Instagramdan Tartışma Yaratacak Özellik: Yüzünü Taratmayan Hesabına Giremeyebilir

Instagram, günden güne saldırı amaçlı ya da takipçi sayısını gerçekçi olmayan bir şekilde artırmak için kullanılan daha fazla bot hesaba ev sahipliği yapıyor. Bugüne kadar bot hesaplara dair kesin çözüm bulunabilmiş olmasa da bazı kullanıcıların karşısına çıkan yeni özellik, Instagram’ın bu konuda keskin bir çözüm almaya çalıştığını gösteriyor.

22.02.2022 10:00:32 tarihinde yayınlandı.

Instagram, günden güne saldırı amaçlı ya da takipçi sayısını gerçekçi olmayan bir şekilde artırmak için kullanılan daha fazla bot hesaba ev sahipliği yapıyor. Bugüne kadar bot hesaplara dair kesin çözüm bulunabilmiş olmasa da bazı kullanıcıların karşısına çıkan yeni özellik, Instagram’ın bu konuda keskin bir çözüm almaya çalıştığını gösteriyor.

Twitter’da bazı kullanıcılar, Instagram’a giriş yapmaya çalışırken farklı bir ekranla karşılaştıklarını ifade etti. Bu ekran, kullanıcılardan ‘selfie videosu’ doğrulaması istiyordu. Aslında uzun bir zamandır test edildiği görülen, Türkiye’de de daha önce pek çok kullanıcının karşılaştığı bu özellik son günlerde yavaş yavaş herkese açılmaya başlamış gibi duruyor.

Instagram’ın selfie videosu istediği sayfaya göre platform, videoda ‘yüzü bütün açılardan’ kaydetmek istiyor. Selfie videosunun ana amacınınsa sizin gerçek bir insan olduğunu doğrulamak olduğu belirtiliyor. Özelliğin yeniden test mi edildiği yoksa yayınlanmaya mı başladığıysa henüz bilinmiyor. Meta, henüz bu yönde bir açıklama yapmadı.

Instagram’ın ve Facebook’un çatı şirketi Meta, daha önce Facebook’taki yüz tanıma özelliklerinden biri olan fotoğraflarda otomatik kişi etiketleme özelliğini devre dışı bırakmıştı. Bu kapatılan özellik, yıllar boyunca gizlilik tartışmalarına ev sahipliği yapmıştı. Peki Instagram’a gelen yeni özellik, selfie videomuzun gizli kalmasını sağlayacak mı?

İLGİLİ HABER WhatsApp, Türk Mühendisin Geliştirdiği Yeni Özelliğini Yayınladı

Meta’nın ekranda belirttiğine göre Instagram’a gönderdiğimiz selfie videosu, yüz tanıma ya da biyometrik veri toplama amacını taşımayacak. Video, Instagram’da hiçbir şekilde görünür olmayacak ve 30 gün içinde tamamen silinecek. Yine de Facebook’un geçmiş skandallarını düşünecek olursak, pek çok kişinin bu özellikten şüphe duyması kaçınılmaz.


Kaynak webtekno.com

 

Oyuncuların En Çok Kullandığı Ekran Kartı, İşlemci ve İşletim Sistemleri Belli Oldu (RTX 4000 Çıktı Çıkmasına Ama...)

Dünyanın en popüler çevrimiçi oyun platformu Steam, Eylül 2022'ye ilişkin yazılım ve donanım verilerini açıkladı. Oyunculardan toplanan istatistiklere dayanarak tablolar oluşturan platform, en çok kullanılan işlemci, işletim sistemi ve ekran kartı verilerini paylaştı. Ayrıca Steam kullanıcılarının sahip olduğu ortalama bilgisayar da belli olmuş durumda.

Windows 11’e Widget Hazırlanmasını Sağlayan Geliştirme Kiti Yayınladı: İsteyen Herkes Widget Yapabilecek!

Windows 11 ile widget’lara daha da önem vermeye başlayan Microsoft, Windows 7 ile alıştığımız basit widget’lar yerine kullanıcıların hemen hemen her işleri için başvurabileceği bir alan oluşturmak istiyordu. Hatırlarsanız geçtiğimiz aylarda 3. parti widget’lar için Microsoft tarafından resmi olarak destekleneceği açıklanmıştı.

Yapay Zekâ, Astronom da Oldu: Tarihte İlk Kez Bir Süpernova, İnsan Desteği Olmadan, Yapay Zekâ Destekli Bir Sistem Tarafından Keşfedildi

Gök bilimcilerin uzun gözlem ve araştırma süreçleri sonrası gerçekleştirdikleri süpernova keşfi, artık tamamen insansız olarak yapılabiliyor. Ekip tarafından gelliştirilen yeni sistem, gökyüzünde süpernova keşfini insan desteğine ihtiyaç duymadan yapıyor, sonuçları analiz ediyor ve verileri paylaşıyor.

Apple Ürünlerinin İsmi iPhone, iPad, iMac İken Akıllı Saatin Adı Neden iWatch Değil?

Hepimizin de bildiği gibi Apple ürünleri, başta yer alan “i” ekiyle özdeşleşmiş durumda. iPhone’dan iPad’e, iMac’ten iTunes’a kadar farklı kategorilerden birçok ürün ve hizmette bu ekle karşılaşıyoruz. Bu yüzden de şirket 2015’te ilk akıllı saatini tanıtacağını açıkladığında, herkes cihazın adının “iWatch” olmasını beklemişti.