Çinin ABDye Karşı Casusluk İçin LinkedIni Kullandığı Ortaya Çıktı

Singapurlu genç ve hırslı bir doktora öğrencisi olan Jun Wei Yeo, 2015 yılında Çinli akademisyenlere sunum yapmak üzere Çin’in başkenti Pekin’e davet edildi. Yeo’nun doktora konusu, Çin dış politikasıydı ve Pekin’den gelen davet, Yeo’nun Çin’in dünyadaki etkisini artırmak için hangi yollara başvurduğunu yakından gözlemleme fırsatı bulmasını sağladı.

22.02.2022 01:00:21 tarihinde yayınlandı.

Singapurlu genç ve hırslı bir doktora öğrencisi olan Jun Wei Yeo, 2015 yılında Çinli akademisyenlere sunum yapmak üzere Çin’in başkenti Pekin’e davet edildi. Yeo’nun doktora konusu, Çin dış politikasıydı ve Pekin’den gelen davet, Yeo’nun Çin’in dünyadaki etkisini artırmak için hangi yollara başvurduğunu yakından gözlemleme fırsatı bulmasını sağladı.

Pekin’deki sunumunu başarılı bir şekilde gerçekleştiren Yeo, Çin düşünce kuruluşlarında çalıştıklarını söyleyen kişilerin dikkatini çekti ve kendisiyle iletişime geçildi. Kendilerine “siyasi raporlar ve bilgi” olarak da tanımlanan Söylentiler ve içerden bilgiler sağlaması halinde Yeo’ya ödeme yapabileceklerini bildiren bu kişiler, genç öğrencinin dikkatini çekmeyi başarmıştı.

Dickson Yeo takma adı ile ‘casusluk’ görevine başlayan Jun Wei Yeo, Çin istihbarat örgütünden ajanlar olduğunu anladığı bu kişilere başlangıçta Güney Doğu Asya ülkelerinden bilgi sağlarken, gelen talep üzerine hedefini ABD olarak belirledi. Sahte bir danışmanlık şirketi kuran Yeo, LinkedIn üzerinden meraklı akademisyen kimliği ile ABD’deki hedefleriyle ilişkiler kurmaya başladı.

Bununla birlikte hırs, Yeo’nun sonunu getirdi. Jun Wei Yeo, geçtiğimiz yılın kasım ayında ABD ordusunda görevli bir subayı kendisine sürekli olarak bilgi sızdırması için ikna etmek adına ABD’ye gittiğinde Çin adına yasadışı istihbarat topladığı gerekçesiyle tutuklandı. Tahmin edebileceğiniz üzere yukarıda sizlere aktarmış olduğumuz hikaye de Yeo’nun yakalanmasıyla ortaya çıktı.

Aktarılan bilgilere göre LinkedIn, aslında iş odaklı bir sosyal ağ olsa da askerler ve hükümet ile çalışan şirketler, iş ilişkileri ile ilgili bilgileri platformda paylaşmaktan çekinmiyorlar. Bu durum, LinkedIn’i istihbarat örgütleri için bir hedef haline getiriyor ki Yeo’nun gerçekleştirdiği casusluk da buna bir örnek.

Yeo’nun ifadelerine göre LinkedIn’de hedeflenen ve bilgi sağlanan kişiler arasında ABD Hava Kuvvetleri'nin F-35 savaş uçakları programında çalışan bir kişi, ABD Savunma Bakanlığı'ndan bir subay dahi bulunuyor. Söz konusu subay, 2 bin dolar karşılığında ABD’nin Afganistan'dan çekilmesinin Çin'e muhtemel etkileri konulu bir rapor dahi hazırlamış.


Kaynak webtekno.com

 

Instagram, TikTok Videoları Paylaşanları Cezalandıracak

Kısa sürede yüz milyonlarca kişiye ulaşan Tiktok ile kıyasıya rekabet içinde olan Instagram, kendi içerik üreticilerinin Reels olarak Tiktok videolarını paylaşmasından rahatsız olmuş gibi görünüyor. Instagram, Reels'te sürekli Tiktok videoları paylaşılması sebebiyle özgün içerik sıkıntısı yaşıyor.

Her Biri Farklı Özellikler Sunan, Basit Ama Kullanışlı 10 Android Emülatörü

Günümüzde birçok kullanıcı, çeşitli nedenlerden dolayı bilgisayarlarında Android emülatör kullanmaktadır. Bazı kullanıcılar geliştirdikleri Android uygulamaları test etmek için kullanırken bazıları da Android oyun deneyimini daha farklı bir ortamda yaşamak için emülatör kullanıyor. Piyasadaki en iyi Android emülatörler kullanım kolaylığı, sistem gereksinimleri ve destekledikleri Android sürümleri ile dikkat çekmektedir. 

Yazılımcılar Toplansın: 1000 Dolarlık Toplama PC, iPhone 13 ve Nintendo Switch Ödüllü Anket Başladı!

Yazılım dünyasındaki trendleri anlamak için güncel raporları takip etmek oldukça işe yarar bir yöntem. Bu raporlardan en kapsamlısı ise Developer Nation tarafından her yıl 2 kez yayınlanan rapor. Dünyanın dört bir köşesinden binlerce yazılımcının katıldığı anketlere göre düzenlenen rapor için 2022’nin son anketine katılımlar başladı.