Mekanik Klavye ve Normal Klavye Arasındaki 8 Önemli Fark

Mekanik klavyeler, bilgisayarlar için yaygın olarak kullanılan ilk klavyelerdi. Gelişimini tam anlamıyla 1980 yılında tamamlayan bu klavyeler, 1990 yılında ise yerini silikon tabanlı daha basit klavyelere bıraktı. 2000’li yıllarda ise mekanik klavyelerin avantajlarını tekrar keşfeden kullanıcılar sayesinde popülerliği bir hayli arttı ve firmalar yeni nesil klavyeler üretildi.

20.03.2022 21:30:20 tarihinde yayınlandı.

Mekanik klavyeler, bilgisayarlar için yaygın olarak kullanılan ilk klavyelerdi. Gelişimini tam anlamıyla 1980 yılında tamamlayan bu klavyeler, 1990 yılında ise yerini silikon tabanlı daha basit klavyelere bıraktı. 2000’li yıllarda ise mekanik klavyelerin avantajlarını tekrar keşfeden kullanıcılar sayesinde popülerliği bir hayli arttı ve firmalar yeni nesil klavyeler üretildi.

Günbegün popülerliği artan mekanik klavyeler, değişik tasarımları, renkli ışıklandırmaları ve dayanıklılığı gibi birçok yönü sayesinde oyuncuların göz bebeği haline geldi. Biz de bu yazımızda önce mekanik klavye nedir sorusunu yanıtladık, sonrasında ise var olan switch türlerini ve mekanik klavye ile normal klavye arasındaki farkları maddeler haline açıkladık.

Mekanik klavyeler, aşina olduğumuz normal klavyelerden farklı olarak her bir tuşun bağımsız ve ayrı bir mekanik anahtara sahip olduğu klavyelerdir. “Mekanik klavye” ismini de bu nedenle almıştır.

Aslında her klavye bir mekaniğe sahiptir ancak mekanik klavyelerde durum biraz daha farklı. Mekanik klavyelerde her bir tuşa ait ayrı bir switch yani anahtar bulunur. Oyuncuların mekanik klavyeleri tercih etme nedenlerinin başında düşük tepki süreleri ve bu klavyelerin daha uzun ömürlü olması gelir. Bu sayede oyuncular, switchlerin düşük tepki süresi sayesinde rakiplerine karşı avantaj sağlayabilir.

Aslına bakarsanız hangi mekanik klavyeyi alırsanız alın, hepsi oyun oynamak için ideal bir klavye olacaktır. Örneğin Tactile ve Clicky türündeki switchlerde her tıklama esnasında bir onay ve geri bildirim alınır. Tuşa sonuna kadar basmaya gerek kalmadan belli bir noktada tuş aktive olduğu için daha hızlı yazma imkanı sunar.

FPS gibi daha hızlı tempolu oyun türleri için ise Linear switchler avantaj sağlayabilir. Tactile ve Clicky türü switchlerden farklı olarak herhangi bir geri bildirim olmadığı için tuşa daha hızlı basılma olanağı sağlar ve bu sayede rakiplere karşı avantaj sağlayabilirsiniz.

Cherry, piyasadaki en eski switch üreticisi olmasının yanında en çok bilinen switch markasıdır. 1983 yılında patentini aldığı Cherry MX switchleri renklerine göre adlandırılır. Üretilen switchlerin özellikleri ise renklerine göre kategorize olup farklılık gösterir.


Kaynak webtekno.com

 

Sadece NFT Satarak 1 Milyon Dolar Kazanan Tasarımcı, Metaversete Arsa Alıp Galeri Açtı

Dijital varlığın benzersiz ve tek olduğunu doğrulayan NFT, dijital sanat eserleriyle birlikte muhteşem bir yükselişe geçti. Akla gelmeyecek derecede saçma seviyeden eşsiz dijital sanatlara her türlü eser, belli bir miktar Ethereum karşılığında alıcılarını buluyor. Bugünse NFT dünyasında nispeten uzun bir süredir bulunan bir sanatçının yeni hamlesiyle karşınızdayız.

2011 Yılında Marstan Dünyaya Düşen Meteorun Sırrı Nihayet Çözüldü!

Dünya'ya biraz irice bir meteor düşmesi durumunda gezegenimizin başına neler geleceğini dinozorların hikayesinden az çok biliyoruz. Neyse ki gerek Güneş, gerekse de Jüpiter bizi devasa kütleleri sayesinde koruyor ve yaklaşan neredeyse her gök cismini kendilerine çekiyorlar. Haliyle gezegenimiz de çok daha küçük göktaşları ile karşılaşıyor. 

Google Asistana Yapay Zekâ Desteği Geleceği Açıklandı: İşte İlk Bilgiler!

Yapay zekâ odaklı teknolojiler her geçen gün biraz daha fazla yayılıyor. Üstelik artık sadece kurumsallar değil, bireysel kullanıcılar olarak bizler de yapay zekâ odaklı teknolojileri kullanmaya başladık. Ancak daha başlangıç aşamasında olduğumuzu söylemek gerek. Gelen son haberler, ABD merkezli teknoloji devi Google'ın son kullanıcı için yeni planlarını gözler önüne seriyor.