James Webb Uzay Teleskobunun İlk Hedefleri Açıklandı: Yarın Fotoğraflarını Görebiliriz!

Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), uzun yıllardır yapılan ertelemelerin ardından James Webb Uzay Teleskobu’nu en sonunda 25 Aralık’ta fırlatmıştı. Teleskop, yavaş yavaş uzay gözlemlerine başlamışken geçtiğimiz gün de merakla beklenen o duyuru gelmişti.

13.07.2022 00:15:16 tarihinde yayınlandı.

Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), uzun yıllardır yapılan ertelemelerin ardından James Webb Uzay Teleskobu’nu en sonunda 25 Aralık’ta fırlatmıştı. Teleskop, yavaş yavaş uzay gözlemlerine başlamışken geçtiğimiz gün de merakla beklenen o duyuru gelmişti.

NASA, James Webb Uzay Teleskobu tarafından çekilen ilk renkli görselin 12 Temmuz TSİ 00.00’da paylaşılacağını duyurdu. Bununla birlikte Teleskop tarafından çekilen diğer görüntülerin de 12 Temmuz TSİ 17.30’da yayımlanacağı paylaşıldı.  Peki James Webb, bize uzayın hangi bölümlerinden ve yapılarından görüntüler sunacak?

Bu sorunun cevabı yine NASA tarafından verildi. NASA, James Webb’in ilk gözlemlerini yapmak için aldığı hedeflerin listesini paylaştı. Buna göre James Webb’in 12 Temmuz günü paylaşılacak tüm gözlemleri, aşağıdaki yapılara ait olabilir:

Güney takımyıldızı Karina'da yaklaşık 7.600 ışık yılı uzaklıkta bulunan Karina Bulutsusu, gökyüzündeki en büyük ve en parlak bulutsulardan biridir.

WASP-96 b, güneş sistemimizin dışında, büyük ölçüde gazdan oluşan dev bir gezegendir. Dünya'dan yaklaşık 1.150 ışık yılı uzaklıkta bulunan ötegezegen, her 3.4 günde bir yıldızının yörüngesinde dönmektedir. Jüpiter'in kütlesinin yaklaşık yarısına sahiptir ve keşfi 2014 yılında duyurulmuştur.

Güney Halkası veya “Sekiz Patlamalı” bulutsu olarak da anılan NGC 3132, ölmekte olan bir yıldızı çevreleyen genişleyen bir gaz bulutu olan gezegenimsi bir bulutsudur. Dünya'dan yaklaşık 2.000 ışık yılı uzaklıkta bulunur ve yaklaşık yarım ışık yılı çapındadır.

Yaklaşık 290 milyon ışıkyılı uzaklıkta bulunan Stephan Beşlisi, Pegasus takımyıldızında yer almaktadır. 1877'de keşfedilen ilk kompakt galaksi grubu olmasıyla dikkat çekmektedir.


Kaynak webtekno.com

 

ChatGPT ve Bard Gibi Sohbet Botlarının, Kullanıcı Profilleri Oluşturup Kişisel Verileri Topladığı Ortaya Çıktı!

Yakın zamanda yapılan yeni bir araştırmaya göre yapay zekâ kullanılan sohbet robotları, kişiler hakkında çok fazla bilgiyi derleyip profiller oluşturabiliyor, kişisel bilgileri öğrenebiliyor. Bunu yapmak için ise tek yapması gereken sıradan bir sohbetten fazlası değil. Yapay zekâ bu sohbette kişinin kendisi ya da hayatı hakkında bir bilgi vermesine de gerek duymuyor. 

Ücretsiz CV (Öz Geçmiş) Oluşturabileceğiniz 12 İnternet Sitesi

Artık iş başvuruların çoğu internet üzerinden yapılıyor. Kariyer siteleri veya şirketlerin kendi sitelerinden açık pozisyonlara bakıp, istediğiniz boş pozisyonlara başvurabilirsiniz. İşe alınma veya bir sonraki aşamaya geçme ihtimalinizi arttırmak için de iyi bir CV hazırlamanız ve kendinizi güzel anlatan niyet mektubu yazmanız gerekiyor. 

LoL Şampiyonlarından Sion’un CTleri, Tüm Yetenekleri, Güçlü ve Zayıf Özellikleri

Baştan aşağı yenilenmesi ile kendine gelen karakterler arasında bayrak taşıyanlardan biri olan Sion, bir süredir oldukça popüler konumda olan bir karakter. Cüssesinin hakkını vererek tank ve hantal bir karakter olmasıyla bilinen Sion, doğru eşya diziliminde gerçekten korkutucu bir hasara sahip olabiliyor. Bunun yanı sıra yine yaptığınız eşyalara göre gerçekten ölümsüzlüğe yaklaşan bir potansiyeli barındırabiliyorsunuz. İşin ilginç kısmı saldırıya yönelik eşya dizilimi yapsanız da, tank olmaya yönelik eşya dizilimi yapsanız da hasar vurmanız mümkün oluyor.

Metaverse Platformu The Sandbox, Dünyanın En Büyük Müzik Şirketlerinden Biri ile Ortaklık Kurdu: Birçok Ünlü Sanatçı Sanal Konserler Verecek

Metaverse kavramı hızla popülerleşirken, birçok insan da daha şimdiden ‘internetin geleceği’ olarak tanımlanan bu sanal evrenlerde yerini almaya başladı bile. Teknoloji devleri de aynı şekilde konu hakkındaki yatırımlarını hızla artırıyor ve her gün yeni metaverse planlarını tüm dünya ile paylaşıyor.

Savaşta mıyız: Türkiyenin Kaç Bin Siber Saldırıyı Savuşturduğu Açıklandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, basın mensuplarına yaptığı bir açıklamada Türkiye'nin siber güvenlik karnesini paylaştı. Bu konuda önemli tedbirler alındığını ve olası siber saldırılara karşı Siber Olaylara Müdahale Ekibi'nin (SOME) ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) gibi kurumların oluşturulduğunu ifade eden Bakan Karaismailoğlu, son yıllarda kaç siber saldırının püskürtüldüğüne de değindi.