Öğrenciler Ödevlerini Yapay Zekaya Yaptırıyor: Farkı Anlamak Neredeyse İmkansız!

Yapay zekaların gelişimiyle birlikte gelen tartışmaların arasına yakın zamanda ödevlerin yapay zeka ile yapılması da katılacak gibi duruyor. Zira teknolojiye yatkın olan öğrenciler, yapay zekayı kullanmak için bir yer buldu: Ev ödevleri.

19.10.2022 00:30:23 tarihinde yayınlandı.

Yapay zekaların gelişimiyle birlikte gelen tartışmaların arasına yakın zamanda ödevlerin yapay zeka ile yapılması da katılacak gibi duruyor. Zira teknolojiye yatkın olan öğrenciler, yapay zekayı kullanmak için bir yer buldu: Ev ödevleri.

Ödevleri yapay zeka ile yapan öğrencilerin açıklamalarına göre “sistemleri” şu şekilde işliyor: Verilen ödevi bir fikir halinde yapay zekaya, genellikle de GPT-3’e aktarıyorlar. Sonrasında da yapay zeka onlara bir metin oluşturuyor. 

GPT-3, Generative Pre-trained Transformer 3 isminin kısaltmasından oluşuyor. GPT-3, derin öğrenme sayesinde insanlar gibi metin yazabilir hale gelen GPT-n serisindeki 3. nesil yapay zekadır. Aslında yapay zeka yalnızca metin yazmıyor, özelleştirilerek uygulama geliştirmek gibi amaçlar için de kullanılabiliyor. OpenAI imzalı yapay zeka geçtiğimiz aylarda herkesin kullanımına açılmıştı.

Yapay zekaya dair açıklamalarda bulunan öğrenciler, yapay zekayı yalnızca hali hazırda bildikleri konulara dair, angarya olarak gördükleri ödevler için kullandıklarını söylüyor. Örneğin; öğrencilere herhangi bir şeyin beş olumlu beş olumsuz yanı sorulduğunda öğrenciler uzun uzun yazmak yerine yapay zekaya yazı yazdırmayı tercih ediyor. 

Teknik açıdan bakıldığında ödevi öğrenciden başka birinin yapmaması gerekiyor ve ödevin yapay zekaya yaptırılması, beraberinde etik tartışmaları da getiriyor. Üstelik öğretmenlerin ödevin öğrenci tarafından yapılmadığını anlaması hiç de kolay değil. Zira intihal tespit programları, yapay zeka eseri ödevleri diğerlerinden ayıramıyor. 

Öğretmenlerin eğitimin gidişatı hakkındaki endişeleri belki ödevler açısından bakıldığında normal gözüküyor. Belki de öğretmenlerin artık farklı bir eğitim pekiştirme tarzı bulması gerekiyor. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?


Kaynak webtekno.com

 

2022ye Girer Girmez Elektrik ve Doğal Gaza Gelen Zamlar Sosyal Medyanın Gündeminde: İşte Gelen Tepkiler

2021 yılında uygulanan zamlardan yılmış herkes için 2022 yılının pek de parlak başladığı söylenemez. Daha önce de sizlerle paylaştığımız üzere 2022 yılı, oldukça can sıkan oranlarda zamları da beraberinde getirmiş; elektrik ve doğal gaz faturalarına yansıyacak olan zamlar 2021'in son gününe ait Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yer almıştı. 

İnternetin En Büyük Etkinliklerinden Reddit Place Tekrar Başladı!

İlki 2017’de düzenlenen, Reddit kullanıcılarının beş dakikada bir yalnızca bir pikseli ekrana koyabildiği Reddit Place’in ikincisi geçtiğimiz yıl gerçekleştirilmişti. 1 Nisan’da başlayıp dört gün süren etkinlik, çok fazla ilgi toplayarak internet tarihinin en büyük olaylarından birine dönüşmüştü. 2022 yılında birçok muazzam eserin ortaya çıktığı etkinliğe Türk kullanıcılar da damgasını vurmuştu.

TikTok, Bu Kez de İnsanların Bayılana Kadar Nefesini Tutmasını İsteyen Bir Challenge Nedeniyle Dava Edildi

İnternet kullanımının iyice yaygınlaşmasıyla birlikte hayatımıza giren sosyal medya platformları gün geçtikçe daha popüler hâle geliyor. Milyarlarca insan, günlerinin önemli bir kısmını bu platformlarda geçirerek içerik tüketiyor. Bu mecralar her ne kadar zaman geçirmek için iyi bir seçenek olsa da bazı olumsuzlukların oluşmasına da sebebiyet verebiliyor.