İnternet Üzerinden Tapu Sorgulama Nasıl Yapılır?

Ülkemizde bir kişiye ait özel ev ve arsa gibi tüm taşınmaz malların Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde bir kaydı vardır. Bu tapu kaydında söz konusu taşınmaz mal hakkında ilgili tüm detayları görebilirsiniz. Bu nedenle yeni bir taşınmaz alacağınız zaman mutlaka tapu sorgulama yapmalısınız. Eskiden bizzat Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne giderek yapacağınız bu işlemi artık internet üzerinden kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

30.05.2022 11:30:28 tarihinde yayınlandı.

Ülkemizde bir kişiye ait özel ev ve arsa gibi tüm taşınmaz malların Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde bir kaydı vardır. Bu tapu kaydında söz konusu taşınmaz mal hakkında ilgili tüm detayları görebilirsiniz. Bu nedenle yeni bir taşınmaz alacağınız zaman mutlaka tapu sorgulama yapmalısınız. Eskiden bizzat Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne giderek yapacağınız bu işlemi artık internet üzerinden kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Kendi taşınmaz mallarınız hakkındaki tapu sorgulamayı e-Devlet üzerinden, diğer tapu sorgulama işlemlerini ise Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün internet sitesi üzerindeki araç ile kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Elbette tüm bu tapu sorgulama işlemleri için söz konusu taşınmaz mal hakkında bazı bilgilere sahip olmalısınız. Gelin internetten tapu sorgulama nasıl yapılır adım adım tüm detaylarıyla görelim.

Eskiden tapu sorgulama işlemi için bizzat Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne gitmeli ve oradaki yetkililerden bilgi almalıydınız. Günümüzde ise bu işlem Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Parsel Sorgulama Uygulaması üzerinden yapılıyor. Bu uygulamayı masaüstü ya da mobil internet tarayıcılarınız üzerinden açarak işleme devam edebilirsiniz. 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Parsel Sorgulama Uygulamasını açtığınız zaman karşınıza İdari, Taşınmaz No, Analiz ve Diğer olmak üzere dört temel sorgulama seçeneği çıkıyor. Her bir sorgulama türünde istenilen bilgiler ve sorgulama sonucu farklıdır. Bu nedenle sorgulama ile hangi bilgiyi almak istediğinize göre bir sorgulama türü seçerek devam edin.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Parsel Sorgulama Uygulamasını açtığınız zaman karşınıza çıkan sorgulama türlerinden birini seçtikten sonra sizden istenen il, ilçe, mahalle, ada, parsel numarası gibi detayları girmeniz gerekiyor. Bu bilgileri girerek sorgulama yaptıktan sonra hem söz konusu taşınmaz malı harita üzerinde görecek hem de hakkında ilgili bilgileri göreceksiniz. 

Pek çok resmi işlemi online dünyaya taşıyan e-Devlet Kapısı üzerinden tapu sorgulama işlemi de yapabiliyorsunuz. Yukarıda verdiğimiz bağlantı üzerinden ya da e-Devlet mobil uygulaması üzerinden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Bilgileri Sorgulama sayfasını açarak işlemi başlatın.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Bilgileri Sorgulama sayfası üzerinden tapu sorgulama işlemi yapmak için öncelikle bir e-Devlet hesabınız olması gerekiyor. Sayfayı açtıktan sonra ya da önce TC kimlik numaranız ve şifrenizle ya da diğer giriş yöntemlerini kullanarak e-Devlet hesabınıza giriş yapın.

e-Devlet hesap bilgilerinizle giriş yaptıktan sonra açtığınız Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Bilgileri Sorgulama sayfasında TC kimlik numaranıza kayıtlı tüm tapu bilgileriniz karşınıza çıkacak. Dilerseniz tapu kayıt bilgilerinin detaylarını görebilir ya da dilerseniz ilgili belgeyi PDF olarak indirebilir ve çıktı alabilirsiniz. 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Parsel Sorgulama Uygulaması üzerinden yapılan tapu sorgulama işlemleri sonucunda söz konusu taşınmaz mal ile ilgili gerekli tüm bilgilere ulaşırsınız. Bu işlem daha çok mal sahibi ile alıcı arasında paylaşılan bilgilerin doğruluğunu tespit etmek amacıyla kullanılır. Maalesef bu konuda ülkemizde pek çok dolandırıcılık vakası yaşandığı için eşeği sağlam kazığa bağlamak gerekiyor.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Parsel Sorgulama Uygulamasındaki en dikkat çeken sorgulama türü Analizdir. Analiz sorgulaması sırasında bir bölgedeki alım satım yoğunluğunu, bağımsız bölüm ipotekli satışları, bağımsız bölüm satışlarını, ana taşınmaz ipotekli satışlarını ve ana taşınmaz satışlarını yoğunluk haritası ya da küme haritası üzerinden tüm detaylarıyla görebilirsiniz. 


Kaynak webtekno.com

 

28 Bin TL’lik Akıllı Saat ‘Apple Watch Ultra’, Türkiye’de Satışa Sunuldu (Kayışı Bile Tek Başına Akıllı Saat Parası…)

ABD merkezli teknoloji devi Apple, 7 Eylül'de gerçekleştirdiği Far Out isimli etkinlik kapsamında yepyeni ürünlerini tanıtmıştı. Etkinliğe damga vuran ürün hiç şüphesiz iPhone 14 olsa da Apple'ın en az bir iPhone kadar pahalı akıllı saati Apple Watch Ultra da ön plana çıkan ürünler arasındaydı. Şimdiyse bu akıllı saat ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Apple Watch Ultra, Türkiye'de resmen satışa sunuldu.

iOS 16, Sahte AirPodsları Tespit Edip iPhone Sahiplerini Uyaracak

ABD merkezli teknoloji devi Apple, dün akşam itibarıyla iPhone'ların yeni işletim sistemi iOS 16'yı yayınladı. Pek çok kullanıcı da telefonunu güncellemeye koyuldu. Ancak işletim sistemindeki bazı hatalar, kullanıcıları çileden çıkarmaya başlamış durumda. Tüm bunların gölgesinde ise iOS 16'nın sahip olduğu yeni bir özellik ortaya çıktı.

Tosuncuk’un Kardeşi Fatih Aydından Komplo Teorilerini Yeniden Hortlatacak Açıklama: Kardeşimin Bunu Tek Başına Yaptığını Sanmıyorum

Tam olarak bir hafta önce Türkiye tarihinin en büyük dolandırıcılık olaylarından birisi olan Çiftlik Bank faillerinden ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın’ın kardeşi Fatih Aydın, Türkiye’ye getirilmişti. Temmuz ayında Paraguay’da yakalanan ve 2 Kasım’da Türkiye’ye getirilen Fatih Aydın, 5 Kasım’da cezaevine gönderilmişti.