Elon Musk, En Başından Beri Twitterla Oyun Oynuyormuş! İşte Muskın Ortaya Çıkan Mesajlaşmaları

Geçtiğimiz nisan ayında Twitter’ı satın almak üzere teklif sunan Elon Musk, ilerleyen haftalarda Twitter yönetimiyle bot hesaplar üzerine anlaşmazlık yaşamıştı. Musk, bu anlaşmazlığın sonucunda teklifini geri çekerken, önce Twitter Musk’a karşı, daha sonra da Musk, Twitter’a karşı dava açmıştı. Mahkeme tarihine yaklaşırken Musk, Twitter için teklifini beklenmedik bir şekilde yenilemişti.

13.10.2022 07:30:21 tarihinde yayınlandı.

Geçtiğimiz nisan ayında Twitter’ı satın almak üzere teklif sunan Elon Musk, ilerleyen haftalarda Twitter yönetimiyle bot hesaplar üzerine anlaşmazlık yaşamıştı. Musk, bu anlaşmazlığın sonucunda teklifini geri çekerken, önce Twitter Musk’a karşı, daha sonra da Musk, Twitter’a karşı dava açmıştı. Mahkeme tarihine yaklaşırken Musk, Twitter için teklifini beklenmedik bir şekilde yenilemişti.

Tarihi 17 Ekim olarak belirlenen mahkemede delil olarak kullanılacak ifadeler ve kanıtlar günlerdir toplanmaya devam ediyor. Bu kanıtlardan en büyüğü ve tartışmalısı ise 28 Eylül’de Twitter avukatları tarafından ortaya konmuştu. Elon Musk’ın Twitter’da önemli isimlerle yaptığı tüm görüşmeler halka açık bir şekilde paylaşıldı. Peki, o konuşmalarda neler söyleniyordu?

Twitter lehine delil olarak sunulan söz konusu mesajlaşmalar, 24 Ocak 2022 tarihinden itibaren başlıyordu. Musk, SpaceX’te görev yapan bilişim teknolojileri yöneticisi Alex Stillings ile konuşuyordu.

21 ve 24 Ocak’ta gerçekleşen bu konuşmada Stillings, Elon Musk’ın e-postasına Twitter adına gelmiş gibi gözüken bazı spam e-postalar görüyor, durumdan şüpheleniyordu. Daha sonra Elon ve Stillings, Twitter yönetimiyle iletişime geçerek hesabı güvence altına almak için çalışıyor, iki faktörlü doğrulamayı yeniden kuruyordu. 

Elon Musk’ın Twitter mesajlarında platformu satın alabileceğine dair ilk işaretler 24 Mart’ta görülmeye başladı. Bu tarihte Musk, aynı anda “TJ” olarak anılan ve Palantir kurucusu Joe Lonsdale ile iletişime geçiyor, şu şekilde bir sohbet yaşanıyordu:

Musk, bu sohbet sırasında “Twitter açık kaynak olmalı” paylaşımını yapıyor ve bu paylaşım üzerine Lonsdale bir mesaj yazıyor. Lonsdale, Musk’a katıldığını ve sansürün olmaması gerektiğini söylüyordu. Ayrıca “Şu anda olan şey gizli bir yolsuzluk!” diyor, Musk da bu mesajı beğeniyordu.

Belgelerde 26 Mart günü Jack Dorsey ve Musk arasında geçen bir konuşmadan da kesit yer alıyor. Bu konuşmada Dorsey, yeni bir sosyal medya platformuna ihtiyaç duyulduğunu, fakat bunun bir şirket olamayacağını söylüyor. Üstelik kendisinin ayrılık nedenini de buna bağlıyor. Elon Musk ise Dorsey’e “Peki bu platform nasıl olmalı?” sorusunu yönlendiriyor. Jack’in cevabı ise şu şekilde:

“Protokolün sahibi olmayan ancak sadece bu protokolü geliştiren bir kuruluş tarafından fonlanan, açık kaynak protokolü olması gerektiğine inanıyorum. Signal’in yaptığına benzer bir şey. Reklam modeli bile olmamalı. Öteki türlü hükûmetler ve reklamverenlerin kontrol ve etki etmeye çalıştığı bir yüzeye sahip olacaksın. Arkasında merkezileştirilmiş bir varlık varsa saldırıya uğrayacaktır. Karışık bir iş değil, sadece doğru yapılmalı ve böylece Twitter’a olanları tekrar yaşamamalı.”


Kaynak webtekno.com

 

Güney Korenin İlk Yerli Roketi ’Nuri’ Uzaya Fırlatıldı

Güney Kore, uzunca bir süredir yerli roketi Nuri üzerinde çalışmalarını sürdürüyordu. Hatta geçtiğimiz yılın sonlarına doğru bir fırlatma yapan yetkililer, bu fırlatmada başarısız olduklarını duyurmuşlardı. Bugünse devran dönmüş durumda. Güney Kore, Nuri isimli yerli roketini başarılı bir şekilde fırlattı ve test amacıyla uzaya gönderdiği faydalı yükleri yörüngeye yerleştirmeyi başardı.

Oynamaya Yeni Başlayanların Uygulayabileceği 5 Hello Neighbor Taktiği

Düşünerek hareket etmeden oynandığında sonucu direkt ölüm olduğu için Hello Neighbor nispeten zor bir oyun. Tabii ki her oyunda olduğu gibi belli bir alışma sürecinden sonra işler biraz daha kolaylaşıyor ve adımlarınızı daha akıllıca ve daha dikkatli bir şekilde atmaya başlıyorsunuz. Fakat bu süreç gerçekleşene kadar bol bol ölecek ve hatalarınızdan ders çıkaracaksınız.

Googleın Kendi Özel Emojilerinizi Oluşturabileceğiniz Uygulaması "Emoji Kitchen" Herkesin Kullanımına Açıldı

ABD merkezli teknoloji devi Google, bundan birkaç yıl önce Gboard isimli klavye uygulamasına eğlenceli bir özellik ekledi. "Emoji Kitchen" olarak isimlendirilen bu özellik, kullanıcıların iki emojiyi birleştirmelerine imkân tanıyordu. Çok fazla popüler olmayan bu özellik şimdi Google Arama'ya entegre edildi. Artık tüm kullanıcılar, iPhone gibi Android ekosistemi dışındaki başka bir cihazdan veya web üzerinden Emoji Kitchen'a ulaşabilecekler.