Google Aramada Kullanabileceğiniz 14 Eğlenceli ve Gizli Komut

Bir arama motoru olarak başladığı yolcuğunda bugün büyük bir dijital dev olan Google’ın mühendisleri, bunca iş arasında bile Google’ın içine bazı sürpriz yumurtalar yerleştirmeyi başarmışlar. Google hileleri ya da easter egg olarak isimlendirilen bu sürprizler için bazı gizli komutları bilmeniz gerekiyor. Google hileleri ile ekranınıza şaşıracağınız sonuçlar hatta eğlenceli oyunlar bile çıkabilir.

13.03.2022 05:45:11 tarihinde yayınlandı.

Bir arama motoru olarak başladığı yolcuğunda bugün büyük bir dijital dev olan Google’ın mühendisleri, bunca iş arasında bile Google’ın içine bazı sürpriz yumurtalar yerleştirmeyi başarmışlar. Google hileleri ya da easter egg olarak isimlendirilen bu sürprizler için bazı gizli komutları bilmeniz gerekiyor. Google hileleri ile ekranınıza şaşıracağınız sonuçlar hatta eğlenceli oyunlar bile çıkabilir.

Google hileleri ile ortaya garip sonuçlar çıkaran pek çok üçüncü taraf internet sitesi ve masaüstü versiyon üzerinden kullanabileceğiniz komutlar var. Ancak biz yalnızca mobil cihazlar üzerinden de görebileceğiniz komutlara yer verdik. Bu Google hileleri sayesinde sevilen arama motorunun sürpriz yumurtalarını keşfedecek, çoğu zaman şaşıracak ama her zaman da eğleneceksiniz.

NOT: İlgili arama sonuçlarına ulaşmak için başlıklardaki kelimelere tıklayabilirsiniz.

Askew kelimesi İngilizce çarpık, çarpıtmak, yanlamak gibi anlamlara geliyor. Nereden akıllarına geldi bilinmez, Google üzerinden askew kelimesini arattığınız zaman ekran bir tık sağa yatıyor ve arama sonuçlarını bu çarpık ekran üzerinden görüyorsunuz.  

Recursion kelimesi İngilizce yineleme, tekrarlama gibi anlamlara geliyor. Bu da nereden geldi akıllarına bilinmez, Google üzerinden recursion kelimesini arattığınız zaman ‘Bunu mu demek istediniz?’ uyarısı ile karşınıza tekrar recursion kelimesi çıkıyor. Evet bunu aradım diye her dokunduğunuzda yeniden ve yeniden aynı ekran ile karşılaşıyorsunuz. İnsana kendinden şüphe ettiriyor. 

Google’da her şeyi ama her şeyi bulabileceğimizi biliyoruz, buna evrenin sırları da dahil. Google üzerinden "the answer to life the universe and everything" cümlesini arattığınız zaman yanıt olarak karşınıza 42 sayısı çıkacak. Bu yanıt aslında Douglas Adams tarafından kaleme alınan Otostopçunun Galaksi Rehberi kitabına bir gönderme. Kitapta her şeyin anahtarı olarak 42 sayısından bahsediliyor. Neden olmasın?

Uçakların kendi ekseni etrafında bir tur dönme hareketi, İngilizce ‘do a barrel roll’ olarak adlandırılıyor. Eğer Google üzerinden do a barrel roll kelimesini aratırsanız sonuç sayfasına ulaşmadan önce ekranınız şöyle bir tam tur dönecek ve ancak öyle sonuç sayfasına ulaşabileceksiniz. Bazen sinir bozucu olabiliyor.


Kaynak webtekno.com

 

Elon Musk, Zuckerberg ile Yapacağı Dövüşün Nereden İzleneceğini Duyurdu

Aşağı yukarı 1 hafta önce Meta’nın patronu Mark Zuckerberg, Elon Musk ile kafes dövüşü yapacağına yönelik iddialar konusunda konuşmuştu. Zuckerberg’ün böyle bir dövüş olmayacağına işaret eden sözleri, çok sayıda kişinin hayal kırıklığına uğramasına sebep oldu. Biz de tam olarak burada kafes dövüşünün tarihe karışacağını düşünüyorduk.

Appleın 7. Nesil Akıllı Saatinin Köşeli Tasarıma Sahip Olacağını Gösteren Render Görüntüleri Yayınlandı

Apple’ın piyasaya sunduğu son akıllı saati olan altıncı nesil Apple Watch, geçen sene eylül ayında tüketicilerin beğenisine sunulmuştu. Apple Watch Series 7’nin de bu sene yine aynı dönemde raflardaki yerini bulması bekleniyor. Şimdilik cihaz hakkında pek bir bilgimiz olmasa da yeni yayınlanan render görüntüleri, saatin neler sunabileceğine dair akıllarda fikir oluşmasını sağlıyor.

Meta, İnsan Gibi Sohbet Edebilen Botu İnternetten Erişime Açtı: Bu da Irkçı Olmaz Umarız

Gelecekte hayatımızda önemli bir yer edineceği düşünülen yapay zekâ sistemlerine yönelik yatırımlar hızını kesmeden devam ediyor. Birçok teknoloji devi, kendi yapay zekâlarını geliştirerek kullanıma sunuyor. Kullanıcı ile metin veya konuşma yoluyla iletişim kurabilen sohbet botları (chatbot) da bu sistemler arasında yer alıyor. Google’ın geçtiğimiz aylarda bilinç kazandığı iddialarıyla gündeme gelen LaMDA modeli buna bir örnek olabilir. Şirket, bu durumu yalanlamış ve iddiayı ortaya atan çalışanı işten çıkarmıştı.