Film Konusu Yazarak Film Bulmayı Sağlayan İnternet Sitesi: What is My Movie

Bir filmi izleyip çok beğendiniz ve o filme benzer başka bir film bulamıyor musunuz? IMDb’de benzer film sayfalarını gezmeye ve Netflix’te saatlerce film aramaya son verecek bir internet sitesi bulunuyor. “What is my movie” olarak adlandırılan bu site, izlemek istediğiniz türü kısaca anlatarak istediğiniz tarzda filmleri bulmanıza yardımcı oluyor.

13.03.2022 05:45:11 tarihinde yayınlandı.

Bir filmi izleyip çok beğendiniz ve o filme benzer başka bir film bulamıyor musunuz? IMDb’de benzer film sayfalarını gezmeye ve Netflix’te saatlerce film aramaya son verecek bir internet sitesi bulunuyor. “What is my movie” olarak adlandırılan bu site, izlemek istediğiniz türü kısaca anlatarak istediğiniz tarzda filmleri bulmanıza yardımcı oluyor.

“What is my movie” ne yazık ki Türkçe dil desteğine sahip değil. Fakat arama motorunu kullanmak için ileri düzey bir İngilizceye de ihtiyacınız olmuyor. Google Translate kullanarak veya sadece yönetmen, film veya oyuncu isimlerini kullanarak da film araması yapabiliyorsunuz. Film konusunu yazarak film bulma işlemi yapabileceğiniz What is my movie sitesi nasıl kullanılır? Yakından bir göz atıyoruz.

What is my movie; yönetmen, oyuncu, tür, film ismi ve benzeri birçok anahtar kelime ile arama yapabileceğiniz bir film listeleme sitesi olarak tanımlanabilir. What is my movie’nin Türkçe dil desteğine sahip olmadığını belirtmiştik. Fakat bu gözünüzü korkutmasın çünkü birkaç kelime öbeğini kullanarak hemen hemen her türde ve şekilde film arama imkânı sunuyor. Gelin What is my movie nasıl kullanılır? Yakından bir göz atalım.

What is my movie sitesi, İngilizce olmasına rağmen çok basit bir arayüze sahip. Bu nedenle İngilizce bilmeseniz bile ilk bakışta nasıl arama yapabileceğinizi çözebiliyorsunuz. Siteye ilk giriş yaptığınızda sizi ana sayfanın ortasında yer alan bir arama çubuğu karşılayacak.

Siteye giriş yaptıktan sonra ortada bulunan arama çubuğuna bulmak istediğimiz türü veya oyuncuyu, yönetmeni veya film ismini yazarak Search tuşuna basıyoruz ve arama yapıyoruz. What is my movie bunun ardından size arama şeklinize göre belirli filmleri sıralayacaktır. What is my movie’nin arama yapay zekâsı genellikle aradığınız türde yüksek Metacritic puanı alan filmleri sıralama yönünde çalıştığını da belirtmekte fayda var.

Basit aramalar yapmak kimi zaman sizi tam olarak istediğiniz sonuçlara ulaştırmayabilir. Bu yüzden spesifik aramalar yapmak faydanıza olacaktır. Örneğin içerisinde ne tarz aksiyonların bulunmasını istediğinizi dâhi belirterek özel aramalar yapabilirsiniz. Özel aramalar için kullanabileceğiniz cümle kalıplarına örnekler ile yakından bakalım.

Bu kalıpları istediğiniz oyuncu, tür ve spesifik konu ile değiştirip farklı ve geniş kapsamlı aramalar yapabilirsiniz. Örneğin “horror movies” yani korku filmleri yerine “Scifi movies” yazarak örneğin doğaüstü konulu bilim kurgu filmlerini sıralayabilirsiniz. Hatta özel çekim tekniklerini de türün yanına ekleyerek arama yapabilirsiniz. Örneğin Found footage horror movies yani “buluntu film korku filmleri” yazdığınızda el kamerasıyla çekilen amatör atmosfere sahip korku filmlerini sıralayabilirsiniz. Yani bir bakıma belirli kalıpları öğrendikten sonra yapacağınız aramalar tamamen hayal gücünüze kalıyor.


Kaynak webtekno.com

 

Geniş İçeriği ile Dikkat Çeken Sosyal Platform Reddit Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?

Günümüzde artık herkes pek çok farklı sosyal medya platformu kullanıyor. Tüm bu platformlar dünya çapında popüler olduğu için içinde mutlaka kendimize uygun bir şeyler buluyoruz. Reddit de bunlardan biri diyebiliriz ancak yetersiz kalır. Çünkü uzun yıllardır hayatımızda olan Reddit, bir sosyal medya platformundan çok daha fazlası. Nedense  ülkemizde pek bilinmiyor ve kullanılmıyor ancak dünya çapında epey popüler.

İnterneti Örümcek Ağı Gibi Saran, En Çok Kullanılan HTML Kodları Nelerdir?

HTML dili kullanılarak yazılmış kod tabanlarıyla o kadar fazla yerde karşılaşıyoruz ki pek çok kullanıcı bunun bir programlama dili olduğunu düşünüyor. Ancak buradaki yazımızda da daha önce anlattığımız gibi HTML bir programlama dili değil, bir metin işaretleme dilidir. İnternet sitelerine eklenen öğelerin tarayıcılar tarafından tek bir dil üzerinden okunmasını sağlayan HTML olmasa internet dünyası bugünkü gibi olmazdı.