Aylık Belirli Bir Ücret Karşılığında Yüzlerce Oyuna Sınırsız Erişebildiğimiz Xbox Game Pass, Oyun Sektörünü Nasıl Etkiledi?

Oyun dünyasının geleceğinde; abonelik sistemleri, bulut teknolojisi ve sanal gerçekliği bol bol göreceğiz. Abonelik sistemleri ve bulut teknolojisi, şimdiden fazlasıyla gelişmeye başladı.

8.08.2022 04:15:15 tarihinde yayınlandı.

Oyun dünyasının geleceğinde; abonelik sistemleri, bulut teknolojisi ve sanal gerçekliği bol bol göreceğiz. Abonelik sistemleri ve bulut teknolojisi, şimdiden fazlasıyla gelişmeye başladı.

Bizler de bugünkü yazımızda abonelik sistemlerinin yükselişine etraflıca bakmak istiyoruz. Aylık oldukça uygun bir fiyat ödeyerek PC ve konsol aracılığıyla yüzlerce oyuna erişebildiğimiz bu sistemin derinliklerine inelim.

Günümüzde film izlemek veya müzik dinlemek dediğimizde birçoğumuzun aklına ilk olarak aylık ücretli abonelikler geliyor. Bu abonelik sistemleri, artık hayatımızda öyle bir yer edindi ki film, dizi ve müzik dendiğinde tercih ettiğimiz ana platformlar hâline geldiler. İşte oyunlarda da tam olarak bunu yaşayacağız. Aslında oyun dünyasında aboneliklere yabancı değildik. PlayStation Plus, Xbox Live Gold ve EA Play derken bazı abonelikler zaten uzun zamandır mevcuttu.

Xbox Game Pass ile başlayan ‘’oyun dünyasında yeni çağ’’ olarak adlandırabileceğimiz bu süreç ise işleri epey bir değiştirdi/değiştirecek. Xbox’ın sevilen başkanı Phil Spencer, şirketin başına geçtiğinden itibaren Game Pass fikrini destekledi. Karşı çıkan ve endişe duyan onca kişiye rağmen Xbox Game Pass projesinin hayata geçmesinde büyük bir rol oynayan Spencer, ilk olarak 2017’de piyasaya sürülen bu sistemin önemli bir parçası.

Her geçen gün popülerliğini artırmaya devam eden Xbox Game Pass’in ana amacı, oyunculara kendi özgün deneyimlerini sunmayı başarmak. Öyle ki henüz beta sürecinde olan ve ülkemizde bulunmayan Xbox Cloud Gaming sayesinde, herhangi bir konsol sahibi olmanıza gerek olmadan; mobil cihazınızdan, tabletinizden veya akıllı televizyonunuz gibi ürünleriniz ile size sunulan yüzlerce oyuna anında erişebiliyorsunuz.

Ülkemizdeki aylık Xbox Game Pass Ultimate fiyatının 45 TL olduğunu ve içerisinde 300’den daha fazla PC ile konsol oyunu bulundurduğunu biliyoruz. Ayrıca Xbox Cloud Gaming de Xbox Game Pass Ultimate üyeliği içerisinde bulunan bir sistem. Yani ilerleyen yıllarda ülkemizde de açıldığında mevcut aboneliğimiz sayesinde bulut sistemi için de ekstra bir ücret ödememize gerek kalmayacak.

Ülkemizdeki yeni oyun fiyatlarının 799 TL civarlarına dayandığını düşünecek olursak, özellikle bizim gibi sarsıntılı ekonomik dönemlerden geçen ülkeler için şahane bir fırsat olan abonelik sistemleri, oldukça uygun bir fiyata yüzlerce oyuna erişmemize olanak sağlıyor.

Çıktığından bu yana dünya çapında çok büyük bir ilgi gören ve sürekli olarak popülerliğini artırmaya devam eden Xbox Game Pass, Sony’yi de epey etkilemiş olacak ki geçtiğimiz aylarda PlayStation Plus’ın çok güzel bir değişime uğradığını ve içerisinde yüzlerce oyun barındıran uygun fiyatlı bir abonelik sistemine evrildiğini gördük.


Kaynak webtekno.com

 

Sanal Dünya ile Gerçek Dünya Birleşiyor: Dünyanın İlk Akıllı Kontakt Lensi Tanıtıldı

Oyunlarda ve bilim kurgu filmlerinde sık sık gördüğümüz, görüşümüze gerçek zamanlı bilgiler katan kontak lensler teknoloji geliştikçe gerçek olmaya daha da yakınlaşıyor. Metaverse’ü konuştuğumuz, gözlükle dünyamızı sanallaştıracağımızı dillendirdiğimiz şu günlerde lensler hakkında da bazı önemli gelişmeler paylaşıldı.

FEDin Faiz Açıklaması Kripto Paraları Paramparça Etti: Bitcoin Çakıldı

Dün akşam, tüm dünyanın gözü kulağı ABD'deydi. Zira ABD Merkez Bankası (FED), faiz kararı açıklaması yapacaktı. Beklentiler, faizin artırılması veya sabit kalması yönündeydi. Fed Başkanı Jerome Powell tarafından yapılan açıklamalarda, faizin sabit bırakıldığı ancak mart ayında faiz artırımı yapılabileceği ifade edildi. Bu durum, kripto para piyaslarına sert yansıdı.

Gmaile E-postalara "Emoji ile Tepki Verme" Geliyor (Zaten Tek Eksik Buydu)

Emojiler, özellikle de anlık mesajlaşma uygulamalarının hayatımıza entegre olmasıyla popüler bir hale geldi. Bugün gelen bir mesaja emoji ile yanıt vererek zaman tasarrufu sağlayabiliyor, ayrıca duygularımızı görsel olarak ifade edebiliyoruz. Ancak çok yakın bir gelecekte, dünyanın en popüler e-posta hizmetlerinden Gmail'de de emojiler kullanmaya başlayacağız gibi görünüyor. Gelin hep birlikte Google'ın e-posta servisiyle ilgili yeni çalışmalara yakından bakalım.

Milyonlarca Dolara NFT Olarak Satın Alınan Tarihin İlk Tweeti Türk Asıllı Sahibinin Elinde Patladı:10 Bin Dolar Bile Verilmedi..

Geçtiğimiz yıl NFT’lerin yükselişinde önemli bir rol oynayan bir satın alım gerçekleşmişti. Twitter kurucusu ve eski CEO’su Jack Dorsey, kendi paylaştığı Twitter’ın ilk Tweetini NFT’ye dönüştürerek açık artırmaya koymuştu. Tweet, Türk asıllı iş adamı Sina Estavi tarafından 2,5 milyon dolara satın alınmıştı.