Cihazınızı Kullanmanızı Engelleyen ‘iPhone Etkin Değil’ Sorunu Neden Olur, Nasıl Çözülür?

Apple çoğu zaman cihazların sorun çıkarmaması için elinden geleni yapar ve kullanıcıların karşılaştıkları sorunları hızla çözmelerini hedefler. Ancak bir ‘iPhone Etkin Değil’ sorunu var ki başınıza geldiği zaman epey canınız sıkılır. Çünkü ‘iPhone Etkin Değil’ sorunu ile karşılaştığınız zaman cihazı kullanamazsınız ve çözüm yöntemlerinin bazıları için epey uğraşmanız gerekir.

22.02.2022 23:00:29 tarihinde yayınlandı.

Apple çoğu zaman cihazların sorun çıkarmaması için elinden geleni yapar ve kullanıcıların karşılaştıkları sorunları hızla çözmelerini hedefler. Ancak bir ‘iPhone Etkin Değil’ sorunu var ki başınıza geldiği zaman epey canınız sıkılır. Çünkü ‘iPhone Etkin Değil’ sorunu ile karşılaştığınız zaman cihazı kullanamazsınız ve çözüm yöntemlerinin bazıları için epey uğraşmanız gerekir.

Merak etmeyin, ‘iPhone Etkin Değil’ sorunu çözümsüz değil ama biraz uğraşmanız gerekeceğini söylemeliyiz. Cihaz parolası art arda yanlış girildiği zaman, SIM kart ya da GSM operatörü kaynaklı olarak bu sorun karşınıza çıkabilir. Temel nedeni ise etkinleştirme sunucularının aktif olarak çalışmamasıdır. Gelin ‘iPhone Etkin Değil’ sorunu nasıl çözülür yakından inceleyelim ve uygulayabileceğiniz yöntemleri görelim.

Apple Destek sayfasında ‘iPhone Etkin Değil’ sorunun nedeni olarak etkinleştirme sunucularının kullanılmaması ve SIM kart kaynaklı sorunlar gösteriliyor. Bazı iPhone kullanıcıları art arda yanlış cihaz parolası girdikten sonra da ‘iPhone Etkin Değil’ sorunu ile karşılaştıklarını söylüyorlar. Sorunun nedenine bağlı olarak uygulayabileceğiniz bazı çözüm yöntemleri var.

‘iPhone Etkin Değil’ sorunu çoğu zaman SIM kart kaynaklı olarak ortaya çıkar. SIM kartın cihazınıza uyumlu olduğundan emin olun. Kartı çıkarın, üzerinde olabilecek tozu ve kiri temizleyerek yeniden takın. Sorun devam ediyorsa SIM kartın çalıştığından emin olmak için farklı telefonlara takarak deneyebilirsiniz.

Eğer yeni bir hat aldıysanız ya da hattınızı yeni bir GSM operatörüne taşıdıysanız ‘iPhone Etkin Değil’ sorunu ortaya çıkabilir. Böyle bir durumda GSM operatörünüzle iletişime geçin. Uzaktan müdahale ile sorunun kaynaklarından bazıları çözülebilir.

Sorun yaşadığınız cihazı kapatıp açmak, basit ama etkili çözüm yöntemlerinden biridir. Cihazı kapatın ve bir süre kapalı tutun. Bu sırada SIM kartınızı ve kart yuvasını kontrol edin. Daha sonra SIM kartı takarak cihazı çalıştırın. Çoğu zaman bu işlem ‘iPhone Etkin Değil’ sorununu ortadan kaldırır. 

‘iPhone Etkin Değil’ sorununa bazen cihazın bağlı olduğu Wi-Fi ağı da neden olabilir. Yeterince güçlü bir bağlantı sunmayan Wi-Fi ağları, iPhone etkinleştirmesini engelleyebilir. Eğer uzaktaysanız modeminize yaklaşın ya da daha güçlü olduğunu düşündüğünüz, güvenilir bir Wi-Fi ağına bağlanın.

Çoğu durumda iPhone’unuzu bilgisayarınıza bağlayarak iTunes üzerinden etkinleştirme yöntemi işe yarayacaktır. Ancak "Etkinleştirme bilgilerinin geçerli olmadığını" ya da "etkinleştirme bilgilerinin aygıttan alınamadığını" görüyorsanız son çözüm olarak iPhone kurtarma modunu kullanmalısınız.


Kaynak webtekno.com

 

Bir Güvenlik Şirketinin Araştırmasına Göre İnsanların %30u Eşini İnternetten Gözetlemeyi ‘Normal’ Buluyor

İnternet kullanımının yaygınlaşması ve pratikleşmesiyle birlikte, en az gerçek hayatın içerisinde olduğu kadar sosyal hayatın içerisinde yer alıyoruz. Bu durum zaman zaman gerçek hayattan soyutlanabilecek düzeye ulaşabiliyor. Bazen iş için, bazen sıradan bir eylem olarak, bazen ise sosyalleşmek için bulunulan internet ve sosyal medya ortamı, yakınımızdaki insanlardan uzaklaşmamıza ve onların tepkisine sebep olabiliyor.

Olduğunuz Yere Şimdi Bir Asteroit Düşse Ne Olacağını Gösteren İnternet Sitesini Denedik: İstanbul Yok Oldu!

Kabul edelim, hepimiz hayatımızda bir kez bile olsa ‘Dünya’ya şimdi bir asteroit çarpsa ne olur?’ diye düşünmüşüzdür. Filmlere birçok kez konu olan bu ürkütücü senaryo, insanlığı yok etme potansiyeline sahip. Peki gerçekten bir gök taşının çarpması nasıl sonuçlar doğurur? Bir Reddit kullanıcısı bunun cevabını verdiğini söylüyor.

Steamde 400den Fazla Oyuna %700e Varan Zam Geldi!

Dolar kurunun 18,75 TL’yi aştığı şu günlerde oyun fiyatları da peşi sıra zamlanmaya devam ediyor. Yerel fiyatlandırma ile artık istediği kazancı elde edemeyen ve fiyatlarını artıran oyun geliştiricileri arasına bugün pek çok yeni isim daha katıldı.