ChatGPTde Fotoğraflarla Sohbet Etmek Mümkün Olacak! Yeni Yapay Zekâ Dil Modeli GPT-4 Kullanıma Sunuldu

Son dönemlerin en popüler yapay zeka araçlarından ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI, en gelişmiş dil modeli GPT-4'ü resmen tanıttı. ChatGPT'nin sunabildiği özelliklere boyut atlatan GPT-4, şirketin açıklamasına göre "her zamankinden daha yaratıcı ve işbirlikçi" olacak. OpenAI, GPT-4'ün zor sorunların üstesinden gelme noktasında ChatGPT'den çok daha iyi olduğunu belirtiyor.

17.03.2023 04:39:32 tarihinde yayınlandı.

Son dönemlerin en popüler yapay zeka araçlarından ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI, en gelişmiş dil modeli GPT-4'ü resmen tanıttı. ChatGPT'nin sunabildiği özelliklere boyut atlatan GPT-4, şirketin açıklamasına göre "her zamankinden daha yaratıcı ve işbirlikçi" olacak. OpenAI, GPT-4'ün zor sorunların üstesinden gelme noktasında ChatGPT'den çok daha iyi olduğunu belirtiyor.

GPT-4, ChatGPT'nin temelini oluşturan GPT-3,5'ten hemen her alanda gelişmiş bir dil modeli. Şirket, yeni dil modelinin ABD'de uygulanmakta olan Hukuk Fakültesi Kabul Sınavı (LSAT) gibi geçerliliği olan sınavlara girdiğini, aldığı puanların GPT-3,5'ten çok daha iyi olduğunu söylüyor. LSAT sonuçlarına baktığımızda, GPT-3,5'in 149, GPT-4'ün ise 163 puan aldığını görüyoruz. Yeni yapay zeka aracı, girdiği tüm testlerde GPT-4'ten iyi sonuç vermiş durumda.

ChatGPT'nin en büyük eksiği, hiç şüphesiz sadece metin odaklı olmasıydı. Yani ChatGPT'de fotoğraflarla ilgili işlem yapmak mümkün değildi. GPT-4, bu sorunu çözecek Zira kullanıcılar, fotoğraf yükleyerek GPT-4'e komutlar verebilecek. Yukarıdaki örneğe baktığımızda, GPT-4'ün istek üzerine bu fotoğrafı şöyle yorumladığını görüyoruz: Bu görüntüyle ilgili olağandışı şey, bir adamın hareket halindeki bir taksinin üzerine takılı bir ütü masasında ütü yapmasıdır.

Bu da aslında GPT-4'ün görsel yorumlama yeteneğine sahip olduğunu gösteriyor.

GPT-4'ün fotoğraflarla ilgili yeteneklerini fotoğraf yorumlama olarak anlatırsak, haksızlık etmiş oluruz. Dileyim ki hayal ettiğiniz bir internet sitesi var ama kodlama bilmiyorsunuz. Siz sadece bir fotoğrafa o sitenin taslak görüntüsünü çizip sisteme yükleyeceksiniz. GPT-4, size o siteyi oluşturmanızı sağlayacak kaynak kodları HTML, CSS ve JavaScript üzerinden sunacak. Tabii bugün olduğu gibi isterseniz React gibi diller ile de aynı arayüzü ve fonksiyonları tasarlatabilirsiniz.

GPT-4, ChatGPT gibi yasaklı konulara da sahip olacak. Şirket tarafından yapılan açıklamalarda, yeni dil modelinin izin verilmeyen konular hakkında cevap verme olasılığının yüzde 82 düştüğü ifade ediliyor. GPT-4'ün gerçekliğe dayalı metin üretme olasılığı ise yüzde 40 kadar artırılmış durumda. Buradan; GPT-4'ün filtreleme ve bütünlüğünü korumada yine GPT-3,5'ten çok daha iyi olduğu sonucuna ulaşabiliriz.

GPT-4, GPT-3,5'ten çok daha gelişmiş olsa da bilinen sorunlar noktasında ChatGPT'den çok da farklı değil. OpenAI, bu yapay zeka aracının "uydurma" bilgi verebileceğini ifade ediyor. Ayrıca şiddet odaklı içerikler ile zararlı metin üretimi gibi ChatGPT'nin bilinen sorunları, büyük oranda GPT-4'te de mevcut.

OpenAI, GPT-4'ü herkesin kullanımına sundu. Ancak GPT-4'ü kullanmak isteyen tüketicilerin, aylık 20 dolar ödeme yapmaları ve "ChatGPT Plus" abonesi olmaları gerekiyor. Eğer GPT-4'ü hemen kullanmaya başlamak isterseniz, buradaki bağlantıyı kullanarak resmi sayfaya ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABER Microsoft, ChatGPTyi Bugünkü Haline Getirmek İçin Yüz Milyonlarca Dolara Süper Bilgisayar Kurduğunu Açıkladı


Kaynak webtekno.com

 

Spotify, Para Verip Reklamlara Halen Maruz Kalacağınız Bir Abonelik Paketi Test Ediyor

Daha önce YouTube'un, reklamlardan bıkan kullanıcıları için yeni bir abonelik seviyesi üzerinde çalıştığını sizlerle paylaşmıştık. Premium Lite adlı bu abonelik, Premium’daki özelliklerden sadece reklamsız izlemeyi kapsıyordu ve Premium’a göre oldukça ucuzdu. Şimdiyse milyonlarca kullanıcıya sahip olan Spotify benzer bir gelişmeyle karşımızda.

‘Kripto Para’ Savaşında Dev Çatışma: Dünyanın En Büyük Bankası, Milyar Dolarlık Kripto Para Borsasının Kurucusunun Hesaplarını Kapattı

Geleneksel finans sistemi ile merkeziyetsiz finans sisteminin (DeFi) önde gelen isimleri arasında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Dünyanın en büyük bankalarından JP Morgan, dünyanın en büyük merkeziyetsiz borsalarından olan Uniswap'ın kurucusu Hayden Adams'ın banka hesaplarını kapattı. Adams, konuyla ilgili çok sert açıklamalarda bulundu.

Her Arkadaş Grubuna Bir Tane Lazım: Ofansif İfadeler Duyduğunda Uyarı Veren Bir Yapay Zekâ Geliştirildi

İnsan ilişkilerini, insan haklarını ve eşitlikçi bir ortamı bozan toksik davranışların belki de hepsi dilde başlıyor. Haberlerde görebileceğiniz cinsiyetçilik, homofobi ve ırkçılık gibi kaynakları olan çoğu cinayet ve taciz suçunun temelinde, kullandığımız dillerde bunları besleyen ifadeler yer alıyor. Her gün daha fazla insan kullandıkları dil konusunda farkındalık sahibi oluyor. Ancak üniversite öğrencilerinin geliştirdiği bir cihaz, bu süreci hızlandırabilir.