NFT Alım - Satım Platformu OpenSea Nedir, Nasıl Kullanılır?

Sanat eserlerinin nasıl olup da milyonlarca hatta milyarlarca dolara alıcı bulduğunu anlamayan pek çok kişi son yıllarda bambaşka bir kavramla tanıştı ve kafalar iyice karıştı. NFT denilen bu dijital sanat eserleri de tıpkı diğer sanat eserleri gibi akıl almaz fiyatlara alıcı buluyorlar. NFT başta olmak üzere pek çok dijital varlığın alınıp satıldığı platformlardan bir tanesi olan OpenSea, bunlar arasında en popüler olanlardan bir tanesi. 

24.07.2022 10:30:19 tarihinde yayınlandı.

Sanat eserlerinin nasıl olup da milyonlarca hatta milyarlarca dolara alıcı bulduğunu anlamayan pek çok kişi son yıllarda bambaşka bir kavramla tanıştı ve kafalar iyice karıştı. NFT denilen bu dijital sanat eserleri de tıpkı diğer sanat eserleri gibi akıl almaz fiyatlara alıcı buluyorlar. NFT başta olmak üzere pek çok dijital varlığın alınıp satıldığı platformlardan bir tanesi olan OpenSea, bunlar arasında en popüler olanlardan bir tanesi. 

OpenSea için en genel tanımıyla bir dijital pazar yeri demek mümkün. Bu platform üzerinden NFT başta olmak üzere pek çok farklı dijital varlığı alabiliyor ve satabiliyorsunuz. Tüm işlemler kripto para birimleri üzerinden gerçekleştiriliyor ve bu işlemlerin güvenliği de blok zincir sistemleri tarafından sağlanıyor. Gelin OpenSea nedir biraz daha yakından tanıyalım ve bu platformu kullanmak için bilmeniz gerekenleri görelim.

OpenSea; Alex Atallah and Devin Finzer tarafından geliştirilmiş olan ve Ocak 2018 yılında yayınlanan bir dijital varlık alışveriş sitesidir. Dijital pazar yeri olarak da anılan OpenSea üzerinden NFT olarak adlandırılan dijital sanat eserlerinin yanı sıra oyun öğeleri, alan adları ve fiziksel varlıkların dijital temsilleri olmak üzere pek çok farklı dijital varlık alım satımı yapabilirsiniz.

OpenSea internet sitesi üzerinden gerçekleştirilen tüm alım satım işlemleri kripto para birimleri kullanılarak gerçekleştiriliyor. Dijital dünyaya uygun olarak yapılan tüm alışverişler blok zincir sistemleri tarafından güvenli bir şekilde gerçekleştiriliyor. OpenSea platformu tüm alışverişler üzerinden belirli bir pay alarak bu ticari sistemi yürütüyor.

Günümüz dünyasındaki pek çok şey gibi sanat da artık dijitalleşti. Tüm bu dijital sanat eserleri Non Fungible Token, kısaca NFT olarak adlandırılıyor. NFT sanat eserleri kopyalanamaz ve değiştirilemez bir şekilde satın alan kişinin olan dijital varlıklardır. NFT eserler blok zincir teknolojisi ile üretiliyor ve korunuyor.

Ne güzelmiş ben de bir tane NFT dijital sanat eseri alayım dediğinizde ise devreye OpenSea ve benzeri dijital pazar yerleri giriyor. Meyve almak için manava, ekmek almak için fırına gittiğimiz gibi NFT almak istediğimiz zaman da OpenSea gibi dijital pazar yerlerine gidiyoruz. Yani OpenSea, dijital varlık alım satımı yapabileceğiniz bir internet sitesidir.

Buradaki bağlantı üzerinden ulaşabileceğiniz OpenSea dijital pazar yerinde satışta olan tüm dijital varlıkları üye olmadan inceleyebilirsiniz. Ancak bunlardan bir tanesini almak istiyorum ya da ben de dijital varlık satmak istiyorum dediğiniz zaman platforma üye olmanız gerekiyor. OpenSea platformuna üye olmak tamamen ücretsiz ancak çok da kolay değildir.

OpenSea dijital alışveriş sitesine üye olmak için öncelik bir kripto para cüzdanına sahip olmanız gerekiyor. NFT alım satımlarında genel olarak Ethereum kripto para birimi kullanıldığı için bu cüzdana sahip olmanız tavsiye ediliyor. Ancak platform üzerinden tüm kripto para birimleri ile işlem yapabildiğiniz için herhangi bir kripto para cüzdanı da işinize yarayacaktır.

Kripto para cüzdanınızı OpenSea platformuna bağladıktan sonra herhangi bir alışveriş sitesine üye olurken olduğu gibi sizden bazı bilgiler istenecek. Bu bilgileri doğru ve güncel bir şekilde paylaştıktan sonra OpenSea üyesi olabilir ve platform üzerinden dilediğiniz gibi dijital varlık alım satımı yapabilirsiniz.


Kaynak webtekno.com

 

Steam Dolara Geçince Daha Ucuza Oyun Alabileceğiniz Siteler

Popüler oyun platformu Steam, 20 Kasım'dan itibaren Türk Lirası ile işlem yapmayacağını açıkladı. Steam'in bu kararı oyun camiasında tartışmalar yaratırken, oyunseverler de TL ile alışveriş yapmaya devam edebilecekleri alternatifleri aramaya başladı. 

Sosyal Medyayı Ele Geçiren Viral Avatarları Oluşturan Yapay Zekânın Karanlık Yüzü: Objeleştirme ve Irkçılık

Önemli bir gelişme kaydeden yapay zekâ teknolojileri, son zamanlarda ciddi şekilde popülerleşti. DALL-E, Midjourney gibi sistemlerle oluşturulan eserler, internet ortamlarını adeta esir almış durumda. Bununla birlikte insanların avatarlarını oluşturan uygulamalarda da şu sıralarda bir patlama yaşanıyor ve hangi platformda gezersek gezelim yapay zekâ desteğiyle ortaya çıkan bu görselleri görüyoruz.

Caviar, 15 Milyon TL’ye Kadar Çıkan Fiyatlarla Yeni iPhone 15 Pro Modellerini Duyurdu

Bir Rus kuruluşu olan Caviar, isminin hakkını verecek cinsten inanılmaz pahalı ve aynı oranda 'lüks' cihazlarıyla biliniyor. Apple'ın iPad ve iPhone modellerini ilginç tasarımlarla yeniden üreten Caviar, ürettiği cihazlarının tasarımlarının yanı sıra piyasaya sürdüğü bu cihazlara verdiği inanılmaz yüksek fiyat etiketleriyle de sürekli gündeme geliyor.