Bir Dönem Milyonlarca Kişinin Kullandığı Nokia 6230 Modelinin Bugün Kulağa Şaka Gibi Gelen Özellikleri

İlk iPhone, Steve Jobs tarafından 2007 yılında tanıtıldı ve hepimiz biliyoruz ki dünya bir daha eskisi gibi olmadı. Hatırlayanlar olacaktır, akıllı telefonların neredeyse vücudumuzun bir uzvu haline gelmediği dönemde her yerde Nokia rüzgarı esiyordu. Öyle ki marka sürekli yeni bir model tanıtıyor ve kullanıcıların beğenisine sunuyordu. İşte bunlardan bir tanesi de Nokia 6230 modelidir.

25.12.2022 03:00:23 tarihinde yayınlandı.

İlk iPhone, Steve Jobs tarafından 2007 yılında tanıtıldı ve hepimiz biliyoruz ki dünya bir daha eskisi gibi olmadı. Hatırlayanlar olacaktır, akıllı telefonların neredeyse vücudumuzun bir uzvu haline gelmediği dönemde her yerde Nokia rüzgarı esiyordu. Öyle ki marka sürekli yeni bir model tanıtıyor ve kullanıcıların beğenisine sunuyordu. İşte bunlardan bir tanesi de Nokia 6230 modelidir.

Aslına bakacak olursak Nokia 6230 devrim niteliğinde bir telefon değildi. Ondan önce gelen ve ondan sonra gelecek pek çok model ile benzer özellikler taşıyordu. Görüntüsü de bugün asker telefonu olarak andığımız tuşlu telefonlarla aynıydı. Buna rağmen 50 milyon satış rakamı ile dünyanın en çok satan telefon modellerinden bir tanesi olmayı başardı. Nokia 6230 modelinin bugün kulağa şaka gibi gelen özelliklerine gelin yakından bakalım.

Nokia, Nokia 6230 modeli üzerinde çalıştığını 2003 yılının Ekim ayında duyurdu. Modelin kullanıcılara sunulması ise 2004 yılının Şubat ayında gerçekleşti. Nokia 6230, o dönem her yeni modeli belirli bir temada kullanıcılara sunan Nokia tarafından bir iş telefonu olarak tanıtıldı. Nokia Series 40 arayüzünü kullanan telefonun bir iş telefonu olarak tanıtılmasının nedeni ise sunduğu bazı uygulamalardı.

27 x 27 mm 15 inç ekrana sahip olan Nokia 6230 modeli, 128 x 128 piksel ekran çözünürlüğüne ve 21 ppi piksel yoğunluğuna sahipti. Ön kamerası bulunmayan telefonun arka kamerası VGA çözünürlükte fotoğraf ve video çekebiliyordu. 16 bit TFT renkli ekranda 128 × 96 piksel 15 FPS SubQCIF formatında çekilen videolar izlenebiliyordu. Elbette ekranda dokunmatik özelliği bulunmuyordu. Orta tuşta da joystick özelliği yoktu çünkü dahili oyunları olmasına rağmen oyun amaçlı değil, iş amaçlı kullanılması planlanan bir modeldi ama yine de duvar kağıtları özelleştirilebiliyordu.

Nokia 6230 iş telefonu olarak kullanılması planlanan bir modeldi ancak dönemi için gelişmiş multimedya özelliklerine de sahipti. Örneğin kulaklık taktığınızda dinleyebileceğiniz bir FM radyosu vardı. 3GP video ve ses dosyaları ile birlikte AAC, AMR ve hatta MP3 formatındaki ses dosyalarını da 30 FPS hıza kadar oynatabiliyordu. 

Elbette bugün bildiğimiz anlamda bir internet bağlantısı düşünmeyin. Nokia 6230, EGPRS olarak da anılan EDGE teknolojisi kullanıyordu. 3G’den hemen önce kullanılan bir teknoloji olan EDGE, GSM destekli radyo sinyalleri kullanıyordu. Paket anahtarlamalı uygulamalarda tıpkı bir internet bağlantısı işlevi görüyordu. Saniyede 1 megabite varan hız ile bağlantı kurma özelliği, Nokia 6230 modelini bir iş telefonu yapan özelliklerden. 

Nokia 6230 32 MB dahili depolama belleğine sahipti. Az gibi görünen bu belleğe bin kişi kaydedebiliyor, kişilere görüntü atayabiliyordunuz. 60’dan fazla arama kaydının saklanabildiği bellekte aynı zamanda 150 SMS, 16 sesli komut ve daha da önemli üç dakikalık sesli not saklanabiliyordu. Yine de tüm bunlar yetmezse cihazın belleğini genişletmek mümkündü. SD ya da Micro SD kart desteği olmayan Nokia 6230 modelinde MMC kart kullanarak hafızayı 4 GB’a kadar genişletmek mümkündü. 

Bugün binlerce mAh gücündeki bataryalardan bahsediyoruz ve bunlar hiçbir şey yapmasak bile bir günde bitiyor. Nokia 6230 BL - 5C model 850 mAh gücünde çıkarılabilir Li - Ion batarya kullanıyordu. Düşük bir batarya gücü olabilir ancak tam doldurulduğunda 300 saate kadar dayanabiliyor ve 5 saate kadar da konuşma süresi sunuyordu. 


Kaynak webtekno.com

 

ChatGPT İçin Bir Makalenin Yapay Zekaya mı Yoksa İnsana mı Ait Olduğunu Analiz Eden Araç Geliştirildi!

Makale ve oyun yazdırma gibi özelliklere de sahip olan yapay zeka ChatGPT ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Yapay zekanın arkasındaki ekip olan Open AI, bir makalenin yapay zeka tarafından mı yoksa gerçek bir insan tarafından mı yazıldığını tespit etmeye yarayan ücretsiz bir araç tanıttı. ChatGPT için hesap oluşturan herkes, bu ücretsiz araca erişim imkanı yakalayacak.

Apex Legends Mobil Bazı Ülkeler İçin Yayınlandı (Biz Hala Ön Kayıt)

Video oyun sektörünün köklü isimlerinden Electronic Arts (EA), 2019'da piyasaya sürdüğü hayatta kalma oyunu Apex Legends'ın mobil sürümünü Android ekosistemi için kullanıma sundu. Bir süredir beta sürüm kapsamında test edilen oyun, artık yalnızca bazı ülkelerdeki oyuncular tarafından sınırsız bir şekilde oynanabiliyor.