Android Telefonlara "iMessage" Getiren İlk Resmî Uygulama, Google Play Storedan Kaldırıldı
Geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, Android telefonlara iMessage desteği getirecek ilk resmî uygulamanın yayımlanacağından bahsetmiştik. Nothing Phone'u geliştiren ekip tarafından geliştirilen ve "Nothing Chats" olarak isimlendirilen uygulama, ilk aşamada güvenlik endişeleri nedeniyle tartışılmıştı.
Geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, Android telefonlara iMessage desteği getirecek ilk resmî uygulamanın yayımlanacağından bahsetmiştik. Nothing Phone'u geliştiren ekip tarafından geliştirilen ve "Nothing Chats" olarak isimlendirilen uygulama, ilk aşamada güvenlik endişeleri nedeniyle tartışılmıştı.
Şimdiyse Nothing Chats ile ilgili bir gelişme yaşandı. Uygulama ile ilgili güvenlik endişelerinin çok da haksız olmadığı ortaya çıktı. Ekip, Nothing Chats'in beta sürümünü saatler içerisinde Google Play Store'dan kaldırmak zorunda kaldı.
Nothing tarafından yapılan açıklama, uygulamada hatalar olduğunu gözler önüne seriyor. Söylemler, bunun çok da önemli hatalar olmadığını düşündürüyor. Ancak siber güvenlik uzmanlarının yaptığı araştırmalar, uygulamanın ciddi anlamda güvensiz olduğunu gözler önüne serdi.
Nothing Chats ile ilgili detaylı bilgi için:
İLGİLİ HABER Android Telefonlara iMessage Getiren İlk Resmî Uygulama Duyuruldu: Nothing Chats
"texts.com" isimli internet sitesi bünyesinde çalışan siber güvenlik uzmanları, Nothing Chats ile ilgili çarpıcı sonuçlara ulaştılar. Yapılan incelemelere göre Nothing Chats'i kullanmak isteyen birisi, diğer her şeyden önce Apple ID bilgisini uygulamanın sunucusu ile paylaşmak zorunda kalıyordu. Üstelik kullanıcılara ait bu veriler, şifrelenmeden aktarılıyordu. Yani uçtan uca şifreleme gibi bir durum yoktu.
Sadece bu da değil. Beyaz şapkalı hacker'lar, Nothing Chats ile gönderilen mesajların ilk aşamada şifrelendiğini ancak sonraki aşamada başka bir sunucuya aktarılırken şifrelenmediğini tespit ettiler. Bu da yeni bir güvenlik problemini ortaya çıkartmıştı.
Siber güvenlik uzmanları, sadece 23 satırlık nispeten basit bir kod yazarak, mesajların şifrelerini çözmeyi başardılar. Ayrıca bu kod, Nothing Chats'in Firebase veri tabanına gerçek zamanlı ulaşılmasını sağladı. Kullanıcılara ait giriş bilgileri de bu sayede çarşaf çarşaf ortalığa saçılmıştı.
İLGİLİ HABER Apple, iPhonelara RCS Desteği Getireceğini Resmen Duyurdu! iPhone ve Android Arasındaki Mesajlaşmalar Kökten Değişiyor
Kaynak webtekno.com
Operaya Bitcoin ve Solana Geldi! İşte Operanın Desteklediği 8 Yeni Blockchain Ağı...
Kripto paralar ve Blockchain teknolojisi, artık hayatımızın gerçekten de bir parçası olmuş durumda. Hatta TBMM'nin geçtiğimiz günlerde hazırladığı bir raporda da kripto paraların artık her yerde kullanılmaya başlandığına değinilmişti. Hal böyle olunca da hemen her sektörde özellikle de Blockchain girişimlerinin olduğunu görüyoruz. Bu girişimlerden bir tanesine imza atan isim de popüler internet tarayıcısı Opera'ydı. Şirket, Blockchain ağlarına destek vereceğini açıklamıştı.
Amaç Tam Tersi Değil miydi: iCloud Private Relaydeki Bir Hata, Kullanıcıların Güvenliğini Tehdit Ediyor
Teknoloji devi Apple, geçtiğimiz haziran ayında Safari kullanıcılarının internette daha rahat gezinmesini sağlayacak olan Private Relay (Özel Geçiş) özelliğini duyurmuştu. iOS 15’le birlikte gelen bu yenilik, tamamen olmasa da Apple kullanıcılarına yerleşik bir VPN deneyimi sunuyordu. Fakat güvenli internet deneyimi vadeden özelliğin, bir kusuru yüzünden güvenliği tehdit ettiği fark edildi.
LoL Şampiyonlarından Shen ile Oynamak İçin Rehber: CTleri, Tüm Yetenekleri, Güçlü ve Zayıf Yönleri
Destekleyici tank rolünü en iyi üstlenen karakterlerden biri olan Shen, sadece sahip olduğu ulti yeteneği ile bile karşı rakibin her zaman tetikte olmasını sağlayabilir. Haritanın herhangi bir yerindeki takım arkadaşına kalkan vererek yanına ışınlanmak oldukça büyük bir etki yaratabiliyor.
NASAnın Yeni Teleskobunu Taşıyan Uçak, Uçuş Sırasında Hasar Aldı!
ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), bundan bir süre önce SOFIA olarak isimlendirdiği bir teleskopu kullanıma geçirmişti. Bu teleskop, bugüne kadar gördüklerimizden oldukça farklıydı. Çünkü SOFIA, aslında bir Boeing 747'ydi. Bu devasa yolcu uçağına Dünya'ya doğru gelen kızılötesi ışınları izlemek için ekipman yerleştiren NASA, 40 bin feette uçan uçakla gökyüzünün derinliklerini inceliyordu.
YouTubeda Sadece Shorts Paylaşarak Para Kazanabileceksiniz: İşte Yeni İş Ortağı Programının Detayları...
TikTok’un çıkışından bu yana kısa videolara evrilen sosyal medya, içerikler ve içerik tüketimi alışkanlığı, platformlar arasındaki yarışı da kızıştırdı. Daha fazla içerik ve dolayısıyla daha fazla kullanıcı çekmek isteyen platformlar, sürekli içerik üreticilerine yönelik yeni kazançlı programlar sundu.