Intel, İşlemcilerle Birlikte Gelen Hizmetler İçin “İstediğin Kadar Öde” Sistemine Geçti: Peki Bu Sistemin Ne Yararı Var?

Geçtiğimiz aylarda 12. nesil Alder Lake işlemcilerinin kaynak kodları sızan Intel, kullanıcılarına tehlikeye atmıştı. Ayrıca ünlü işlemci üreticisi geçtiğimiz günlerde Samsung ve Google gibi devlerle “Küresel ısınmaya karşı” ortaklık kurmuştu.

27.11.2022 00:00:22 tarihinde yayınlandı.

Geçtiğimiz aylarda 12. nesil Alder Lake işlemcilerinin kaynak kodları sızan Intel, kullanıcılarına tehlikeye atmıştı. Ayrıca ünlü işlemci üreticisi geçtiğimiz günlerde Samsung ve Google gibi devlerle “Küresel ısınmaya karşı” ortaklık kurmuştu.

Bugün ise Intel, işlemcileriyle birlikte gelen yazılım hizmetlerini “On Demand” yani isteğe bağlı yapacağını açıkladı. Peki bu sistem kullanıcılara ne gibi faydalar sunacak?

Normalde Intel işlemcili bir laptop ya da hazır toplanmış bir bilgisayar kasası satın aldığınızda genellikle üretici firmanın satın aldığı ekstra yazılımlara da sahip oluyorsunuz, Quick Asssist Technology ya da işlemci yükünü dengeleyen Dynamic Load Balancer gibi sistemleri ise tek bir paket halinde satın almanız gerekiyor. Kaldı ki bu paketin tutarı kimi zaman yüzlerce doları bulabiliyor. Ancak bu sistem sayesinde kullanıcılar sadece işlemci aldıklarında ya da hazır sistem satın aldıklarında istedikleri hizmetleri satın alabilecek.

Örneğin evinizde kendi sunucu sisteminizi kullanıyorsanız ve sadece Dynamic Load Balancer yazılımına ihtiyacınız varsa Intel’in resmî sitesinden bu hizmeti satın alabileceksiniz. Eğer hiçbir yazılıma ihtiyacınız yoksa da boşuna para vermek zorunda kalmayacaksınız. Ayrıca bu yeni sistem sayesinde bilgisayar üreticilerinin bu yazılımlara para vermesinin önüne geçerek bazı bilgisayarların fiyatlarını birkaç yüz dolar aşağı çekebilir.

İLGİLİ HABER Intel Alder Lake İşlemcilerin Kaynak Kodları Sızdırıldı: 12. Nesil Intel İşlemciye Sahip Bilgisayarlar Tehlikede mi?

Bu sistem şu anda ilk olarak veri merkezlerinin erişimine açılacak ancak Intel, bu sistemin 2023 yılı içinde son kullanıcıya da sunulabileceğini açıkladı.


Kaynak webtekno.com

 

Kripto Fenomeni Olduğu Ortaya Çıkınca Kovulan Bir Öğretmenle Konuştuk: Yasalar Bu Konuda Ne Söylüyor, Mesleğine Dönmesi Mümkün mü?

Yasalardan bahsedince aklımıza genellikle suç teşkil eden davranışların engellenmesine yönelik yaptırımlar gelse de madalyonun diğer yüzüne baktığımızda yasalar bizlerin haklarını da koruyarak aslında uğrayabileceğimiz olası haksızlıkların önünü de kesmekte. Oldukça yeni teknolojiler ve yatırım araçları olarak nitelendirilebilecek olan kripto paralar ile ilgili henüz netleşmiş bir yasa ya da düzenleme olmaması da ne yazık ki bazı haksızlıkların önünü açabiliyor.

Bir Uygulamaya Girdiğimiz Zaman Oluşan TMP Dosyası Nasıl Açılır ve Silinir?

Pek çok işletim sistemi gibi Windows da kendi işletim sistemi için ya da bilgisayarınızda çalıştırdığınız bir uygulama için geçici dosyalar oluşturur. .tmp uzantılı TMP dosyaları, bilgisayarınız ya da bir uygulama çalıştığında kendiliğinden oluşur ve bilgisayar kapanana ya da söz konusu uygulama kapatılana kadar varlığını sürdürür. Çoğu durumda TMP dosyası kendiliğinden silinir.