Geleceğin Teknoloji Web 3.0ın Büyümek İçin Nelere İhtiyacı Var?

Web 3.0 artık resmen hayatımıza girdi. Ancak daha kimse Web 3.0’ın ne olduğunu ve ne içerdiğini tam olarak bilmiyor. Bugünkü yazımızda değinmek istediğimiz konu Web 3.0’ın neleri içerdiği ve neden bu kadar az kullanıcıya sahip olduğu. Ancak Web 3.0 nedir diye merak ediyorsanız ona da kısaca bir değineceğiz, merak etmeyin.

20.02.2022 09:30:18 tarihinde yayınlandı.

Web 3.0 artık resmen hayatımıza girdi. Ancak daha kimse Web 3.0’ın ne olduğunu ve ne içerdiğini tam olarak bilmiyor. Bugünkü yazımızda değinmek istediğimiz konu Web 3.0’ın neleri içerdiği ve neden bu kadar az kullanıcıya sahip olduğu. Ancak Web 3.0 nedir diye merak ediyorsanız ona da kısaca bir değineceğiz, merak etmeyin.

Şu anda Web 3.0’da bulunan kitlenin büyük bir kısmı, kripto para ile ilgilenen insanlardan oluşuyor. Eğer Web 3.0’ın aynı Web 2.0 gibi (sosyal medya çağı) büyümesi isteniyorsa çok daha fazla şey yapılması gerekiyor. Gelin Web 3.0, Web 2.0 gibi kullanıcı sayısına ulaşmak istiyorsa ne yapılmalı bir göz atalım.

Web 3.0'ın neden kullanıcısının bu denli az olduğuna birazdan değineceğiz ancak önce hiç bilmeyen okurlarımız için Web 3.0 nedir, nerelerde karşımıza çıkar hemen açıklayalım. Web 3.0'ı açıklamadan önce Web 1.0 ve 2.0'ı ufak bir özet geçelim: Web 1.0, kullanıcıların %90'ının sadece tüketici olduğu, 1990'dan 2005'e kadar süren bir dönemdi. Web 2.0 ise kullanıcıların hem üretici hem tüketici olduğu ve günümüzde mobil de dahil olmak üzere birçok cihazdan erişilebilen, hâlâ kullanılan internet sürümüdür.

2020 ve 2021 yıllarında konsept olarak daha sık karşımıza çıkan ve o günden beri geliştirilerek büyüyen Web 3.0, Web 2.0'dan farklı olarak merkezi olmayan ve blok zincirine dayalı bir sistemdir. Web 3.0'da içerik üretmenin yanı sıra kripto paralar ile kullanıcılar büyük gelirler elde edebilirler ve gezinirken kişisel verilerini çok daha iyi bir şekilde koruyabilirler.

Web 3.0'ı şu anda kullananların yüksek bir çoğunluğu maddi geliri yüksek zengin insanlar. Bu insanlar kripto para zincirleri üzerinde yatırım yaparak servetlerini büyütmek amacıyla hem NFT hem de kripto paralar üzerinde işlemler yapıyorlar. E tabii bir de bu NFT'leri üreten genç sanatçılar bu platformu para kazanmak üzerine kullanıyorlar. 

Bunların dışında Web 3.0'ı, Web 2.0'ın gizlilik hakları ihlallerinden bıkmış olan ve daha fazla anonimlik isteyen kullanıcılar kullanıyor.

Geçtiğimiz yıllarda birçok insan kripto para borsasına dahil oldu. Özellikle Web 3.0’ın hedefi kripto para alım satım işlerine dahil olan ancak çok da içli dışlı olmayan insanları çekmek olmalı. Şu anda Web 3.0’a dahil olan birkaç uygulama da buna hizmet ediyor ve ufak çaplı yatırımcılara yüksek kâr vaat ediyor.

Uniswap (UNI), OpenSea ve Aave (AAVE) en iyi bilinen popüler Web 3.0 ürünlerinden bazılarıdır ve bunlar hepsi doğrudan kripto para varlıklarını satın almak ve ticaret yapmak ve kaldıraç elde etmek için üretilmiştir. Ancak şu anda bu platformları kullanan çok kısıtlı bir kitle var ve yeterince insana ulaşmamış durumda. Çünkü platformların sayısı az ve herkese hitap etmiyor. Bu platformlarının reklamının daha iyi yapılması ve hatta böyle daha çok platform oluşturulması gerekiyor.


Kaynak webtekno.com

 

Dünyada Bir İlk: Güneş Enerjisiyle Çalışan Kulaklık Tanıtıldı

Teknoloji takipçilerini heyecanlandıracak yeni bir gelişme yaşandı. Elektronik cihazlar her ne kadar gelişmeye ve yeni özellikler kazanmaya devam ediyor olsa da ‘şarj problemi’ hala yaygın olarak çözülebilmiş değil. Son yıllarda geliştirilen kablosuz şarj teknolojisiyle birlikte bu alanda yenilikçi adımlar atılmıştı. Ancak şimdi türünün ilk örneği olan bir kulaklık tanıtıldı.

Elon Musk, Twitter CEOluğunu Bıraktı: Platformun Yeni CEOsu Belli Oldu!

Sosyal medya ve iş dünyasının haylaz(!) çocuğu Elon Musk, geçtiğimiz yıllarda daha çok Tesla, SpaceX ve diğer şirketlerinin yaptığı işlerle gündeme gelirken özellikle 2019-2021 yılları arasında kripto para manipülasyonları, son 1 yılda ise Twitter satın alımı ile gündemi meşgul etti. Geçtiğimiz ekim ayında muradına eren ve 44 milyar dolar karşılığında Twitter'ı satın alan Musk, kendini şirketin tek sahibi ve yöneticisi haline getirmişti.