Arakanlı Mültecilerden Facebooka Milyarlarca Dolarlık Nefret Söylemi Davası

2012 yılında Myanmar’ın Arakan eyaletinde Budistler ve Müslümanlar arasında binlerce kişinin katledildiği bir çatışma yaşanmıştı. Daha sonra 2017’de Arakan’daki sınır karakollarına eş zamanlı saldırılar, Myanmar ordusu ile Budist milliyetçilerin kitlesel şiddet eylemlerinin başlamasına sebep oldu.

22.02.2022 20:15:24 tarihinde yayınlandı.

2012 yılında Myanmar’ın Arakan eyaletinde Budistler ve Müslümanlar arasında binlerce kişinin katledildiği bir çatışma yaşanmıştı. Daha sonra 2017’de Arakan’daki sınır karakollarına eş zamanlı saldırılar, Myanmar ordusu ile Budist milliyetçilerin kitlesel şiddet eylemlerinin başlamasına sebep oldu.

Yaşanan olaylardan sonra pek çok Arakanlı vatandaş, ülkelerini terk ederek farklı ülkelere sığınmak zorunda kaldı. Birleşik Krallık ve Amerika’da yaşayan Arakanlı mülteciler, nefret dolu ve yanlış bilgilerin yıllarca yayılmasına izin vermekle suçladıkları Facebook'a dava açtı. 

Arakanlı mülteciler, Facebook’u kendilerine karşı nefret söyleminin yayılmasına izin vermekle suçluyor. Birleşik Krallık ve Amerika'da yaşayan pek çok Arakanlı mülteci, bu suçlama ile dev sosyal medya şirketine 150 milyar dolar değerinde tazminat davası açtı. Birleşik Krallık'ta dava açan mültecileri temsil eden hukuk firmasının Facebook'a gönderdiği mektupta, Facebook algoritmalarının “Arakan halkına karşı nefret söylemini güçlendirdiği” ifade edildi. ABD’nin San Francisco eyaletindeki bazı avukatlar da benzer iddialarla Facebook’a şikayette bulundu. Mülteciler tarafından açılan 150 milyar dolarlık davada Facebook, iddialara henüz yanıt vermedi.

İLGİLİ HABER Facebookun Aşı Zorunluluğunu Nazi Almanyasına Benzeten Reklamlara İzin Verdiği Ortaya Çıktı

Myanmar’da 20 milyonun üzerinde kullanıcısı bulunan Facebook, 2018 yılında Arakanlılara karşı şiddet ve nefret söylemlerini önlemek için yeteri kadar çaba göstermediğini ifade etmişti. Facebook'un itirafından sonra Birleşmiş Milletler, sosyal medya devini sanal nefretin yayılmasında etkili olmakla suçlamıştı.


Kaynak webtekno.com

 

Makinelere Hükmedin: Robotik Kodlama Nedir, Nasıl Öğrenilir?

Son yüz yıldır edebiyatta, sinemada ve daha önemlisi bilim dünyasında ortak bir fikir var; robotlar geliyor. Yıllardır çizilen ve beklenen gelecek, sonunda geldi. Öyle ki önümüzdeki on yıl içinde robot kullanımının yaygınlaşacağı ve 1 milyardan fazla insanın yaptığı işi artık bu robotların yapacağı tahmin ediliyor. İyi de bu robotlar nasıl çalışacak? Elbette doğru komutları aldıkları robotik kodlama sayesinde.

Türkiyedeki OnlyFans Yayıncıları, Merak Edilen Her Şeyi Anlattı: Ayda 4 Bin Dolar Para Kazananlar Var

İnternet kültürünün kısa sürede büyük oranda değişmesine neden olan OnlyFans, günümüzde yetişkin içerikli görüntülerin yer aldığı bir platform olarak biliniyor. Burada çoğunlukla bir internet ünlüsü, kendisine her ay abonelik ücreti ödeyen takipçileri için özel içerikler paylaşıyor ya da belirli bir ücret karşılığında özel isteklerini yerine getiriyor.

Bu Gidişle Sanalda da Kiracı Olacağız: Kripto Para Tabanlı Bir Oyundaki Dijital Arsa, Yaklaşık 30 Milyon TL’ye Satıldı

Ethereum ağı üzerinde en fazla oynanan oyunlardan birisi olan Axie Infinity, geçtiğimiz gün fazlasıyla ilginç bir duyuru paylaştı. Pokemon’dan ilham alınarak insanlara yaptıkları savaşlar, topladıkları özel eşyalar ve eğittikleri karakterler karşılığında Ethereum kazandıran platform, duyurusunda sanal arsalarından birinin 550 Ethereum (bugünün değeriyle yaklaşık 2 milyon 200 bin dolar – 29 milyon TL) karşılığında satıldığını açıkladı.