2050 Yılındaki Distopik Bir Türkiye Nasıl Görünürdü? Yapay Zekâ ile Resmettik!

Alternatif evrendeki Türkiye'nin distopik filmlerdeki/kitaplardaki ortamlardan bir farkı yok. İnsanlar mutsuz, hayat pahalılığı var, otoriter bir rejim hakim.

24.05.2023 14:30:14 tarihinde yayınlandı.

Alternatif evrendeki Türkiye'nin distopik filmlerdeki/kitaplardaki ortamlardan bir farkı yok. İnsanlar mutsuz, hayat pahalılığı var, otoriter bir rejim hakim.

Hak, hukuk, adalet artık yok; muhaliflerin yönetimde olması yasak. 30 yıllık tek adam rejiminin ardından başa geçen yeni diktatör, önceki diktatörün akrabası ve 20 yıldır ülkenin başında.

İLGİLİ HABER Türkiyenin Refah İçinde Yüzdüğü Alternatif Evrenden 26 Gündem Konusu: Yapay Zekâyla Resmettik

Bu evrendeki Türkiye gayet modern ve insanların huzur içinde olduğu bir ülkeydi (Tamamen editöryal bir kurguyla hazırlanmıştı).

Şimdiyse karanlık ihtimale, "Paralel Evrendeki Distopik Türkiye"ye bakıyoruz. Bu senaryo, yapay zekâ modeline ait.

Dünyanın bu bölgesinde, insan hakları ve demokrasi kavramları büyük ölçüde aşındı, çevre ve iklim krizi ise belirgin bir şekilde sertleşti.

Bu sistemde, büyük teknoloji şirketlerinin neredeyse sınırsız gücü var. Devlet, günlük yaşamın her yönünü dijital olarak izlerken, insanlar da sıklıkla "Akıllı Vatandaşlık" programı aracılığıyla bu gözetim ağına dahil oluyor.

Bu program, günlük aktivitelerini ve sosyal puanlarını izleyerek ve yöneterek vatandaşlarına "iyi vatandaşlık" için mükafatlar sunuyor.

Enflasyon hiçbir zaman açıklanmıyor. Bilinen tek şey, fiyatların sürekli arttığı. Teknolojik elitler ve onların çevresindekiler büyük şehirlerde lüks içinde yaşarken, kırsal bölgelerde ve daha az gelişmiş şehirlerde yaşayanlar ciddi şekilde fakirleşti.


Kaynak webtekno.com

 

Her Biri Farklı Özellikler Sunan, Basit Ama Kullanışlı 10 Android Emülatörü

Günümüzde birçok kullanıcı, çeşitli nedenlerden dolayı bilgisayarlarında Android emülatör kullanmaktadır. Bazı kullanıcılar geliştirdikleri Android uygulamaları test etmek için kullanırken bazıları da Android oyun deneyimini daha farklı bir ortamda yaşamak için emülatör kullanıyor. Piyasadaki en iyi Android emülatörler kullanım kolaylığı, sistem gereksinimleri ve destekledikleri Android sürümleri ile dikkat çekmektedir. 

iPhone 14 Gelmeden Zam Haberi Geldi: Apple’ın 3 Kat Pahalı Kamera Kullanacağı İddia Edildi

Akıllı telefon dünyasında henüz geçtiğimiz gün kamera üreticisi Leica’nın Huawei’den Xiaomi’ye geçişini konuşmuşken, bugün sektörden yeni bir önemli haber daha geldi. Korea IT News tarafından sektör kaynaklarına dayandırılan habere göre Apple, iPhone’lardaki ön kameralar için artık Çinli bir şirket yerine Güney Koreli bir şirket ile çalışmaya başlayacak.

Küçük Boyutuna Büyük Sesler Sığdıran Oyuncu Kulaklığı: EKSA E900 [İNCELEME]

Ürettiği uygun fiyatlı kulaklıklarla piyasada yavaş yavaş söz sahibi olmaya başlayan EKSA'nın kulaklıklarını inceleyerek sizlere aktarmaya çalışıyoruz. Çağrı merkez kulaklıklarından oyuncu kulaklıklarına kadar pek çok kulaklığı inceleme fırsatımız oldu. Bir kulaklığı incelerken deneyimi aktarmak her zaman zordur, çünkü işin içerisine pek çok parametre girer ve bunları doğru aktarmak gerekir.