Elon Muskın Asıl Planı Ortaya Çıktı: Twitterı Tamamen Ücretli Yapmayı Düşünmüş

28 Ekim’de Twitter’ı resmen satın alan Elon Musk, ilk büyük değişikliğini mavi tiki ücretli hale getirerek yapacaktı. Uygulama, bu hafta başında bazı ülkelerdeki Twitter Blue kullanıcıları için aktifleştirilirken çok kısa bir süre sonra geri çekilmiş, ABD’deki ara seçimleri bekleme kararı alınmıştı.

8.11.2022 21:00:17 tarihinde yayınlandı.

28 Ekim’de Twitter’ı resmen satın alan Elon Musk, ilk büyük değişikliğini mavi tiki ücretli hale getirerek yapacaktı. Uygulama, bu hafta başında bazı ülkelerdeki Twitter Blue kullanıcıları için aktifleştirilirken çok kısa bir süre sonra geri çekilmiş, ABD’deki ara seçimleri bekleme kararı alınmıştı.

Binlerce çalışanın işten çıkarıldığı platform, bugünse çarpıcı bir bilgiyle gündeme geldi. The Verge’te bir makale paylaşan Casey Newton, Musk’ın sadece mavi tiki değil, tüm platformu ücretli yapmayı düşündüğünü açıkladı.

Newton’ın ismini paylaşmadığı kaynaklardan edindiği bilgilere göre Musk, Twitter'ı tamamen ücretli yapma fikrini danışmanı David Sacks ile görüştü. Yakın zamanda gerçekleşen bu toplantılarda yapılan görüşmelerden bir sonuç elde edilip edinmediği ise henüz bilinmiyor. Fakat sistemin nasıl çalışabileceğine dair bazı bilgiler mevcut.

Kaynaklardan edinilen bilgiye göre ücretli Twitter için düşünülen planlardan biri, her kullanıcıya aylık sınırlı süreyle ücretsiz kullanım hakkı tanımaktan geçiyor. Böylelikle kullanıcılar, sınırlı ücretsiz sürelerini kullandıktan sonra Twitter’da dolaşmak için para ödemek zorunda kalacaklar.

Bu plan dışındaki diğer planlar hakkında bilgi paylaşılmazken, Elon Musk yönetimi altındaki Twitter da günden güne daha fazla eleştiri topluyor. Fakat platform konusundaki bu belirsizlik, çalışma ortamına da yansımış gibi.

Bir çalışanın Newton’la paylaştıklarına göre Twitter, şu anda iki grup halinde çalışıyor: Musk’ın projelerinde çalışanlar ve diğerleri. Üstelik çalışana göre Musk’ın projelerine kafa yoran çalışanlar, günde 20 saate yakın mesai yapıyorlar. Fakat diğer çalışanların durumu ise çalışanın ağzından şu şekilde devam ediyor:

“Şirketin çoğunluğu öylece oturuyor. Komuta zinciri yok, öncelik yok, organizasyon şeması yok ve çoğu durumda yöneticinizin veya ekibinizin kim olduğu hakkında hiçbir fikriniz yok.”

Elon Musk yönetimindeki Twitter’ın nereye varacağını ancak bekleyerek görebileceğiz.


Kaynak webtekno.com

 

Google, Samsungun Cüzdan ve Mesajlar Uygulamalarını "Zararlı" Olarak Etiketledi: Tamam da Niye?

ABD merkezli teknoloji devi Google, Play Store'daki uygulamaları tarayan "Play Protect" isimli bir hizmete sahip. Bu hizmet, potansiyel olarak kötü amaçlı yazılımları taramak için kullanılıyor ve genelde de iyi sonuç veriyor. Ancak geçtiğimiz günlerde, Play Protect'te garip bir hata meydana geldi. Yazılım, Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un Cüzdan ile Mesajlar uygulamalarını "zararlı" olarak etiketledi.

İnternet Bağlantısının Güvenliği ve Verimi İçin Çok Önemli Olan DHCP Nedir, Ne işe Yarar, Ayarları Nasıl Yapılır?

Son kullanıcılar olarak standart bağlantıların büyük bir bölümünü varsayılan ayarlar üzerinden otomatik olarak gerçekleştiririz çünkü gerekli bilgileri sağlayacak pek çok temel protokol vardır. Bunlardan bir tanesi de DHCP sunucusu adı verilen ve birden fazla cihazın aynı ağa bağlanması durumunda gerekli IP adresi, ağ geçidi gibi bilgileri otomatik olarak sağlayan protokoldür. 

Android Cihazlarda APK Uygulamalar İndirmek İçin Kullanılan Happymod Güvenli mi?

Eğer bir Android kullanıcısıysanız tahmin ediyorum ki APK fazlasıyla aşina olduğunuz bir terim. Tam ismi Android Package Kit, yani Android Paket Kiti olan APK, Android işletim sistemiyle uyumlu uygulamaları yüklemek ve dağıtmak için kullanılan bir dosya çeşidi. APK sayesinde istediğiniz herhangi bir uygulamayı paketleyip dilediğiniz yere taşıyabilir ve istediğiniz zaman da kurabilirsiniz; ancak bu noktada çok dikkatli olmamız gereken bir husus var: APK dosyaları, Google Play üzerinden değil de üçüncü parti sitelerden indirildiği için her zaman kötü amaçlı yazılım içerebilirler. Bu da demek oluyor ki APK dosyalarını mümkünse güvendiğimiz siteler üzerinden indirmemiz bizim ve cihazımız için en güvenlisi olacaktır. 

MSI’ın Özellikleriyle Dudak Isırtan Yeni Oyuncu Dizüstü Bilgisayarları, 600 TL’lik Steam Kodu Hediyesiyle Türkiye’de

Video oyun tutkunlarına uygun donanımlar üretme konusunda yıllardır sektörün önemli isimlerinden olan MSI, yeni dizüstü bilgisayarlarını piyasaya sürdü. Dünyanın dört bir yanındaki ülkelerle Türkiye’de aynı anda piyasaya sürülen “Stealth GS66” ve “Raider GE76” isimli dizüstü bilgisayarlar, üst düzey özellikleri ile oyunseverlerin iştahlarını kabartacak gibi görünüyor.