En Çok İndirilen ve Para Kazanan Mobil Oyunlar Açıklandı (Mayıs 2022)

Akıllı telefon ve tablet kullanımının iyiden iyiye yaygınlaşmasıyla mobil oyun sektörü de büyük bir önem kazandı. Artık dünyanın en büyük video oyun geliştiricileri bile mobil oyunlara yöneliyor, akıllı telefon kullanıcılarını yakalamaya çalışıyorlar. Sektörün nabzını tutan pazar araştırma şirketi Socialpeta ise mobil oyun sektörünü inceledi. İşte Mayıs 2022’nin hem en çok indirilen hem de en çok para kazanan mobil oyunları…

21.06.2022 19:30:22 tarihinde yayınlandı.

Akıllı telefon ve tablet kullanımının iyiden iyiye yaygınlaşmasıyla mobil oyun sektörü de büyük bir önem kazandı. Artık dünyanın en büyük video oyun geliştiricileri bile mobil oyunlara yöneliyor, akıllı telefon kullanıcılarını yakalamaya çalışıyorlar. Sektörün nabzını tutan pazar araştırma şirketi Socialpeta ise mobil oyun sektörünü inceledi. İşte Mayıs 2022’nin hem en çok indirilen hem de en çok para kazanan mobil oyunları…

Socialpeta’nın global mobil oyunların indirme verilerini inceleyecek olduğumuzda, hiper-gündelik oyunlar ve parkur oyunlarının total indirmelerin büyük bir kesimini kapsadığını, en büyük katkının da Hint pazarı tarafından yapıldığı görüyoruz. Ayrıca mayıs ayında küresel çapta çıkış yapan oyunların da büyük ilgi gördüğüne şahitlik ediyoruz.

App Store’da en çok indirilen mobil oyunlar:

Google Play Store’da en çok indirilen mobil oyunlar:

Voodoo, Mart ayında gündelik oyunu olan Deliver It 3D’yi yayınlamıştır. Koli teslimatı içeren yeni ve ilgi çekici oynanışı, oyunun App Store’da 3 milyondan fazla indirilmesine, listede 7 sıra yükselip Fill The Fridge!’i geçmesine sebep olmuştur. Google Play’de 14.2 milyon indirme görmüş, bu indirmelerin %45.8’i Hindistan, Endonezya ve ABD pazarından olmuştur.

Bazı hardcore oyunların global açık betaları mayıs ayında başlamıştır. Bunlardan Electronic Arts'ın büyük isimlerinden birisi olan Apex Legends, 17 Mayıs’ta mobil cihazlarda çıkış yapmıştır. App Store’da 145 ülkede açık olan oyun, ABD ve Japonya dahil 47 ülkede/bölgede ücretsiz oyunlar listesinde birinci olmuş, İngiltere, Fransa, Almanya’nın da dahil olduğu 46 ülkede/bölgede ilk 2-10. olmuştur. Oyun mayıs ayında Android ve iOS toplamında 19.7 milyon indirme elde etmiştir. Lilith Games’in yeni kart rol yapma oyunu Dislyte ise 10 Mayıs’ta çıkış yapmıştır. İyi tasarlanmış oynanış sistemi, yüksek kalite tasarımları ve güçlü bir yayın ekibi ile birlikte oyun çıkış gününde 14 ülkede/bölgede en çok indirilen en iyi 10 oyun listesine girmiştir. 

App Store’da en çok hasılat elde eden oyunlar:

Google Play Store’da en çok hasılat elde eden oyunlar:

Global mobil oyunların gelirlerine bakacak olursak, global çapta büyük ekonomik değişimler sebebiyle bazı oyunların gelirlerinde düşüş olduğu görülmüştür. Örneğin, Roblox’ta geçen aya kıyasla App Store’da %36.6, Google Play’de %13.3 bir düşüş görülmüştür. PUBG Mobil mayıs ayında App Store’da 19.2 milyon dolar gelir elde etmiş, önceki ayına kıyasla %40.6 bir düşüş yaşamıştır.

Bazı ACGN (Anime, Çizgi Roman, Oyun ve Roman) temalı Japon mobil oyunun gelirinde artış görüldüğü de kaydedilmiştir. Bunlardan örnek olarak Niantic’in rol yapma oyunu olan Pokemon Go, müthiş bir seviyede gelir artışı göstermiştir. Gelir sıralamasında App Store’da 6 sıra, Google Playde 9 sıra birden yükselmiştir. Android ve iOS toplamında geçen ayına kıyasla %14 artış yakalayıp 45.2 milyon dolar gelir elde etmiştir. Oyun, mayıs ayında oldukça sık bir şekilde güncelleme yapmış, "A Mega Moment", "Flying Pikachu", "Water Festival", "Alola to Alola" gibi etkinlikler düzenlemiş ve 2022 yılında gelir seviyesinde zirve yakalamasını sağlayan gelir artışı göstermiştir.


Kaynak webtekno.com

 

Windowsun Microsoft Yardım Dosyalarının İçinde Kötü Amaçlı Yazılım Bulundu: İşte Dikkat Etmeniz Gerekenler!

Siber suçların fazlasıyla artarak devam ettiği şu günlerde artık internet üzerinden yaptığımız her işlemde daha dikkatli davaranmamız gerekiyor. İnternet üzerinden tıkladığınız bir link tüm bilgilerinizin kötü amaçlı kişilerin eline geçmesine sebep olabilir. Hatta bazen bu linklere tıklamanıza bile ihtiyaçları olmayabiliyor. 

Googleın Kapatılan Bulut Oyun Hizmeti Stadianın Patronu, Sessiz Sedasız Şirketten Ayrılmış

ABD merkezli teknoloji devi Google geçtiğimiz ocak ayında, 2019 yılında tanıttığı bulut oyun hizmeti Stadia’yı kapatma kararı almıştı. 23 ülkede faaliyet gösteren ve Türkiye’ye gelmeyen Stadia’nın kapatılma nedeni olarak ise yeteri kadar ilgi alamaması gösterilmişti. Bu karar, Stadia için oyun geliştirmesi için kurulan stüdyoların kapatılmasından aylar sonra gelmişti.

Metaverse Aşkıyla Yanıp Tutuşan Mark Zuckerberg, Appleın Gözlüğü Vision Pro Hakkındaki Görüşünü Açıkladı

ABD merkezli teknoloji devi Apple, hafta başında WWDC 2023 etkinliğinin lansman etabını gerçekleştirdi. Bu etkinlikteki en önemli ürün, hiç şüphesiz "Vision Pro" isimli karma gerçeklik gözlüğü oldu. Ciddi anlamda etkileyici özelliklere sahip olan gözlük, 2024 yılı itibarıyla 3.499 dolar karşılığında satın alınabilecek. 

Samsung, iPhoneu Tahtından Etmek İçin Kolları Sıvadı: İşte Yeni Planı!

Güney Koreli teknoloji devi Samsung ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Şirketin geçtiğimiz saatlerde bir toplantı gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre Samsung, bu toplantıda çok önemli bir talimat aldı. Bizzat Samsung Electronics Başkan Yardımcısı Han Jong-hee'den gelen bu talimata göre Samsung, akıllı telefon sektöründe, özellikle de premium telefonlar noktasında çok daha rekabetçi olmaya başlayacak. 

Küçük Boyutunun Altına Çok Şeyler Sığdıran Kablosuz Kulaklık: EKSAtelecom H16 İncelemesi

Ürettiği uygun fiyatlı kulaklıklarla piyasada yavaş yavaş söz sahibi olmaya başlayan EKSA'nın kulaklıklarını inceleyerek sizlere aktarmaya çalışıyoruz. Diğer ürünlerin aksine yeni bir kulaklık satın almak istediğinizde kişisel faktörler işin içine gireceğinden seçim yapmak zor olacaktır. Kulaklık türü, tasarımı, donanım özellikleri, hangi noktalarda başarılı olduğu gibi pek çok konu önem kazanır. Bu sebeple sizler için hazırladığımız kulaklık incelemelerini bir süre kulaklığı inceledikten sonra hazırlamaya çalışıyoruz.