James Webbin Keşfettiği Yeni Gezegenlere İsim Bulmak İçin Yarışma Başlatıldı (Siz de Katılabilirsiniz!)

Bazı filmlerde veya dizilerde insanların birbirlerine bir yıldız satın aldığını illa ki görmüşsünüzdür. Üstelik bazı dizi ve filmlerde o yıldızlara isim de bazı özel isimler de verirler. Şimdi sizin de böyle bir şansınız olduğunu söylesek ne yapardınız?

17.08.2022 23:15:13 tarihinde yayınlandı.

Bazı filmlerde veya dizilerde insanların birbirlerine bir yıldız satın aldığını illa ki görmüşsünüzdür. Üstelik bazı dizi ve filmlerde o yıldızlara isim de bazı özel isimler de verirler. Şimdi sizin de böyle bir şansınız olduğunu söylesek ne yapardınız?

Uluslararası Astronomi Birliği, NameExoWorlds 2022 isimli yeni bir yarışma duyurdu. Bu yarışmayla birlikte James Webb uzay teleskobu tarafından keşfedilen yeni 20 gezegenden birinin ismini siz koyabilirsiniz. Nasıl mı? Buyurun anlatalım.

Herhangi bir yıldıza, gezegene veya astronomların keşfettiği herhangi bir şeye dikkat ettiyseniz, muhtemelen birçoğunun birden fazla adı olduğunu fark edeceksiniz çünkü gezegenlerin bir astronomik adı bir de onaylanan adı vardır. Bu isimler, keşfettiğimiz farklı sistemler ve gezegenler arasında ayrım yapmaya yardımcı olur ve genellikle gezegenlere yıldızlarının adı verilir.

11 Kasım 2022'de sona erecek olan yarışmaya katılım için elbette birkaç şartı yerine getirmeniz gerekiyor. Bir gezegene isim vermek için, insanların Uluslararası Astronomi Birliğinin etkinlikle ilgili basın bülteninde listelenen şartlara gelin birlikte göz atalım. 

İLGİLİ HABER Uzaya Doğru 'Düşen' Yıldırımlar İncelendi: İşte Birbirinden İlginç Bulgular

Bu şartları yerine getirdiğinizde gezegenin ismini ne koymak isterdiniz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.


Kaynak webtekno.com

 

Google Çeviri Nasıl Oldu da Eskiye Nazaran Daha İyi Çeviriler Yapmaya Başladı?

Google Çeviri ilk kullanıma sunulduğu yıllarda bazı hatalı çevirileriyle internet komedisine malzemeler çıkarmıştı. Çeviri ile yabancılarla konuşmaya çalışanlar, karşı tarafın cümleleri anlamamasıyla hüsrana uğruyordu. Hatta birçoğumuzun bildiği "chicken translate" (yanlış çevirisiyle "tavuk çevirme") esprisi filmlerde ve dizilerde bile yer edinmişti. Yıllar geçtikçe Google Çeviri'de de diğer çeviri uygulamalarında olduğu gibi çevirilerde gelişmeler fark edilmeye başlandı. Hatta yavaş yavaş çeviri esprileri azalmaya ve insanların arasındaki yanlış çeviriden kaynaklanan anlaşmazlık da son bulmaya başladı.

Twitter, Kullanıcıları Çileden Çıkaran Bir Hatayı iPhone Kullanıcılarına Özel Çözdü (Android Kullanıcıları Beklemeye Devam Edecek)

Twitter kullanan bazı tüketiciler, bir süredir oldukça can sıkıcı bir sorun yaşıyorlardı. Bu sorun, gezinti yapılan sayfanın otomatik olarak yenilenmesine yol açıyor, okunmakta olan bir paylaşım aniden kayboluyordu. Üstelik can sıkan ve Twitter deneyimini alt üst eden sorun, cihaz ayrımı da yapmıyordu. iOS, Android ve web sürüm kullanıcıları, aynı sorunu yaşıyorlardı.

Dünyayı Yok Edebilecek Büyüklükteki Bir Gök Taşının Aya Çarptığı Senaryoda Başımıza Neler Gelir?

Aslında Ay, Dünya’nın aksine meteorlara pek de yabancı değil. Zaten yüzeyindeki kraterlere bakınca da bu çıkarımı yapabiliyoruz. Meteorların Ay’ı böylesine etkilerken Dünya’yı o kadar sarsmamaları, Ay’daki atmosferin Dünya’daki kadar kuvvetli olmamasıyla da ilgili. Zira bu sayede meteorlar küçük çaplı olsalar da devasa hızlarda ilerlediklerinden büyük bir etki alanına sahip olabiliyor.