Binance CEOsundan Görüştüğü Ülkelere Yönelik Açıklama: İşte CZnin Türkiye Dahil Son Dönemde Görüştüğü Tüm Ülkeler

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'in CEO'su Changpeng Zhao, Twitter hesabından dikkat çeken bir açıklama yaptı. Namıdiğer CZ, Twitter'daki açıklamalarında bazı ülkelerin kendilerinden bir talebi olduğunu söyledi. Bu talep, ayrıcalıklı likidite havuzuydu. CZ'e göre bu fikir, hiç de iyi değil.

3.08.2022 11:15:14 tarihinde yayınlandı.

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'in CEO'su Changpeng Zhao, Twitter hesabından dikkat çeken bir açıklama yaptı. Namıdiğer CZ, Twitter'daki açıklamalarında bazı ülkelerin kendilerinden bir talebi olduğunu söyledi. Bu talep, ayrıcalıklı likidite havuzuydu. CZ'e göre bu fikir, hiç de iyi değil.

Nureddin Nebati ile CZ, geçtiğimiz günlerde bir video konferans gerçekleştirmişti. Bu görüşme ile ilgili bir paylaşım yapan Bakan Nebati, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunduklarını söylemişti. Ancak görüşmenin detaylarına yer verilmemişti. CZ tarafından yapılan açıklama ise görüşme esnasında söz konusu talebin dile getirilmiş olabileceğini düşündürüyor. Resmi makamlardan konuyla ilgili herhangi bir açıklama gelmedi.

CZ'in Twitter'daki açıklamasına baktığımızda, bazı ülkelerin ayrıcalıklı likidite alanları istediklerinden bahsettiklerini görüyoruz. Yani söz konusu ülkeler, onlara özel bir sınır getirilmesini istemişler. Binance CEO'su, bunun neden kötü bir fikir olduğunu şu cümlelerle açıklıyor: 

Etkileşimlerimizden bazı ülkeler likidite istiyor. Bu, birkaç nedenden dolayı kötü bir fikirdir. Büyük likidite, en iyi tüketici koruma mekanizmalarından biridir. Piyasa manipülasyonuna ve oynaklığa karşı korur. 

Likiditeyi 180 ülkeye böldüğümüzü düşünün. Büyük yatırımcıların piyasaları sallamaları 180 kat kolaylaşacak ve oynaklığı önemli ölçüde artıracaktır. Bu durumda fiyatları arbitrajcılar dengelemeye çalışacaktır. Ancak bunlar likidite havuzları kadar verimli değiller ve yaptıkları işlemler karşılığında para kazanıyorlar. Bu para, tüketiciler tarafından ödeniyor. 

Ayrıca; insanların yanlış anladıkları başka bir şey daha var: Borsa kullanıcıları, hiçbir zaman karşı taraf seçmezler. Onlar sadece sipariş defteri ile ticaret yaparlar. Sipariş defterini bir komisyoncu olarak düşünebilirsiniz. Büyük likidite, kulanıcılar için daha iyi fiyat sunar. Bu da çok önemli bir tüketici koruma şeklidir. Kullanıcılar için gerçek finansal etki. Binance, küresel olarak en büyük likiditeye sahiptir. Yani en iyi tüketici koruma şekline...

Hatırlarsınız ki Binance'nin CEO'su CZ, geçtiğimiz günlerde pek çok ülkeyle görüşmeler gerçekleştirmiş ve bu ülkelerden biri de Türkiye olmuştu. Bakan Nebati ile görüşmesinden medyaya yansıyan ise yalnızca bir görsel olmuş ve görüşmenin içeriği ile ilgili detaylar aktarılmamıştı.

Bakan Nebati ile görüşmesi sonrası yaptığı açıklamaların da Türkiye'yi ilgilendiriyor olabileceği düşünüldü. CZ konuyla ilgili açıklamalarında ülke ismi vermese de yaptığı son görüşmeler sebebiyle böyle bir açıklamada bulunmuş olabileceği ihtimali mevcut. 

İLGİLİ HABER Binance, 3 Kripto Para Birimini Kaldıracağını Duyurdu: Yatırımcılara Ne Olacak?


Kaynak webtekno.com

 

Unreal Engine 5 ile Çalışacak Metal Gear Solid Delta: Snake Eaterın İlk Oynanış Videosu Geldi: Görüntü Kalitesiyle Mest Edecek

Video oyun dünyasının önemli isimlerinden Konami, bir süredir önemli bir proje üzerinde çalışıyor. Şirket, bu proje kapsamında ilk kez 1998 yılında tanıştığımız Metal Gear Solid serisinin remake serisi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Piyasaya sürülecek oyunlardan bir tanesi de Metal Gear Solid 3: Snake Eater'ın remake versiyonu olan "Metal Gear Solid Delta: Snake Eater".

Call of Duty: Modern Warfare 3te, O Zamanlar Adını Bile Bilmediğimiz Bir Yayıncıya Gönderme Olduğu Ortaya Çıktı

Call of Duty serisinin orijinal Modern Warfare üçlemesinin son ve en yürek dağlayan oyunu olan Call of Duty: Modern Warfare 3, bundan tam 11 sene önce 2011 yılında piyasaya sürüldü. Zaten dünyada da çok meşhurdur da, gerek Captain Price gerek Ghost gerek Soap olsun Call of Duty: Modern Warfare serisinin Türkiye’de apayrı bir yeri vardır.

Uygulama Geliştirmek İçin Başvurabileceğimiz Framework Nedir, Ne İşe Yarar, Türleri Nelerdir?

Bir uygulama ya da yazılım geliştirmek, işin uzmanları için bile bir hayli zorlu bir süreçtir. Bu süreçte geliştiricileri en çok uğraştıran konu, çoğu zaman işin içinden çıkılmaz detaylardır. İşte tam bu noktada devreye framework giriyor. Framework; uygulama ya da yazılım geliştirmek için geliştirilmiş bir yazılımdır. Sunduğu çerçeve sayesinde geliştiricilerin işini büyük oranda kolaylaştırır.

Samsung Galaxy S22 Ailesinin Yok Artık Dedirten Avrupa Fiyatları Ortaya Çıktı

Geçtiğimiz günlerde Samsung'un Galaxy S22 ailesinin tanıtacağı Unpacked Etkinliğinden ilk tanıtım videosu geldi ve sizlere geldiğini duyurmuştuk.Tahmin edilen özellikleriyle bile hyecanlandıran S22 serisi hakkında pek çok dedikodu dönmüş ve piyasadaki en uygun fiyatlı amiral gemisi olacağı söylenmişti.