Paralı Mavi Tik, Twitterda Taklitçi Hesapların Sayısını Artırdı: Peki Hesapların Gerçek Olup Olmadığını Nasıl Anlayacağız?

Popüler sosyal medya platformu Twitter, aylar süren bir sürecin ardından Elon Musk’ın yönetimine geçti. Ünlü milyarderin platformu devralmasıyla birçok yeniliğin ekleneceği de açıklandı. Bunlardan belki de en çok dikkat çekeni, onaylanmış hesaplarda gördüğümüz ‘mavi tik’ rozetinin ücretli hâle gelecek olmasıydı. Twitter Blue aboneliğiyle belli ülkelerde iOS için dün kullanıma sunulan bu özellik, herkesin 8 dolar karşılığında doğrulanmış hesaba sahip olabileceğini gösteriyordu.

11.11.2022 18:15:13 tarihinde yayınlandı.

Popüler sosyal medya platformu Twitter, aylar süren bir sürecin ardından Elon Musk’ın yönetimine geçti. Ünlü milyarderin platformu devralmasıyla birçok yeniliğin ekleneceği de açıklandı. Bunlardan belki de en çok dikkat çekeni, onaylanmış hesaplarda gördüğümüz ‘mavi tik’ rozetinin ücretli hâle gelecek olmasıydı. Twitter Blue aboneliğiyle belli ülkelerde iOS için dün kullanıma sunulan bu özellik, herkesin 8 dolar karşılığında doğrulanmış hesaba sahip olabileceğini gösteriyordu.

Ancak bu durum, oldukça ciddi bir soruna yol açabilme ihtimali nedeniyle tartışmalara yol açtı. Bu da bazı art niyetli kullanıcıların para verip mavi tik alarak başka hesapları taklit etmesiydi. Aboneliğin kullanıma sunulmasının ardından beklenen oldu ve bu tarz kullanıcılar, mavi tik rozetini dolandırıcılık için kullanmaya başladı.

Birçok kullanıcı, para vererek mavi tike sahip oldu ve başka hesapları taklit etmeye başladı. Örneğin yukarıdaki görselde mavi tik alan bir kişinin ismini ‘Twitter’ yaparak Twitter’ın resmi hesabını taklit ettiğini görüyoruz. Bu kullanıcı, yalnızca Twitter’ı taklit etmekle kalmıyor, bir de üstüne sahte linkler vererek kripto dolandırıcılığı yapmaya çalışıyor.

Diğer örneklerde ise bu tarz insanların ünlü isimleri taklit ettiğini görüyoruz. Örneğin yine mavi tik almayı başaran bir Blue abonesi, efsanevi basketbolcu Lebron James’i taklit ediyor ve sporcunun Los Angeles Lakers’tan ayrılmak istediğini söyleyerek yanlış bilgi yayıyor. Buna ek olarak oyun devi Valve, Nintendo da dahil olmak üzere birçok farklı benzer olayla karşılaşıyoruz.

Hatta direkt Elon Musk’ın kendisini taklit edenlerin bile ortaya çıktığı görülebiliyor. Kısacası bu durum, kontrolden çıkma potansiyeline sahip. Peki hesapları gerçeğinden nasıl ayırt edebileceğiz? Musk’ın bu konuda herhangi bir planı var mı? Gelin bunlara bir göz atalım.

Tabii ki bunu yapmanın bir yolunun direkt hesabı ve takipçi sayısını kontrol etmek olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca profildeki mavi tike tıklayarak da hesabın gerçek olup olmadığını anlamak mümkün. Çünkü eğer o hesap Blue aboneliğiyle birlikte doğrulama aldıysa mavi tike tıkladığınızda ‘Bu hesap Twitter Blue’ya abone olduğu için doğrulanmıştır’ ifadeleri karşımıza çıkıyor.

 Ancak, buna gerek kalmamasını sağlayacak şeyler de var. Will Seager ve Walter Lim’in ‘sekiz dolar’ olarak adlandırdığı yeni uzantı bunlardan biri.


Kaynak webtekno.com

 

Rusya-Ukrayna Savaşını ‘Havadan’ Takip Etmek İsteyenler, Hangi Uçak Nerede Uçuyor Gösteren Siteyi Çökertti

Rusya ile Ukrayna arasında resmen başlayan savaş, bugün olağanüstü bir gün yaşamamıza yol açtı. Bugün her an her şey olabilir ve herkes, kendi ilgilendiği ölçüde bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Günün devamında neler yaşanacak bilinmez ancak hava trafiğinin ne durumda olduğunu merak eden internet kullanıcıları, bu sektördeki en popüler hizmetlerden bir tanesi olan Flightradar24'ü çökertmiş durumdalar. Uçuşların anlık olarak takip edilmesini sağlayan internet sitesi, saatlerdir hizmet veremiyor.

Tanıdığımız ve Sevdiğimiz Oyun Şirketleri Teker Teker Satılıyor! Oyun Dünyasının Geleceği Tehlikede mi?

Değişen çok şey oldu. Örneğin, oyun sektörü… Oyun dünyası, müzik ve sinema sektörünün toplamından daha yüksek bir pazar payı elde etti ve dünyanın en büyük eğlence kaynağı hâline geldi. Durum böyle olunca da her şirket, kendi yerini sağlamlaştırmak veya oyun dünyası içerisinde önemli bir yer almak için planlar yapmaya başladı.

Bir Reddit Kullanıcısı, 45 Yıllık Atari’yi Oyun Bilgisayarına Dönüştürdü (Evet GTA 5 Oynayabilirsiniz)

Video oyunları, 60 yılı aşkın süredir teknoloji dünyasının bir parçası. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte piksellerden oluşan oyunlar, yıllar içerisinde yerini neredeyse gerçek dünya kadar etkileyici grafiklere bıraktı. Bu uzun soluklu hikâyenin önemli parçalarından birisi de Atari’nin 1977 yılında satışa sunduğu 2600 isimli konsol.

Yeni iMac Pronun Kendine Hayran Bırakan Özellikleri Ortaya Çıktı

Apple, her yıl kullanıcılarını yeni ürünlerle tanıştırmaya devam ediyor. Şimdiyse uzun süredir durumu merak edilen olası bir iMac Pro hakkında ilk detaylar ortaya çıktı. 2022 yılının ilk yarısında çıkması beklenen cihazla ilgili bilgiler yeni Apple ürünler hakkında elde ettiği bilgileri sızdırmakla ün yapan Dylandkt tarafından ortaya atıldı.