Instagram, Video Çekerek Yaş Doğrulama Özelliğini Avrupaya Getirdi: Peki Sistem Nasıl Çalışıyor?

Fotoğraf ve video paylaşma platformu Instagram, dünya çapında bir milyardan fazla kullanıcısıyla büyümeye devam ediyor. Bu nedenle de platform, güvenlik konusunda hamleler yapıyor. Daha önce yapılan araştırmalar, Instagram’ın özellikle gençlere zarar verdiğini açığa çıkarmıştı.

8.11.2022 00:30:13 tarihinde yayınlandı.

Fotoğraf ve video paylaşma platformu Instagram, dünya çapında bir milyardan fazla kullanıcısıyla büyümeye devam ediyor. Bu nedenle de platform, güvenlik konusunda hamleler yapıyor. Daha önce yapılan araştırmalar, Instagram’ın özellikle gençlere zarar verdiğini açığa çıkarmıştı.

Dev platform, bu hamleleri kapsamında geçtiğimiz haziran ayında iki yeni özelliğini ABD’de test etmeye başladı. Kullanıcıların yaşını doğrulamak isteyen şirket, iki yeni yöntem deneyeceğini ifade etmişti. Bunlardan ilki video çekerek diğeri ise takipçilerin kefil olması yoluyla yaş doğrulanmasıydı. Ayrıca platformda hâlihazırda kimlik yükleyerek doğrulama bulunuyordu. Şimdi ise bu yöntemlerin biri hakkında bir gelişme yaşandı.

Instagram, kullanıcıların video çekerek yaş doğrulaması yapmasını sağlayan özelliği Avrupa Birliği ülkeleri ve Birleşik Krallık’a getirdi. Yeni özellik, artık kullanıcıların kimlik yüklemeye ek olarak video selfie çekerek de yaş doğrulamasına olanak tanıyacak.

Bu doğrulamanın nasıl çalıştığını soracak olursanız; kullanıcıların çektikleri videolar, bir yaş tahmin etme teknolojisi ile analiz edilecek. Bu teknolojinin sahibi ise Birleşik Krallık merkezli dijital kimlik girişimi Yoti. Sistem, kullanıcının yüzünü inceleyerek tahmini bir yaş sunacak. Bu video, daha sonrasında hem platformdan hem de Yoti’den silinecek. Ek olarak Yoti’nin teknolojisinin bir yüz algılama teknolojisi olmadığını ekleyelim. Bu; kullanıcıları tanıyamayacağını, sadece yaşını tahmin edebileceği anlamına geliyor.

Instagram, henüz diğer ülkelere ne zaman geleceği bilinmeyen yeni sistemle birlikte kullanıcıların platformda yaşlarına uygun bir deneyim yaşamasını sağlamayı amaçlıyor. Birçok uzman, 18 yaş altı çocukların zararlı içeriklerden korunması için yaş doğrulama teknolojilerinin zorunlu hâle gelmesini istiyordu. Yeni hamleyle de bu konuda önemli bir adım atılabileceği görüldü.

İLGİLİ HABER Instagrama 18 Yaşından Büyük Olduğunuzu Kanıtlamak İçin Kefil Şartı Geliyor: 18 Altındakiler Veli Aramak Zorunda Kalacak!

Son olarak 13 yaş sınırı bulunan Instagram’ın, yaş doğrulamak için hâlihazırda ayrıca yapay zekâ ve uygulama içi sistemleri kullandığını belirtelim. Ancak çalışmalar bunun pek de istenen sonucu vermediğini gösteriyor. BBC’nin aktardığına göre yapılan bir araştırma, Birleşik Krallık’ta her üç çocuktan birinin sosyal medyada yetişkin içeriklere ulaşmak için yalan söylediğini ortaya koyuyor. Bunun diğer ülkelerde de benzer olduğunu tahmin etmek zor değil.


Kaynak webtekno.com

 

Paçayı Kurtaramadı: Facebookun Kurucusu Mark Zuckerberg, Cambridge Analytica Davasına Dahil Edildi

Facebook, geçtiğimiz günlerdeki çöküşün ardından kendisini iyice çıkmaza sokmuş durumda.  Özellikle 2018’deki Cambridge Analytica skandalının ardından Facebook kullanıcılarının güvenini büyük ölçüde zedelenmişti. Facebook’un verilerinin seçim sonuçlarını etkilemek için kullanmış ve daha sonrasında bu olay tüm dünyada büyük yankı uyandırmıştı. Tüm bu olayların üzerine hem kullanıcıların gözünde hem de şirketteki kredisini hızlıca tüketen Mark Zurkerberg, adının Cambridge Analytica davasına karışmasıyla birlikte kötüye giden şöhreti dibe çakılmaya doğru hızla ilerliyor.

Avrupa Birliği Kendi Uzay Gemisini Üretmek İçin Düğmeye Bastı: ABDli NASA ve SpaceX İstenmeyen Çocuk İlan Edildi

Avrupa Uzay Ajansı (ESA), Avrupa Birliği ülkelerinin katılımıyla dikkat çeken bir zirve gerçekleştirdi. Avrupa Uzay Zirvesi isimli etkinlik, Avrupa'nın uzaydaki varlığının dününü, bugününü ve yarınını ele aldı. Etkinliklerin dikkat çeken özelliği ile geleceğe yönelik yapılan açıklamalardı. Görünen o ki Avrupa Uzay Ajansı, NASA ya da SpaceX'tense artık kendi uzay gemisini kullanmak istiyor.