldır kullanılan logo, ufak çapta da olsa yenilenmiş oldu. Şimdiyse Google, bu logoyla ilgili bir açıklama yaptı.