Apple Music Nihayet Xbox Konsollarına Geldi!

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, Xbox Series X ve Xbox Series S başta olmak üzere ülkemizde de öne çıkan oyun konsollarıyla oyun sektörünün önde gelen şirketlerinden biri olmaya devam ediyor. Bu konsollar, oyun dışında film izlemek veya müzik dinlemek gibi diğer şeyler için de kullanılabiliyor.

13.10.2022 00:00:32 tarihinde yayınlandı.

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, Xbox Series X ve Xbox Series S başta olmak üzere ülkemizde de öne çıkan oyun konsollarıyla oyun sektörünün önde gelen şirketlerinden biri olmaya devam ediyor. Bu konsollar, oyun dışında film izlemek veya müzik dinlemek gibi diğer şeyler için de kullanılabiliyor.

Şimdi ise Xbox kullanıcılarının uzun süredir beklediği bir uygulamanın konsollara ekleme kararı. Apple’ın milyonlarca kullanıcıya sahip olduğu müzik dinleme platformu Apple Music, Xbox’a nihayet geldi.

Apple Music; Xbox Series X, Xbox Series S ve Xbox One kullanıcıları için geliştirilen uygulamasıyla Microsoft Store’da yerini aldı. Uygulama, mağaza üzerinden konsollara indirilebiliyor. Müzik platformunu kullanan konsol sahibi abonelerin, tıpkı Spotify’da olduğu gibi oyun oynarken müzik dinleyebileceği de aktarılıyor.

PlayStation 5 için geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen Apple Music’in Xbox’a gelişinin biraz geciktiğini belirtmek gerek. Uzun süredir uygulamayı bekleyen Xbox sahipleri, konsol için Apple Music uygulaması bulunmamasından dolayı Spotify gibi alternatiflere yöneliyordu.

İLGİLİ HABER Yeni 'Xbox' Modelinin Fotoğrafı İlk Kez Paylaşıldı: Bu Sefer Normal Oyun Konsolu Olmayacak!

Ek olarak kullanıcıların Apple Music’in hâlen Windows için bir uygulamasının bulunmamasından şikâyetçi olduğunu da eklemek gerek. Bu konuda da bugün Microsoft’tan açıklama geldi. Dev şirket, önümüzdeki yıldan itibaren Apple Music’in Windows bilgisayarlar için kullanıma sunulacağını duyurdu.

 


Kaynak webtekno.com

 

Artık İnternette Karşınıza Hangi Reklamların Çıkacağını Seçebileceksiniz!

ABD merkezli teknoloji devi Google, Mayıs 2022'de gerçekleştirdiği I/O etkinliklerinde "Reklam Merkezi" isimli yeni bir özellikten bahsetmişti. Bu özellik, Google'ın Arama, Keşfet ve YouTube hizmetlerinde gösterilen reklamların yönetilebilmesini sağlıyordu. Kullanıcılar bu özellik sayesinde hangi markalardan veya hangi kategorilerde reklam görebileceklerini belirleyebileceklerdi.

Amazon Music, Prime Aboneleri İçin Ücretsiz Oldu: Peki Türkiyede Kullanılabilecek mi?

ABD merkezli Amazon’un sunduğu abonelik hizmeti Prime, aylık belli bir ücret karşılığında kullanıcıların birçok servisten yararlanmasını sağlıyor. Amazon Prime, alışveriş ayrıcalıklarının yanı sıra Prime Video ve Prime Gaming avantajları ile de öne çıkıyor. Aylık 7,90 TL’lik oldukça ucuz bir fiyata sahip olan hizmet, ülkemizde de birçok insan tarafından kullanılabiliyor.

Kamerasını Bantlayanlar Haklıymış: iPhone Telefonların Kamerasına Kadar Erişim Sağlayabilen Yeni Bir Casus Yazılım Tespit Edildi

Son dönemde farklı gelişmelerle gündeme gelen ancak aslında 2016 yılından beri varlığını sürdüren İsrailli casus yazılım Pegasus'un ardından yeni bir İsrailli yazılım daha gündemde. Bugüne kadar ortaya çıkan en büyük siber tehlikelerden biri olarak görülen Pegasus casus yazılımı her ne kadar son dönemde 'devre dışı bırakılacak' iddialarıyla anılsa da, yerine gelecek yeni casus yazılımlar çoktan ortaya çıkmış gibi görünüyor.

Turkcell, Aynı Hattı Hem Telefon Hem Araba Hem Bilgisayarda Kullanmanızı Sağlayan Hizmetini Kullanıma Sundu

Türkiye’nin üç büyük operatöründen birisi olan Turkcell, bugün kullanıcıları için başlattığı yeni hizmetini duyurdu. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin, kullanıcıların artık ‘tek numara ve çoklu cihaz’ servisini kullanabileceklerini paylaştı. Yeni hizmetle birlikte Turkcell kullanıcıları, artık farklı mobil cihazlarda aynı numaradan iletişim kurabilecek.

Wİ-Fİ Ağının Görünür Adı Olan SSID Nedir ve Nasıl Bulunur?

İnternet ve dijital dünyanın hayatımızın değişmez bir parçası olması ile birlikte pek çok yeni terimle tanıştık. Bunlardan biri de SSID kısaltması ile anılan Service Set Identifier’dır. Oldukça havalı ve karmaşık görünmesine rağmen aslında SSID, bağlanmak istediğiniz ya da bağlandığınız kablosuz Wi-Fi ağının görünen adını tanımlar. Tüm kablosuz Wi-Fi ağları bir SSID sahibidir.