NASA, CERN ve Dahası: Evrenin Gizemlerini Açığa Çıkararak Milyarlarca İnsanın Zihnini Aydınlatan 8 Araştırma Merkezi

Teknolojinin günümüzde dünyadaki birçok krize rağmen akıl almaz şekilde hızlı geliştiği gerçeğini hepimiz kabul etmişizdir. Öyle ki bugünlerde özellikle akıllı telefon veya bilgisayarların tanıtımında gördüğümüz, o döneme göre ‘çığır açıcı’ yenilikler daha bir sene olmadan eski statüsü kazanabiliyor.

13.03.2022 21:00:29 tarihinde yayınlandı.

Teknolojinin günümüzde dünyadaki birçok krize rağmen akıl almaz şekilde hızlı geliştiği gerçeğini hepimiz kabul etmişizdir. Öyle ki bugünlerde özellikle akıllı telefon veya bilgisayarların tanıtımında gördüğümüz, o döneme göre ‘çığır açıcı’ yenilikler daha bir sene olmadan eski statüsü kazanabiliyor.

Tüketici elektriğindeki yeniliklerde durum böyle geçiciyken konu bilime geldiğinde bu hızlı gelişimin etkisi kalıcı oluyor. Bu bağlamda bilime yönelik araştırma merkezleri, teknolojinin gelişimiyle daha üst düzey ekipmanlara erişebiliyor, bu da kendi alanlarında her seferinde bir sağlam adım daha atmalarına imkân tanıyor. Şimdi gelin, öne çıkan bu araştırma merkezlerinden birkaçına bakalım.

NASA’yı, gerçekleştirdiği veya gerçekleştireceği uzay görevleriyle ve sinema dünyasındaki tasvirleriyle tanıyor olabilirsiniz. ABD’nin uzay çalışmalarının temelini oluşturan NASA, günümüzde hâlâ havacılık ve uzay alanlarında uzun vadeli projeler yürütmekte.

Şirket bu bağlamda sadece roket üretip uzaya göndermekle kalmıyor, uzay araştırmaları da yürütüyor. Şirketin güncel projeleri arasında insanlığı Ay’a tekrar götürmeyi amaçlayan Artemis Programı bulunuyor.

Açılımını Hindistan Uzay Araştırma Organizasyonu şeklinde Türkçeye çevirebileceğimiz ISRO, adı üstünde Hindistan’ın ulusal uzay ajansı. Bu bağlamda temel amacı, uzay alanındaki gelişmelerle Hindistan’ı öne çıkarmak.

Yaptığı şeylere baktığımızda uydu cihazlarının oluşturulup geliştirdiklerini, roket tasarımı ve geliştirilmesi aşamalarını üstlendiklerini ve atmosferin üst katmanından uzayın derinliklerine kadar geniş çaplı araştırmalar gerçekleştirdiklerini görüyoruz.

Az önceki iki kurum gibi uzay araştırmalarına yoğunluk gösteren SpaceX, kendisini onlardan ayrı kılan bir amaca sahip. Bu şirketimizin amacı uzay turizmini herkes için erişilebilir kılmak ve Mars’ta ilk kolonileri kurmak. Zaten kurucusu Elon Musk’ı da sürekli bu hayali hakkında konuşurken görüyoruz.

Şirketin alışılmışın dışında olan amacının yanında gelişmiş roketler ve uzay araçları tasarlayıp ürettiğini de belirtelim.


Kaynak webtekno.com

 

Milyonlarca Dolar Söz Konusu: Twitch Türkiyede Kaç Para Aklandığı ve Kredi Kartı Bilgilerinin Nasıl Çalındığı Ortaya Çıktı

Yayın platformu Twitch’te uzun zamandır yaşandığı ortaya çıkan ancak son günlerde somut bir şekilde kendisini gösteren kara para aklama olayı giderek büyümeye devam ediyor. Özellikle sosyal medyada birçok kullanıcı, bu işe karışmış Twitch yayıncılarını belirlemek için daha önce sızdırılan Twitch verilerini ayıklamaya devam ediyorlar.

Dust 2, Malibu Club ve Dahası: Hafızamızdaki Yeri Çok Büyük Olan 10 Video Oyun Mekanı

Video oyunlarında hikaye, karakterler veya görevler haricinde en çok ilgi çeken unsur da oyunun geçtiği mekanlar. Mekan tasarımları günümüzde çok daha gelişmiş durumda ve neredeyse her oyunda göz kamaştırıcı ve bizleri etkileyen mekanlar görebiliyoruz. Kimi zaman bu mekanlara bir görev için gidiyoruz, kimi zaman ise oyunun büyük bölümünü bizzat orada geçiriyoruz. Bu mekanlar bir ev, malikane, sokak veya şehir olabiliyor. 

İsteyen Herkes Kendi Radyosunu Oluşturabilecek: İşte YouTube Musicin Yeni Özelliği

Dünyanın en popüler çevrimiçi video platformu YouTube'un ücretli müzik servisi "YouTube Music" için yeni bir özellik kullanıma sunuldu. Henüz dağıtım aşamasında olan "Radio Builder" isimli bu özellik, sadece belirli şarkıcıları dinlemek isteyen ancak manuel çalma listesi oluşturmakla uğraşmak istemeyen kullanıcılar için büyük bir önem arz edecek.