Googlea Şaka Makinesi Lakabını Veren En Efsane 1 Nisan Şakaları

Kimi zaman 'yeni bir proje', kimi zaman 'bir oyun', kimi zamansa 'yeni bir özellik' başlığı altında tüm internet camiasına 1 Nisan şakası yapan Google, kimsenin aklına gelmeyecek kadar ilginç şakalar ortaya koymuş ve yüzlerimizi güldürmüştü. 2000 yılından bu yana yapılan şakalar, adeta gelenek hâline gelmişti.

2.04.2022 04:15:14 tarihinde yayınlandı.

Kimi zaman 'yeni bir proje', kimi zaman 'bir oyun', kimi zamansa 'yeni bir özellik' başlığı altında tüm internet camiasına 1 Nisan şakası yapan Google, kimsenin aklına gelmeyecek kadar ilginç şakalar ortaya koymuş ve yüzlerimizi güldürmüştü. 2000 yılından bu yana yapılan şakalar, adeta gelenek hâline gelmişti.

Teknoloji dünyasının 1 Nisan geleneğine en uygun şekilde ayak uyduran şirketi olan Google, 2020 yılında koronavirüs sebebiyle bir şaka yapmamış, ancak diğer yıllarda farklı şakalarla karşımıza çıkmıştı. Biz de Google'ın geçmişte yaptığı efsane 1 Nisan şakalarını listelemek istedik. İşte Google'ın ilginçlikte sınır tanımayan 1 Nisan şakaları.

Google'ın ilk 1 Nisan şakası olan Google Mentalplex, dönmekte olan bir çarka bakarak aratmak istediğiniz kelimeyi aklınızda canlandırmanızı ve daha sonra çarka tıklamanızı istiyordu. Zihin okuma yoluyla arama yaptığı iddia edilen sistem, siz arama yaptıktan sonra "Hata 466: Birden çok verici algılandı. Kafanızdaki sesleri susturun ve tekrar deneyin", "Hata 05: Analog olarak alınan beyin dalgaları. Lütfen dijital olarak yeniden düşünün", "Hata CK8: Bu bilgiler Ulusal Güvenlik Yasası kapsamında korunmaktadır" gibi ilginç hata kodlarıyla aradığınızın bulunamadığını söylüyordu. Hâlâ çalışır durumda olan Google Mentalplex'e buradan ulaşabilirsiniz.

Google'ın PageRank Systems adındaki arama algoritmasının nasıl çalıştığını açıkladığını iddia ettiği 1 Nisan şakasında PigeonRank ile özel eğitim verilmiş güvercinlerin arama sonuçlarını sıralamada görev aldığı söylenmişti. 'Gagalama emri' almış güvercinlerin yer aldığı bu şakaya dair tüm bilgilere ve görsellere hâlâ aktif olan sayfadan ulaşabilirsiniz.

Google'ın 2004 yılında açtığı bir iş ilanı, Ay'da kurulacak Google Copernicus Center adındaki araştırma merkezine çalışan arandığını bildiriyordu. İlanda gösterilen araştırma merkezi bugüne kadar gördüklerimizden oldukça farklıydı. Mühendislerle ilgilenildiğinin ifade edildiği ilanda sunulan 'az yağlı latte' ve 'sürekli oksijen kaynağı' gibi çalışma koşulları dikkat çekiyordu. Google'ın iş ilanına buradan ulaşabilirsiniz.

1 Nisan 2004'e ayrı bir parantez açmak gerekiyor çünkü Google, bu tarihte aynı zamanda Gmail'i kullanıma açmıştı. Kullanıcıların 1 Nisan şakası sandığı bu e-posta servisi, bugün en popüler hizmetlerden biri hâline geldi.

İçenlerin zekâ seviyesinin arttığı ve Google aramalarını daha optimize şekilde yapabildiği iddia edilen bu içeceğin Glutamat Üzümlü, Şeker Radikali, Beta Karotisi ve Sero-Tonik Su adında 4 farklı versiyonu bulunuyordu. Google'ın 2004'te hizmete açtığı Gmail, aslında ücretsiz bir servis olmasına rağmen bu sayfada Gmail'e sahip olmak isteyenlerin, şişelerin kapaklarını marketlere götürerek kayıt olabilecekleri belirtiliyordu. Google Gulp'ın 'Sıkça Sorulan Sorular' sayfası da bir o kadar eğlenceli sorular içeriyordu. Google Gulp'ın sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


Kaynak webtekno.com

 

Türkiye Uzay Ajansı, Uluslararası Uzay Kongresinin İstanbulda Düzenlenmesi İçin Başvuruda Bulundu

Her yıl Uluslararası Astronot Federasyonu (IAF) üyesi ülkelerin birinin ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Uzay Kongresi, artık yeni bir ülkenin daha ev sahipliğinde düzenlenme şansına sahip: Türkiye. Türkiye Uzay Ajansı, Ekim 2021’de IAF’a resmen katıldığını açıklamıştı. Bugün de önümüzdeki yıllarda düzenlenecek Kongreler için harekete geçti.

1 Hafta Boyunca Google ve YouTube Yerine Sadece TikTok Kullandık: İşte Deneyimlerimiz

2014 yılında hayatımıza giren Musical.ly, her ne kadar “şarkılara kendi kliplerinizi” çekebileceğiniz bir sosyal medya olarak tasarlansa da son dönemlerinde insanların ‘challenge’lar yaptığı ve dans videolarını yüklediği bir platform haline gelmişti. Daha sonra bu platform kelimenin tam anlamıyla şekil değiştirerek 2016 yılında TikTok adıyla kullanıma sunulmuştu.

Yetkililer Uyarıyor: Çevreye Olan Etkisi Sebebiyle Bitcoin Madenciliği Kısıtlanmalı

Kripto madenciliği için kullanılan enerji, bir süredir tüm sektörde ciddi bir tartışma konusu haline gelmiş durumda. Bitcoin madenciliği sonucunda ortaya çıkan karbon ayak izi sorunsalı çevreci kesimler tarafından oldukça fazla eleştirilmiş; Tesla CEO’su Elon Musk da bu yüzdenden Tesla’nın Bitcoin ile ödeme almayacağını duyurmuştu. Bu kapsamda kripto sektörü, yeşil enerjiyle madencilik yapmak adına her geçen gün çalışmalarını artırmaya devam ediyor.  

‘Ethereum Katili’ Olarak Bilinen Solana’da ‘Para Çekme’ Sorunu Yaşanıyor: Binance’ten Resmi Açıklama Geldi

Bazı kripto para yatırımcılarının "Ethereum Katili" olarak nitelendirdiği Solana (SOL) isimli kripto para birimi, geçtiğimiz yılın yıldızları arasında yer almıştı. Hızlı işlem yapabilme kabiliyeti ve düşük işlem ücretleri, bu kripto para biriminin ününe ün katmış, 2021'in başında 4 dolar seviyelerinden gören SOL, yıl içerisinde 260 dolara kadar yükselmişti. Ancak Solana, şimdilerde yine bir teknik sorunla gündemde.