İkinci El Telefon Alan Adam, Piyasaya Sürülmemiş Pixel 7 Pro Gönderildiğini İddia Etti

Google’ın yeni amiral gemisi telefonları Pixel 7 serisi merakla beklenirken, her geçen gün yeni sızıntılar gelmeye devam ediyor. Son olarak Pixel 7 serisinin ekran özellikleri ve Pixel 7 Pro’ya özel bazı özelliklerle ilgili iddiaları sizlerle paylaşmıştık. 

12.07.2022 02:15:10 tarihinde yayınlandı.

Google’ın yeni amiral gemisi telefonları Pixel 7 serisi merakla beklenirken, her geçen gün yeni sızıntılar gelmeye devam ediyor. Son olarak Pixel 7 serisinin ekran özellikleri ve Pixel 7 Pro’ya özel bazı özelliklerle ilgili iddiaları sizlerle paylaşmıştık. 

Bugün Twitter’da ortaya çıkan bir paylaşım ise adeta ortalığı karıştırdı. Soulpee isimli Twitter kullanıcısı, arkadaşının bir Pixel 6 Pro sipariş ettiğini ancak ‘kargoda yapılan bir yanlışlıkla’ Pixel 7 Pro gönderildiğini iddia etti. Gelin, bu ilginç olaya yakından bakalım. 

Twitter kullanıcısı Soulpee, yaklaşık 2 ay önce bir arkadaşının Facebook üzerinden ikinci el bir Pixel 6 Pro siparişi verdiğini ancak 1 ay önce gelen telefonun henüz piyasaya sürülmemiş olan Pixel 7 Pro olduğunu söyledi. Yukarıda da görmüş olduğunuz gibi, telefon Pixel 6 Pro’yla pek çok yönden oldukça farklı. Kullanıcılar da bunun ‘nakliyeden kaynaklanan’ bir hata olduğunu düşünmüşler.  

Ancak Soulpee’nin iddiasına göre arkadaşının Pixel 7 Pro’yla olan eğlencesi kısa sürmüş çünkü Google, telefona uzaktan silme komutu göndererek Android 13’ü söz konusu telefondan kaldırmış. Şimdi ise telefon bir önyükleyici modunda takılı kaldığı için neredeyse hiçbir şekilde kullanılamıyor.  

Olayı XDA’ya haber veren Soulpee ve arkadaşı, ilginç bir istekle karşılaşmış. Soulpee, XDA’yı telefonun gerçek olduğuna inandırmak için yukarıda görmüş olduğunuz fotoğrafı çekmiş ve kendilerine iletmiş. Telefonun üzerindeki küçük notta da tarih ve telefonun modeliyle birlikte “Not Fake” yani “Sahte Değil” yazıyor.  

Soulpee’nin ilk attığı fotoğrafta telefonun arka kapağının oldukça mat ve desenli bir yapıya sahip olduğunu görüyoruz. İkinci attığı fotoğrafta ise Pixel 7 Pro olduğu iddia edilen telefonun arka kısmı oldukça parlak bir yapıya sahip. Ancak iki fotoğraf arasındaki tek fark bu da değil. İki telefonun en-boy oranları da birbirinden oldukça farklı. Birisi daha kısa ve geniş bir kasaya sahipken diğeri daha uzun ve ince bir yapıda. 

Üstelik kamera modüllerinin de farklı olduğu net bir şekilde anlaşılıyor. Soulpee’nin birbirinden farklı iki fotoğraf paylaşması büyük bir şüphe uyandırıyor. Bununla birlikte telefonun Facebook üzerinden satın alındığının söylenmesi, henüz piyasaya çıkmamış bir telefonun bu şekilde bir yanlışlıkla gönderilmiş olma ihtimalini de fazlasıyla düşürüyor.  

İLGİLİ HABER Googleın Yeni Amiral Gemisi Telefonlarından Pixel 7 Pronun Bazı Özellikleri Sızdırıldı

Tabii ki hepimiz piyasaya çıkmamış bir telefonu ilk elinde tutan kişi olsak büyük ihtimalle bunu hemen sosyal medya hesaplarımız üzerinden paylaşırdık. Ancak Soulpee, bu paylaşımı telefona sahip olduktan ‘1 ay sonra’ yaptığını söylüyor. Sonuç olarak her iki telefonunda sahte olması yüksek ihtimal. Peki sizce bu telefonlardan birisi yeni Pixel 7 Pro olabilir mi? Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? 


Kaynak webtekno.com

 

E-Postaların Resmi Belge Niteliği Taşıdığı KEP Adresi Ne Demek, Nasıl Alınır?

Günümüz teknoloji dünyasında artık pek çok işlemi kağıt ve kalem kullanmadan dijital ortamda gerçekleştiriyoruz. Ancak bu tür dijital belgeler her zaman resmi bir hukuki delil niteliği taşımıyor çünkü üzerinde kolaylıkla değişiklik yapılabiliyor. E-posta gibi dijital belgelerinizin resmi delil niteliği taşımasını istiyorsanız KEP yani kayıtlı elektronik posta adresi kullanmalı ve e-postalarınızı bu adres üzerinden alıp göndermelisiniz.

Özellikleriyle Seviyeyi Arşa Çıkaran HONOR Magic5 Pro Tanıtıldı

Çinli teknoloji şirketi Huawei'den ayrıldıktan sonra dikkat çekici işler yapan HONOR, Mobil Dünya Kongresi (MWC 2023) kapsamında bir etkinlik gerçekleştirdi. Şirketin bu etkinlikte tanıttığı ürünlerden bir tanesi de Magic5 Pro'ydu. Serideki birkaç telefonu geçmişte duyuran şirket, en iyi modeli sona saklamış gibi görünüyor.

WhatsAppa Alternatif Mesajlaşma Uygulamaları

WhatApp, 2012 yılında kurulup kısa sürede milyonlarca insana ulaşmıştı. Reklamsız mesajlaşma deneyimi sunması, kullanıcı verilerini kimseyle paylaşmama sözü herkes tarafından sevilmesini sağladı. 2014 yılında ise Facebook, 19 milyar dolar ödeyerek WhatsApp'ı satın aldı. İşte her şeyin rengi bu satıştan sonra değişti ve Facebook, kullanıcı verileri işlemeye ilişkin politikaları ile aşama aşama bambaşka bir noktaya geldi. 

Üretildiği Döneme Göre Farklı Tasarım Anlayışı ve Renkleriyle Dikkat Çeken Nokia 5210’un Şimdi Kulaklara Şaka Gibi Gelen Özellikleri

Tam 20 yıl öncesine gidelim. Yüzlerce megapiksel kameralar yok, sosyal medya yok, her işlevimizi gören akıllı telefon teknolojisi yok. Hatta, bunların hepsini geçecek olursak renkli ekran teknolojisi bile tam oturmamış. O dönemlerin tek bir sefiri var, o da Nokia. Dev teknoloji firması, 2000-2010 yılları arasında ürettiği telefonlar ile art arda devrim yaratıyor, günümüzle kıyaslanamayacak kadar düşük özellikli telefonlar ile yok satıyordu. Nokia 5210 ise, teknoloji devinin ürettiği ve tasarımı ile oldukça tercih edilen modellerden bir tanesiydi.

Aya Ayak Basan İkinci Astronotun Uzayda Giydiği Ceket, NFTler İle Birlikte Satışa Çıkacak: Milyonlarca Dolara Satılabilir

Gelecekte oldukça yayınlaşması beklenen blok zinciri teknolojileri gittikçe daha da popüler hâle geliyor. İnternet ortamlarındaki varlıkların blok zincirine işlenmesiyle ortaya çıkan NFT’ler de aynı şekilde yaygınlaşıyor. Birçok şirket ve ünlü isimden NFT’ler konusunda hamleler geldiğini sık sık duyuyoruz.